ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αμυγδαλόπιτα από το Αϊβαλί

Η συνταγή για την παραδοσιακή αμυγδαλόπιτα από το Αϊβαλί.

ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΙΤΑ ΑΠΟ ΑΪΒΑΛΙ

Υλικά

1/2 κιλό βούτυρο

10 αυγά

700 γρ. ζάχαρη

400 γρ. αμύγδαλα

800 γρ. σιμιγδάλι

Για το σιρόπι

1 κιλό ζάχαρη

3 ποτήρια νερό

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τους κρόκους, να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.

Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα και τέλος τα αμύγδαλα χοντροαλεσμένα, συνεχίζοντας το χτύπημα και μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για μια ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και χαράζουμε σε κομμάτια.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι και περιχύνουμε όπως είναι καυτό το κρύο γλυκό.

Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το ταψί και το αφήνουμε να τραβήξει όλο το σιρόπι.

Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγα αμύγδαλα το γλυκό, πριν το ψήσουμε.

Επίσης...

Crème Brûlée

Η συνταγή για την απόλυτη κρεμ μπρουλέ.

Γαλακτομπούρεκο χωρίς Αυγά

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γαλακτομπούρεκο χωρίς αυγά.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ραβανί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ραβανί.

Πεντανόστιμα Τσουρέκια

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμα τσουρέκια.

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.