ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τάρτα με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη τάρτα με άρωμα πορτοκαλιού.

ΤΑΡΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικά

4 αυγά

ελάχιστο αλάτι

ελάχιστο κρεμόριο

1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη

λίγη βανίλια

4 κουτ. σούπας κοφτές ζάχαρη

4 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού

ξύσμα πορτοκαλιού

200 γρ. κρέμα σαντιγί

φέτες πορτοκαλιού για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Χωρίζετε τ' ασπράδια από τα κροκάδια με προσοχή. Βάζετε στο μπολ του μίξερ τ' ασπράδια, το κρεμόριο και ελάχιστο αλάτι. Τα αφήνετε να χτυπηθούν ωσότου γίνουν μαρέγκα πηχτή.

Ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη (1 φλιτζ. τσαγιού) και συνεχίζετε το χτύπημα μερικά λεπτά.

Προσθέτετε τη βανίλια. Αλείφετε ελαφρά με βούτυρο και πασπαλίζετε με αλεύρι μια φόρμα για τάρτες διαμέτρου 22 περίπου εκατοστών ή καλύτερα ένα πιάτο φούρνου (πιρέξ) στην ίδια διάμετρο.

Απλώνετε μέσα τη μαρέγκα κατά τρόπον ώστε να καλυφτούν ο πάτος και τα τοιχώματα αφήνοντας την επιφάνεια κάπως ανώμαλη.

Ψήνετε την τάρτα μαρέγκας άδεια σε σιγανό φούρνο επί μια ώρα.

Σβήνετε το φούρνο και την αφήνετε να μείνει μέσα επί 1/2 ακόμη ώρα.

Ετοιμάζετε την κρέμα. Χτυπάτε σε μπεν μαρί τα κροκάδια με 4 κουταλιές σούπας κοφτές ζάχαρη και με το χυλό και ξύσμα πορτοκαλιού.

Χτυπάτε το μίγμα επάνω από νερό που σιγοβράζει ωσότου πήξει ελαφρά.

Το κρυώνετε και προσθέτετε την κρέμα σαντιγί.

Ανακατεύετε την κρέμα ελαφρά και τη βάζετε μέσα στην τάρτα.

Σκορπάτε στην επιφάνεια κομματάκια πορτοκάλι.

Αφήνετε την τάρταστο ψυγείο μερικές ώρες.

Επίσης...

Στρούντελ με Δαμάσκηνα

Ένα από τα γλυκά με ήπια γλύκα, ξινούτσικη γεύση του δαμάσκηνου και το άρωμα.

Cup Cakes Λεμόνι με Γλάσο

Όσα κέικ και να δοκιμάσεις, το φρέσκο άρωμα του λεμονιού θα μαγειρεύει πάντα το πιο αγαπημένο κέικ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Αιθέρια Κρέμα με Σοκολάτα και Μπανάνα

Μια κρέμα λεπτεπίλεπτη σαν δαντέλα, ελαφριά και με βελούδινη υφή.

Σιροπιαστά Μηλοπιτάκια

Από τα νοστιμότερα μηλοπιτάκια, που γίνονται πανεύκολα και γρήγορα χάρη στην έτοιμη σφολιάτα.

Μηλόπιτα-Κέικ με Μαρμελάδα Πορτοκάλι

Οι πιο αγαπημένες μηλόπιτες είναι οι εύκολες, αυτές που γίνονται με ένα ανακάτεμα. Σαν αυτή εδώ.

Μηλόπιτα με Χαλβά του Μπακάλη

Το πορτοκάλι και το μήλο ταιριάζουν εξαιρετικά με τον χαλβά.

Η Νηστίσιμη Μηλόπιτα

Η συνταγή για μία υπέροχη νηστίσιμη μηλόπιτα.

Μηλόπιτα σε Φύλλο Κρούστας

Το τραγανό φύλλο κρούστας φτιάχνει μία από τις πιο μελωμένες και υπέροχες μηλόπιτες.

Τσιζ Κέικ με Μήλα και Τυρί Κρέμα

Όταν θέλουμε να αποφύγουμε τη ζάχαρη, είναι δύσκολο να βρούμε ένα γλυκό γιορτινό, που να μοιάζει με τούρτα. Αυτό το τσιζ κέικ σού λύνει τα χέρια.

Η Μηλόπιτα της Γιαγιάς

Η συνταγή για μία απολαυστική μηλόπιτα.

Η Τάρτα Τατέν

Ή αλλιώς η βασίλισσα της μηλόπιτας.

Στρούντελ με Σοκολάτα και Μήλα

Η συνταγή για το θαυμάσιο αυστριακό γλυκό που ανακαλύφθηκε τον 18ο αιώνα, την εποχή των Αψβούργων.