Follow us

Κερκέλια

Η συνταγή για τα παραδοσιακά κερκέλια.

ΚΕΡΚΕΛΙΑ

Υλικά

2 ποτήρια νερό

1 ποτηράκι του καφέ ζάχαρη

1 ποτηράκι του καφέ λάδι

1 κομματάκι μαγιά (σαν σπιρτόκουτο)

λίγο αλάτι

αλεύρι όσο πάρει ώστε να μην κολλάει η ζύμη

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκανίτσα και τα πλάθουμε μια ζύμη.

Την αφήνουμε αρκετή ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει (τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα).

Όταν φουσκώσει πλάθουμε τα κουλούρια και τα αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν (αφού τα έχουμε σκεπάσει με μια πετσέτα).

Αφού έχουν φουσκώσει και πάλι, τα βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς και όταν ροδοκοκκινίσουν είναι έτοιμα.

Επίσης...

Γλυκά Κεράσµατα Καρότου και Καρύδας

Η συνταγή για γλυκά κεράσµατα καρότου και καρύδας.

Νηστίσιµα Ζαχαροκουλουράκια στο Τηγάνι

Η συνταγή για νηστίσιµα ζαχαροκουλουράκια στο τηγάνι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ροξάκια

Πώς θα φτιάξεις ροξάκια.

Ροξάκια Θεσσαλονίκης

Η συνταγή για ροξάκια Θεσσαλονίκης.

Το Μπισκότο των 3 Υλικών

Το μπισκότο που φτιάχνεις ανά πάσα στιγμή, με σίγουρη επιτυχία και με γεύση που αγαπούν τα παιδιά, τα οποία συνήθως αντιπαθούν τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.

Μπισκοτάκια με Τζίντζερ

Η συνταγή για φανταστικά μπισκοτάκια με τζίντζερ.

Μπισκότα με Σοκολάτα Γάλακτος και Καρύδια

Μπισκότα προτιμώ με γλυκιά, βελούδινη γεύση της σοκολάτας γάλακτος.

Μπισκότα με Σταφίδες και Στραγάλια

Ο συνδυασμός σταφίδα-στραγάλι είναι αγαπημένος στους ξηρούς καρπούς.

Μπισκότα με 3 Σοκολάτες

Αν αγαπάς τη σοκολάτα, δεν έχω να σου προτείνω κάτι πιο σοκολατένιο.

Μπισκότα με Λεμόνι, Φιστίκι και Ινδική Καρύδα

Ένας από τους συνδυασμούς που θα λατρέψεις.

Μπισκότα Αμυγδάλου με Λευκό Γλάσο

Απλά και καταπληκτικά, χάρη στο πιο απλό γλάσο του κόσμου, που όμως δίνει ομορφιά αλλά και την πιο λαχταριστή γεύση.

Μπισκότα με Πετιμέζι και Μαύρες Σταφίδες

Με γεύση και άρωμα από παράδοση, η μπισκοτένια άποψη για το υγιεινό, γεμάτο θρεπτική αξία μουστοκούλουρο της γιαγιάς, που μοσχοβολά κανέλα και γαρίφαλο.