ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ταχινόπιτες με Πορτοκάλι

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες ταχινόπιτες με πορτοκάλι.

ΤΑΧΙΝΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικά

800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

230 ml λάδι

230 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι

200 γρ. ταχίνι

200 γρ. ζάχαρη

2-3 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση

Σε μπολ ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύουμε με το χέρι.

Προσθέτουμε το λάδι και με τα δάχτυλα μας τρίβουμε το αλεύρι μαζί με το λάδι, ώστε το αλεύρι να το απορροφήσει και να γίνει ψιχουλιαστό.

Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και ζυμώνουμε.

Αν δούμε ότι η ζύμη είναι "στεγνή" τότε προσθέτουμε και λίγο χλιαρό νερό.

Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να "ξεκουραστεί" για 1/2 ώρα. Σε άλλο μπολ αναμιγνύουμε τη ζάχαρη με τη κανέλα και με ένα κουταλάκι ανακατεύουμε καλά το ταχίνι (έτσι όπως είναι μέσα στο βαζάκι).

Αφού περάσει η μισή ώρα, δουλεύουμε για λίγο τη ζύμη και τη μοιράζουμε στα 4. Ανοίγουμε ένα-ένα τα κομμάτια σε λεπτό ορθογώνιο φύλλο με πλάτος 20 εκ. περίπου (το μήκος δεν έχει σημασία γιατί θα μοιράσουμε το φύλλο σε λωρίδες).

Στη συνέχεια κόβουμε οριζόντιες λωρίδες με πλάτος 10 εκ. η κάθε μια, τις αλείφουμε με ταχίνι (με τη βοήθεια πινέλου) και πασπαλίζουμε με το μείγμα της ζάχαρης.

Τυλίγουμε κάθε λωρίδα σε ρολό (ώστε να καλύψουμε τη γέμιση) και μετά το κάθε ρολό το τυλίγουμε σε σχήμα σαλιγκαριού, βάζοντας την άκρη του ρολού κάτω από τη πιτούλα.

Με τη παλάμη πιέζουμε τις πιτούλες και αφού τις αλείψουμε με ταχίνι, τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.

Τοποθετούμε τις ταχινόπιτες σε αλάδωτο ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Επίσης...

Μανταρινόπιτα με Λάδι

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μανταρινόπιτα με λάδι.

Κολοκυθόπιτα Γλυκιά με Καρύδια και Σταφίδες

Η συνταγή για γλυκιά κολοκυθόπιτα με καρύδια και σταφίδες.

Περισσότερα από

Γλυκά

Μηλοπιτάκια με Σπιτική Ζύμη

Πώς θα φτιάξετε σπιτικά μηλοπιτάκια.

Μικρά Κέικ με Ξερά Σύκα

Η συνταγή για μικρά κέικ με ξερά σύκα.

Μήλα Ψητά με Γρεναδίνη

Εύκολο και εντυπωσιακό, στο χρώμα του πάθους, σερβιρισμένο με σαντιγί.

Μους Σοκολάτα-Περγαμόντο

Η σοκολατένια μους μπορεί να δανειστεί δεκάδες αρώματα, ανάλογα με τα υλικά που θα της προσθέσεις.

Πανεύκολη Καλοκαιρινή Τούρτα

Η συνταγή για μία άκρως καλοκαιρινή και πανεύκολη τούρτα.

Τούρτα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη τούρτα πορτοκαλιού.

Pancakes Γεμιστά με Μπανάνα

Η κρυμμένη μπανάνα είναι μια έκπληξη γεμάτη άρωμα σε αυτά τα pancakes και η πραλίνα με το φιστίκι στο σερβίρισμα τα απογειώνει.

Πουτίγκα με Κρουασάν, Πραλίνα και Αχλάδι

Ένα μαγικό γλυκό που γίνεται πανεύκολα, με την κάθε μπουκιά να λιώνει στο στόμα, γεμάτη από την καυτή πραλίνα και την αρωματική δροσιά του αχλαδιού.

Γλυκιά Ομελέτα με Μήλα

Μοιάζει με σουφλέ και γίνεται γρήγορα και εύκολα. Το μυστικό είναι να τη φας ζεστή από τον φούρνο, αφράτη και ανάλαφρη σαν σύννεφο.

Μπουγάτσα με Μπανάνα και Κακάο

Το παραδοσιακό ελληνικό πρωινό μοσχοβολά μπουγάτσα ή τυρόπιτα. Αλλάζοντας λίγο τη συνταγή, η κλασική μπουγάτσα πλημμυρίζει από αρώματα μπανάνας και κακάο.