ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπισκότα Βρώμης με Μήλο

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα μπισκότα βρώμης με μήλο.

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΜΗΛΟ

Υλικά

4 μήλα

1 1/2 φλ. λάδι

5 γρ. μπέικιν πάουντερ

4 φλ. αλεύρι βρώμης

1 φλ. καρύδια (ή άλλον ξηρό καρπό της αρεσκείας σας) ψιλοκομμένα

1 κ. γλ. αλάτι

1/2 κ. γλ. κανέλα

1/4 κ.γλ. γαρύφαλλο

4 κ. γλ. μέλι

1 βανίλια ή ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα και χτυπάμε στο μούλτι μέχρι να έχουμε έναν πολτό.

Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μέλι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, τη βανίλια, τα καρύδια και το αλεύρι

Ζυμώνουμε αρκετά καλά και πλάθουμε τα μπισκότα. (Στην περίπτωση που τα μήλα σας είχαν παραπάνω υγρά και δεν πλάθονται εύκολα, προσθέστε λίγο ακόμη αλεύρι βρώμης ή και νιφάδες βρώμης)

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά.

Επίσης...

Ναπολιτάνικα Struffoli

Πώς θα φτιάξεις τα αυθεντικά και πιο νόστιμα ναπολιτάνικα struffoli.

Αμυγδαλωτά

Ένα παλιό, σχεδόν αριστοκρατικό γλυκό των παλαιών νοικοκυρών. Το πιο αιθέριο, το πιο μαστιχωτό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σεκέρ Παρέ

Πώς θα φτιάξετε σεκέρ παρέ.

Ατσμάδες με Μαγιά

Η συνταγή για ατσμάδες με μαγιά.

Τσατάλια Μικρασιάτικα

Η συνταγή για τα παραδοσιακά μικρασιάτικα τσατάλια.

Χιονούλα

Φοντάν διαφορετικό, στρουμπουλό, χορταστικό, μαλακό και βελούδινο.

Ρυζογκοφρέτες με Χαλβά και Σοκολάτα

Ένα πακέτο ρυζογκοφρέτες υπάρχει σε κάθε σπίτι. Πολύτιμο υλικό για να φτιάξεις σε χρόνο ντε-τε ένα ζεστό, τραγανό γλυκάκι πρωινού ή ένα υγιεινό και γρήγορο σνακ.

Παξιμαδάκια με Γλυκάνισο και Ούζο

Γλυκά και με το απόλυτο άρωμα Ελλάδας, ταιριάζουν με τον καφέ, αλλά συνοδεύουν υπέροχα και κίτρινα γλυκά τυριά.

Παξιμαδάκια με Σταφίδες

Από τα πιο κλασικά κι αγαπημένα: Οι σταφίδες μελώνουν στο ψήσιμο και το αμύγδαλο τους δίνει φινετσάτο άρωμα και τραγανή υφή.

Παξιμαδάκια με Αμύγδαλα και Γιαούρτι

Τα φτιάχνουν στην Κρήτη, όπου άλλες νοικοκυρές τα πασπαλίζουν με σουσάμι και άλλες τα αφήνουν σκέτα. Το μυστικό είναι στο γιαούρτι.

Σαμιώτικα Παξιμαδάκια Πορτοκαλένια

Η συνταγή για παξιμαδάκια πορτοκαλένια από τη Σάμο.

Παξιμαδάκια με Ελαιόλαδο, Αμύγδαλα και Μπαχαρικά

Τραγανά και με πλούσιο άρωμα από πορτοκάλι και μπαχαρικά, τα φτιάχνεις για τον καφέ. Είναι εθιστικά και τρώγονται μετά μανίας.