ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Εύκολα Τσουρεκάκια

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα και εύκολα τσουρεκάκια.

ΕΥΚΟΛΑ ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ

Υλικά

125 γρ. βούτυρο φρέσκο

600 ml γαλα

50 γρ. μαγιά

125 γρ. ζάχαρη

1 κιλό αλεύρι

1 κ.γ. κάρδαμο σκόνη ή κοπανισμένο

Για τη γέμιση:

βούτυρο λιωμένο

ζάχαρη

κανέλα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα και μέσα λιώνουμε το βούτυρο. Προσέχουμε να μην βράσει. Λιώνουμε μέσα τη μαγιά.

Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ τη ζάχαρη και το αλεύρι (δεν βάζουμε την μία όλο το αλεύρι, ίσως να μην χρειαστεί, να μην γίνει δηλαδή υπερβολικά σφιχτή) και προσθέτουμε το μείγμα του βουτύρου.

Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα.

Ανοίγουμε φύλλο πάχους 1/2 εκ. και απλώνουμε σ’ όλη την επιφάνεια πρώτα βούτυρο, μετά κανέλα και ζάχαρη.

Πιάνουμε την μια μεριά του φύλλου και το τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι μέχρι να φτάσει στην άλλη μεριά. Μ’ ένα μαχαίρι κόβουμε φέτες 2-3 εκ.

Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη. Καλό είναι να τα πιέσουμε λίγο προς τα κάτω πριν τα ψήσουμε, ίσα ίσα.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 12-15 λεπτά, να ροδίσουν λίγο από πάνω.

Επίσης...

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.

Μαλεμπί με Ξηρούς Καρπούς

Πώς θα φτιάξετε μαλεμπί με ξηρούς καρπούς.

Crema Catalana

Πώς θα φτιάξετε την απόλυτη εκδοχή της Crema Catalana.