Follow us

Μηλόπιτα με Ρύζι και Μπαχαρικά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μηλόπιτα με ρύζι και μπαχαρικά.

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

Υλικά

Για τη βάση:

250 γρ. ρύζι γλασέ

1 1/2 λίτρο νερό

1 λίτρο γάλα φρέσκο

2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό

1 φλιτζάνι ζάχαρη

4 αυγά, ελαφρά χτυπημένα

Για τη γέμιση:

6 μήλα καθαρισμένα και χωρίς κουκούτσια

6 κουταλ. σούπας ζάχαρη

1 γερή πρέζα κανέλας

1/2 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα

Εκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι με το νερό για 30 λεπτά περίπου, προσθέτουμε το γάλα και τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρουν μια βράση, προσθέτουμε και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα να δέσει η κρέμα.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο.

Προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας ζωηρά.

Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε πολύ λεπτά φετάκια και τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη σε ένα μπολ, μαζί με τα καρύδια και την κανέλα.

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και ρίχνουμε τη μισή κρέμα ρυζιού. Ισιώνουμε και προσθέτουμε μια στρώση απότα μήλα, από επάνω απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα του ρυζιού και την ισιώνουμε στην επιφάνεια.

Φουρνίζουμε το γλυκό στους 180 βαθμούς μέχρι να δέσει και να αποκτήσει ένα ωραίο χρυσορόδινο χρώμα.

Το σερβίρουμε χλιαρό με τριμμένη κανέλα.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.