ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Καρυδόψωμο με Μέλι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο καρυδόψωμο με μέλι.

ΚΑΡΥΔΟΨΩΜΟ ΜΕ ΜΕΛΙ

Υλικά

1 κιλό αλεύρι δυνατό (για ζύμες)

2 φακελάκια μαγιά (ξερή)

2 κουταλιές μέλι

4 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κουταλάκι ζάχαρη

1 φλιτζάνι καρυδόψιχα αλεσμένη

λίγο φρέσκο γάλα

σουσάμι

Εκτέλεση

Σε μισό φλιτζάνι χλιαρού νερού διαλύουμε τη μαγιά. Σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι και στο κέντρο του κάνουμε μία λακούβα με τη χούφτα μας.

Ρίχνουμε το μέλι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, τη διαλυμένη μαγιά και 2 1/2 φλιτζάνια χλιαρό νερό.

Ζυμώνουμε τα υλικά έως ότου πάρουμε μια μαλακή ζύμη η οποία όμως δεν κολλάει στα δάχτυλά μας.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε είτε αλεύρι είτε νερό ούτως ώστε να πάρουμε τη ζύμη που θέλουμε.

Σκεπάζουμε με μια κουβέρτα τη λεκάνη μας και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει.

Όταν φουσκώσει ξαναζυμώνουμε για πέντε λεπτά τη ζύμη και προσθέτουμε σε αυτήν την καρυδόψιχα συνεχίζοντας το ζύμωμα έως ότου ανακατευτεί καλά το ζυμάρι με τα καρύδια.

Πλάθουμε τη ζύμη μας σε δύο ισομεγέθεις φρατζόλες.

Βάζουμε τις φρατζόλες σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί και τις αφήνουμε να φουσκώσουν μέσα στον φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 50 βαθμούς.

Όταν φουσκώσουν τις χαράζουμε, τις αλείφουμε με λίγο γάλα και τις πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι.

Ψήνουμε το ψωμί με καρύδια στους 200 βαθμούς έως ότου φουσκώσει και ροδοψηθεί.

Επίσης...

Ψωμί Ζυμωτό με Μπρόκολο

Πώς θα φτιάξετε νόστιμο ζυμωτό ψωμί με μπρόκολο.

Κολοκυθοζύμωμα

Η συνταγή για ένα πολύ ιδιαίτερο ψωμί.

Περισσότερα από

Γλυκά

Πίτσα Πεπερόνι

Η απόλυτη συνταγή για μία εκρηκτική πίτσα με πεπερόνι.

Γλυκό Ψωμί με Κανέλα

Πώς θα φτιάξετε γλυκό ψωμί με κανέλα.

Αφράτο Σταφιδόψωμο

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο και αφράτο σταφιδόψωμο.

Τέλεια Pancakes με Cottage Cheese

Μία comfort συνταγή, ιδανική για πρωινό.

Εύκολη Πίτσα με Φύλλο Σφολιάτας

Η συνταγή για εύκολη πίτσα με φύλλο σφολιάτας.

Τάρτα στη Φόρμα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη τάρτα στη φόρμα.

Στρόμπολι

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για αυτή την ιδιαίτερη πίτσα.

Φοκάτσια Γεμιστή με Μορταδέλα

Τίποτα δεν συγκρίνεται με τη λεπτή, τραγανή ζύμη της φοκάτσιας όταν βγαίνει ζεστή από τον φούρνο.

Ψωμάκια-Πιτσάκια

Δεν χρειάζεται να έχεις το ταλέντο του pizzaiolo για να δώσεις το ιδανικό σχήμα σε αυτά τα εύκολα ατομικά καλτσόνε.

Αφράτα Ψωμάκια Γεμιστά με Σοκολάτα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα αφράτα ψωμάκια γεμιστά με σοκολάτα.