ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πουπέκι Βουτυράτο

Η συνταγή για το παραδοσιακό βουτυράτο πουπέκι.

ΠΟΥΠΕΚΙ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

Υλικά

3 λίτρα γάλα

24 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό

24 κουταλιές ζάχαρη

50 γρ. βούτυρο φρέσκο

λίγη ζάχαρη ακόμη

κανέλα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και τότε προσθέτουμε και διαλύουμε ανακατεύοντας τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε λίγο λίγο και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι η κρέμα μας να δέσει.

Σε ένα μεγάλο ταψί λιώνουμε το βούτυρο.

Αποσύρουμε την κρέμα μας από τη φωτιά και τη ρίχνουμε λίγη λίγη σε μια στρώση πάνω στο λιωμένο βούτυρο, μέσα στο ταψί.

Την απλώνουμε ομοιόμορφα και την πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα, την αφήνουμε να σταθεί για λίγο και στη συνέχεια κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Εάν επιθυμούμε μπορούμε να την πασπαλίσουμε και με λίγη κανέλα.

Επίσης...

Η Καρυδόπιτα

Η κορυφαία συνταγή για να την κάνεις όπως η γιαγιά.

Το Αυθεντικό Ραβανί της Βέροιας

Για τους Βεροιώτες είναι "θρησκεία". Γλυκό του γαλακτοπώλη, παραδοσιακά, το ραβανί θέλει πρωτίστως ένα καλό πρόβειο γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σουφλέ με Μέλι

Ένα σουφλέ με ελληνική γεύση και γαλλική τεχνική, εύκολο και με ελάχιστα, απλά υλικά, που πάντα έχουμε στο σπίτι.

Η Μουσταλευριά

Πιο φινετσάτη, πιο ανάλαφρη δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Το μυστικό είναι στο κορν φλάουρ, που καταργεί το αλεύρι και της δίνει στο τέλος μια υφή σαν ελαφρύ ζελέ.

Τα Κουρκουμπίνια

Έχει πάρει το όνομά του από τη λατινική λέξη cucurbito, που σημαίνει νεροκολόκυθο, χάρη στο σχήμα του.

Πορτοκαλόπιτα χωρίς Ζάχαρη

Από τα πιο αγαπημένα γλυκά, η πορτοκαλόπιτα έχει πολλούς φίλους αλλά και πολλές συνταγές.

Τα Σεκέρ Παρέ

Σκέτο seker pare, δηλαδή "κομμάτι γλύκισμα", όπως μεταφράζεται από τα τούρκικα, τη χώρα της καταγωγής του.

Τριγωνάκια Θεσσαλονίκης

Γλυκό ταυτισμένο με τη συμπρωτεύουσα.

Τα Σαραγλάκια

Άλλο ένα σιροπιαστό με καταγωγή από το τούρκικο σαράι, όπως λέει και το όνομά του.

Τα Μασουράκια της Τήνου

Εναλλακτική του μπακλαβά, μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική για να πετύχει.

Τα Ροξάκια

Με γέμιση καρύδι και σοκολάτα, τα ροξάκια είναι από τις πιο πρωτότυπες μπουκίτσες-σιροπιαστά της παράδοσης.

Τα Κανταϊφάκια

Γλυκό που κρύβει μέσα του όλη την ιστορία του οθωμανικού κόσμου, αγαπημένο από την Ελλάδα ως την Αίγυπτο, τον Λίβανο και την Παλαιστίνη.