ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κρέμα Γιαουρτιού με Μήλα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη κρέμα γιαουρτιού με μήλα.

ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΜΗΛΑ

Υλικά

500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

500 γρ. κρέμα γάλακτος

2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη

Για το σιρόπι:

5 μήλα κομμένα σε μικρά κομματάκια

1 φλ. ζάχαρη

2 φλ. νερό

χυμό από 1 λεμόνι

2 ξυλάκια κανέλα

Εκτέλεση

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη άχνη να γίνει μια σφικτή σαντιγί.

Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.

Ρίχνουμε την μαρέγκα μέσα στο γιαούρτι και ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.

Τοποθετούμε την κρέμα γιαουρτιού στο ψυγείο.

Για το σιρόπι: Παίρνουμε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε τα μήλα, τη ζάχαρη, το νερό, το λεμόνι και τις κανέλες.

Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να πήξει το σιρόπι.

Βάζουμε τα μήλα στο μούλτι (πετάμε τα ξυλάκια κανέλας), τα πολτοποιούμε και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Ανακατεύουμε καλά. Αν δούμε ότι το σιρόπι είναι αραιό δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει όσο πηχτό θέλουμε. Το βάζουμε και αυτό στο ψυγείο.

Σερβίρουμε σε ποτήρι την κρέμα γιαουρτιού και από πάνω ρίχνουμε το σιρόπι μήλου.

Επίσης...

Πουτίγκα με Μήλα και Σταφίδες

Μια εύκολη πουτίγκα, που γίνεται με ψωμί του τοστ και με μια γρήγορη γέμιση από κρέμα και μήλα.

Μαρμελάδα με Μήλα, Άρωμα Λεμόνι και Σταφίδες

Η μαρμελάδα μήλου είναι από τις πιο νόστιμες και φινετσάτες

Περισσότερα από

Γλυκά

Πανακότα με Σάλτσα Λωτού

Ακόμα και αυτοί που δεν αγαπούν τον λωτό ως φρέσκο φρούτο θα τον λατρέψουν στα γλυκά, για την πολύ λεπτή γεύση και την ανάλαφρη υφή του.

Σαρλότ με Ξερά Σύκα

Μια πρωτότυπη σαρλότ, που μοσχοβολά, ζουμερή και με υπέροχη εμφάνιση. Γίνεται εύκολα, με μπισκότα σαβαγιάρ. Σερβίρεται με τον καφέ, αλλά και σαν τούρτα.

Κέικ Γεμιστό με Κρέμα Λεμόνι και Σάλτσα Κίτρου

Ένα ιδιαίτερο κέικ, σκέτη μοσχοβολιά. Θα το λατρέψεις αν σου αρέσουν τα εσπεριδοειδή: γεμιστό με κρέμα λεμόνι, με σάλτσα κίτρου από πάνω.

Πουτίγκα Μανταρίνι με Σος Σοκολάτας

Το πορτοκάλι και το λεμόνι πρωταγωνιστούν στα περισσότερα γλυκά, όμως το μανταρίνι δίνει ακόμα πιο υπέροχο άρωμα.

Πίτα-Κέικ με Πορτοκάλι και Σαφράν

Ένα εύκολο κέικ, θρεπτικό και αρωματικό, γεμάτο αντιοξειδωτικά, στη λογική που η παράδοση έφτιαχνε μια αμυγδαλόπιτα ή μια καρυδόπιτα.

Κέικ με Σοκολατένια Δαμάσκηνα

Τα δαμάσκηνα ταιριάζουν πολύ με τη σοκολάτα. Αυτό το κέικ είναι λίγο διαφορετικό.

Εύκολη Πορτοκαλόπιτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο εύκολη και νόστιμη πορτοκαλόπιτα.

Αλλιώτικη Πάστα Φλώρα

Πώς θα φτιάξετε την πιο εναλλακτική πάστα φλώρα.

Πορτοκαλένια Γαλατόπιτα Ξεσκέπαστη

Πώς θα φτιάξετε μία πορτοκαλένια γαλατόπιτα ξεσκέπαστη.

Μηλόπιτα με Ρύζι και Μπαχαρικά

Η συνταγή για μηλόπιτα με ρύζι και μπαχαρικά.