ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Καλτσουνάκια με Μυζήθρα και Μέλι

ΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ ΜΕ ΜΥΖΗΘΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

Υλικά

Υλικά για περίπου 25 καλτσουνάκια

Για τη ζύμη

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

125 ml ελαιόλαδο

150 γρ. ζάχαρη

2 αυγά

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

Για τη γέμιση

1 κιλό γλυκιά ανάλατη μυζήθρα

2 κρόκους αυγού

100 γρ. ζάχαρη

1 βανίλια σκόνη

ξύσμα από 1 λεμόνι

100 γρ. μέλι

2 κ.γλ. κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ανακατέψτε το ελαιόλαδο με τα αυγά, το γιαούρτι, τη μαγιά και τη ζάχαρη.

Προσθέστε το αλεύρι και ζυμώστε. Αν χρειαστεί, προσθέστε ελάχιστο αλεύρι ακόμα.

Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα και μετά ανοίξτε τη σε φύλλο πάχους περίπου ½ εκατοστού. Κόψτε με ένα κουπάτ δίσκους με διάμετρο 5 εκ. περίπου.

Ανακατέψτε σε ένα μπολ τη μυζήθρα, τη ζάχαρη, τους κρόκους, το μέλι, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.

Μοιράστε τη γέμιση στους δίσκους, διπλώστε τους για να κλείσουν και τσιμπήστε περιμετρικά τη ζύμη, ώστε να κάνει γείσο και να συγκρατήσει τη γέμιση.

Βάλτε τα καλτσουνάκια στο ταψί και ψήστε τα στους 180°C για 25'. Πασπαλίστε τα με κανέλα όταν κρυώσουν ελαφρά.

Τip

Διατηρήστε τα καλτσουνάκια στο ψυγείο.

Επίσης...

Πίτα – Στραπατσάδα

Ένας ωραίος τρόπος για να μεταμορφώσουμε με ένα φρέσκο μαγείρεμα μια στραπατσάδα που περίσσεψε, αλλά και ένας ακόμα πιο νόστιμος τρόπος για να μεταφέρουμε με ασφάλεια και χωρίς σκεύη μια στραπατσάδα στην παραλία, στην εκδρομή ή στο γραφείο.

Περισσότερα από

Γλυκά

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Γεμιστά Ψωμάκια με Αυγό, Γραβιέρα και Ζαμπόν

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα γεμιστά ψωμάκια με αυγό, γραβιέρα και ζαμπόν.

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Cheesecake με Σοκολάτα και Γιαούρτι

Εδώ η σοκολάτα γίνεται ανάλαφρη σαν πούπουλο, με μία ξινούτσικη τσαχπινιά από γιαούρτι.

Αλμυρά Κουλουράκια

Πώς θα φτιάξετε αλμυρά κουλουράκια.

Μακαρόνια στο Φούρνο με Μπόλικο Τυρί

Πώς θα φτιάξετε μακαρόνια στο φούρνο με μπόλικο τυρί.

Εύκολα Κριτσίνια με Τυρί

Η συνταγή για εύκολα και νόστιμα κριτσίνια με τυρί.

Εύκολο Τυρόψωμο

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο και εύκολο τυρόψωμο.

Τυρόπιτα με Φέτα και Ανθότυρο

Η συνταγή για τυρόπιτα με φέτα και ανθότυρο.