ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αφράτο και Σοκολατένιο Γλυκό

Η συνταγή για ένα νόστιμο αφράτο και σοκολατένιο γλυκό.

ΑΦΡΑΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ

Υλικά

350 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

5 αυγά

225 γρ. βούτυρο κομμένο σε κυβάκια

400 γρ. ζάχαρη

10 μπισκότα πτι μπερ

Εκτέλεση

Σε κατσαρολάκι, σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αμέσως την κουβερτούρα.

Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν καλά.

Αφήνουμε στην άκρη το μείγμα να κρυώσει. Με το μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 5 λεπτά ώσπου να αφρατέψουν και να διπλασιαστούν σε όγκο.

Ρίχνουμε την κρύα κουβερτούρα στο μείγμα αυγών και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

Θρυμματίζουμε με τα χέρια τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα (κατά προτίμηση με αποσπώμενο πάτο).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήνουμε για 45 λεπτά ώσπου να σχηματιστεί κρούστα και να σταθεροποιηθεί το κέικ.

Αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά και το σερβίρουμε χλιαρό για να τρέξει η σοκολάτα.

Επίσης...

Cheesecake με Σοκολάτα και Γιαούρτι

Εδώ η σοκολάτα γίνεται ανάλαφρη σαν πούπουλο, με μία ξινούτσικη τσαχπινιά από γιαούρτι.

Σοκολατόπιτα Γεμιστή

Η συνταγή για γεμιστή σοκολατόπιτα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σοκολατένια Πίτα με Κάστανο

Η συνταγή για σοκολατένια πίτα με κάστανο.

Κορμός με Μπισκότα

Η συνταγή για κορμό με μπισκότα.

Γλυκό με Δαμάσκηνα και Σοκολάτα

Η συνταγή για γλυκό με δαμάσκηνο και σοκολάτα.

Κάστανα με Σοκολάτα

Η συνταγή για ένα γλυκό με κάστανα και σοκολάτα.

Νηστίσιμο Κέικ Σοκολάτας

Πώς θα φτιάξετε νηστίσιμο κέικ σοκολάτας.

Brownies με Βανίλια

Πώς θα φτιάξεις τα μάλλον πιο επικά brownies που υπάρχουν.

Μπουγάτσα με Κρέμα Σοκολάτας

Η συνταγή για τέλεια μπουγάτσα με κρέμα σοκολάτας.

Κέικ με Δύο Σοκολάτες

Πώς θα φτιάξεις ένα ξεχωριστό κέικ με δύο είδη σοκολάτας.

Τρούφες με Σοκολάτα και Κάστανο

Η συνταγή για τρούφες με σοκολάτα και κάστανο.

Χαλβάς-Σοκολάτα, με Μανταρίνι και Αμύγδαλα

Η συνταγή για χαλβά-σοκολάτα, με μανταρίνι και αμύγδαλα.