ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τάρτα με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη τάρτα με άρωμα πορτοκαλιού.

ΤΑΡΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικά

4 αυγά

ελάχιστο αλάτι

ελάχιστο κρεμόριο

1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη

λίγη βανίλια

4 κουτ. σούπας κοφτές ζάχαρη

4 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού

ξύσμα πορτοκαλιού

200 γρ. κρέμα σαντιγί

φέτες πορτοκαλιού για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Χωρίζετε τ' ασπράδια από τα κροκάδια με προσοχή. Βάζετε στο μπολ του μίξερ τ' ασπράδια, το κρεμόριο και ελάχιστο αλάτι. Τα αφήνετε να χτυπηθούν ωσότου γίνουν μαρέγκα πηχτή.

Ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη (1 φλιτζ. τσαγιού) και συνεχίζετε το χτύπημα μερικά λεπτά.

Προσθέτετε τη βανίλια. Αλείφετε ελαφρά με βούτυρο και πασπαλίζετε με αλεύρι μια φόρμα για τάρτες διαμέτρου 22 περίπου εκατοστών ή καλύτερα ένα πιάτο φούρνου (πιρέξ) στην ίδια διάμετρο.

Απλώνετε μέσα τη μαρέγκα κατά τρόπον ώστε να καλυφτούν ο πάτος και τα τοιχώματα αφήνοντας την επιφάνεια κάπως ανώμαλη.

Ψήνετε την τάρτα μαρέγκας άδεια σε σιγανό φούρνο επί μια ώρα.

Σβήνετε το φούρνο και την αφήνετε να μείνει μέσα επί 1/2 ακόμη ώρα.

Ετοιμάζετε την κρέμα. Χτυπάτε σε μπεν μαρί τα κροκάδια με 4 κουταλιές σούπας κοφτές ζάχαρη και με το χυλό και ξύσμα πορτοκαλιού.

Χτυπάτε το μίγμα επάνω από νερό που σιγοβράζει ωσότου πήξει ελαφρά.

Το κρυώνετε και προσθέτετε την κρέμα σαντιγί.

Ανακατεύετε την κρέμα ελαφρά και τη βάζετε μέσα στην τάρτα.

Σκορπάτε στην επιφάνεια κομματάκια πορτοκάλι.

Αφήνετε την τάρταστο ψυγείο μερικές ώρες.

Επίσης...

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.

Περγαµόντο Γλυκό του Κουταλιού

Η συνταγή για γλυκό του κουταλιού περγαμόντο.