ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κερκέλια

Η συνταγή για τα παραδοσιακά κερκέλια.

ΚΕΡΚΕΛΙΑ

Υλικά

2 ποτήρια νερό

1 ποτηράκι του καφέ ζάχαρη

1 ποτηράκι του καφέ λάδι

1 κομματάκι μαγιά (σαν σπιρτόκουτο)

λίγο αλάτι

αλεύρι όσο πάρει ώστε να μην κολλάει η ζύμη

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκανίτσα και τα πλάθουμε μια ζύμη.

Την αφήνουμε αρκετή ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει (τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα).

Όταν φουσκώσει πλάθουμε τα κουλούρια και τα αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν (αφού τα έχουμε σκεπάσει με μια πετσέτα).

Αφού έχουν φουσκώσει και πάλι, τα βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς και όταν ροδοκοκκινίσουν είναι έτοιμα.

Επίσης...

Ναπολιτάνικα Struffoli

Πώς θα φτιάξεις τα αυθεντικά και πιο νόστιμα ναπολιτάνικα struffoli.

Αμυγδαλωτά

Ένα παλιό, σχεδόν αριστοκρατικό γλυκό των παλαιών νοικοκυρών. Το πιο αιθέριο, το πιο μαστιχωτό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σεκέρ Παρέ

Πώς θα φτιάξετε σεκέρ παρέ.

Ατσμάδες με Μαγιά

Η συνταγή για ατσμάδες με μαγιά.

Τσατάλια Μικρασιάτικα

Η συνταγή για τα παραδοσιακά μικρασιάτικα τσατάλια.

Χιονούλα

Φοντάν διαφορετικό, στρουμπουλό, χορταστικό, μαλακό και βελούδινο.

Ρυζογκοφρέτες με Χαλβά και Σοκολάτα

Ένα πακέτο ρυζογκοφρέτες υπάρχει σε κάθε σπίτι. Πολύτιμο υλικό για να φτιάξεις σε χρόνο ντε-τε ένα ζεστό, τραγανό γλυκάκι πρωινού ή ένα υγιεινό και γρήγορο σνακ.

Παξιμαδάκια με Γλυκάνισο και Ούζο

Γλυκά και με το απόλυτο άρωμα Ελλάδας, ταιριάζουν με τον καφέ, αλλά συνοδεύουν υπέροχα και κίτρινα γλυκά τυριά.

Παξιμαδάκια με Σταφίδες

Από τα πιο κλασικά κι αγαπημένα: Οι σταφίδες μελώνουν στο ψήσιμο και το αμύγδαλο τους δίνει φινετσάτο άρωμα και τραγανή υφή.

Παξιμαδάκια με Αμύγδαλα και Γιαούρτι

Τα φτιάχνουν στην Κρήτη, όπου άλλες νοικοκυρές τα πασπαλίζουν με σουσάμι και άλλες τα αφήνουν σκέτα. Το μυστικό είναι στο γιαούρτι.

Σαμιώτικα Παξιμαδάκια Πορτοκαλένια

Η συνταγή για παξιμαδάκια πορτοκαλένια από τη Σάμο.

Παξιμαδάκια με Ελαιόλαδο, Αμύγδαλα και Μπαχαρικά

Τραγανά και με πλούσιο άρωμα από πορτοκάλι και μπαχαρικά, τα φτιάχνεις για τον καφέ. Είναι εθιστικά και τρώγονται μετά μανίας.