Follow us

Γιαουρτόπιτα με Μήλο

Η συνταγή για την πιο νόστιμη γιαουρτόπιτα με μήλο.

ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΗΛΟ

Υλικά

250 γρ. αλεύρι

200 γρ. γιαούρτι

100 γρ. ζάχαρη

2 αυγά

1 ποτήρι χυμό μήλου ή άλλο χυμό

1 κουταλάκι αλάτι

ξύσμα 1 λεμονιού

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

βούτυρο

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να φουσκώσει.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά.

Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ξύσμα.

Αλείφουμε με βούτυρο μια φόρμα που ανοίγει και βάζουμε το μείγμα στη φόρμα.

Ψήνουμε για 40 λεπτά τη γιαουρτόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει λίγο και ρίχνουμε το χυμό μήλου. Όταν απορροφηθεί ο χυμός, τη σερβίρουμε κρύα.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.