Follow us

Δίχρωμο Γλυκό με Μπανάνες και Σταφίδες

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο δίχρωμο γλυκό με μπανάνες και σταφίδες.

ΓΛΥΚΟ ΜΠΑΝΑΝΑ ΣΤΑΦΙΔΑ

Υλικά

500 γρ. φαρίνα αλεύρι

250 γρ. βούτυρο

4 αυγά

2 ποτήρια ζάχαρη

1 ποτήρι γάλα

1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι

ξύσμα από πορτοκάλι

4 βανίλιες

2 μπανάνες μεγάλες, ώριμες

1/2 ποτήρι σταφίδες

κουβερτούρα

άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.

Έπειτα ρίχνουμε το γάλα, το χυμό, το ξύσμα και τις βανίλιες. Στο τέλος προσθέτουμε τη φαρίνα λίγο λίγο.

Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, προσθέτουμε τις μπανάνες (αφού τις έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια) και τις σταφίδες και τα ανακατεύουμε όλα με μια κουτάλα.

Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα την οποία την έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και το ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς.

Όταν το γλυκό είναι έτοιμο λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.

Έπειτα με μια λωρίδα αλουμινόχαρτου γαρνίρουμε το κέικ ένα κομμάτι με κουβερτούρα ένα με άχνη ζάχαρη μέχρι να καλυφθεί όλο.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.