ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ταχινόπιτες με Πορτοκάλι

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες ταχινόπιτες με πορτοκάλι.

ΤΑΧΙΝΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικά

800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

230 ml λάδι

230 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι

200 γρ. ταχίνι

200 γρ. ζάχαρη

2-3 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση

Σε μπολ ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύουμε με το χέρι.

Προσθέτουμε το λάδι και με τα δάχτυλα μας τρίβουμε το αλεύρι μαζί με το λάδι, ώστε το αλεύρι να το απορροφήσει και να γίνει ψιχουλιαστό.

Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και ζυμώνουμε.

Αν δούμε ότι η ζύμη είναι "στεγνή" τότε προσθέτουμε και λίγο χλιαρό νερό.

Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να "ξεκουραστεί" για 1/2 ώρα. Σε άλλο μπολ αναμιγνύουμε τη ζάχαρη με τη κανέλα και με ένα κουταλάκι ανακατεύουμε καλά το ταχίνι (έτσι όπως είναι μέσα στο βαζάκι).

Αφού περάσει η μισή ώρα, δουλεύουμε για λίγο τη ζύμη και τη μοιράζουμε στα 4. Ανοίγουμε ένα-ένα τα κομμάτια σε λεπτό ορθογώνιο φύλλο με πλάτος 20 εκ. περίπου (το μήκος δεν έχει σημασία γιατί θα μοιράσουμε το φύλλο σε λωρίδες).

Στη συνέχεια κόβουμε οριζόντιες λωρίδες με πλάτος 10 εκ. η κάθε μια, τις αλείφουμε με ταχίνι (με τη βοήθεια πινέλου) και πασπαλίζουμε με το μείγμα της ζάχαρης.

Τυλίγουμε κάθε λωρίδα σε ρολό (ώστε να καλύψουμε τη γέμιση) και μετά το κάθε ρολό το τυλίγουμε σε σχήμα σαλιγκαριού, βάζοντας την άκρη του ρολού κάτω από τη πιτούλα.

Με τη παλάμη πιέζουμε τις πιτούλες και αφού τις αλείψουμε με ταχίνι, τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.

Τοποθετούμε τις ταχινόπιτες σε αλάδωτο ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Επίσης...

Τάρτα Σφολιάτα με Καραμελωμένα Σύκα

Γίνεται γρήγορα και με ελάχιστα υλικά και η γεύση της δεν παίζεται.

Η πιο Φινετσάτη Μουσταλευριά

Αυτή η συνταγή κάνει την πιο τρεμουλιαστή μουσταλευριά, με υφή σαν ανάλαφρο ζελέ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκό με Μασκαρπόνε και Ροδάκινα

Το μασκαρπόνε είναι η μαγική λέξη για τη νοστιμιά των γλυκών ψυγείου.

Ζελέ Λεμόνι με Γάλα και Μπισκότα

Ένα πανεύκολο γλυκό, που δροσίζει με λεμονάτο άρωμα τον ουρανίσκο σου.

Σουφλέ Λεμόνι

Άλλο ένα κλασικό σουφλέ, που παλιότερα συνήθιζαν οι μαμάδες στα καλέσματα για τσάι ή καφέ.

Ζεστό Σουφλέ με Φρούτα

Ένα ανάλαφρο, σαν σύννεφο, καταπληκτικό σουφλέ, που φτιάχνεται με φράουλες, μίγμα από κατεψυγμένα φρούτα του δάσους, ροδάκινο ή βερίκοκο, αλλά και με πολλά ακόμα φρούτα.

Στρούντελ με Δαμάσκηνα

Ένα από τα γλυκά με ήπια γλύκα, ξινούτσικη γεύση του δαμάσκηνου και το άρωμα.

Cup Cakes Λεμόνι με Γλάσο

Όσα κέικ και να δοκιμάσεις, το φρέσκο άρωμα του λεμονιού θα μαγειρεύει πάντα το πιο αγαπημένο κέικ.

Αιθέρια Κρέμα με Σοκολάτα και Μπανάνα

Μια κρέμα λεπτεπίλεπτη σαν δαντέλα, ελαφριά και με βελούδινη υφή.

Σιροπιαστά Μηλοπιτάκια

Από τα νοστιμότερα μηλοπιτάκια, που γίνονται πανεύκολα και γρήγορα χάρη στην έτοιμη σφολιάτα.

Μηλόπιτα-Κέικ με Μαρμελάδα Πορτοκάλι

Οι πιο αγαπημένες μηλόπιτες είναι οι εύκολες, αυτές που γίνονται με ένα ανακάτεμα. Σαν αυτή εδώ.

Μηλόπιτα με Χαλβά του Μπακάλη

Το πορτοκάλι και το μήλο ταιριάζουν εξαιρετικά με τον χαλβά.