ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αμυγδαλόπιτα από το Αϊβαλί

Η συνταγή για την παραδοσιακή αμυγδαλόπιτα από το Αϊβαλί.

ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΙΤΑ ΑΠΟ ΑΪΒΑΛΙ

Υλικά

1/2 κιλό βούτυρο

10 αυγά

700 γρ. ζάχαρη

400 γρ. αμύγδαλα

800 γρ. σιμιγδάλι

Για το σιρόπι

1 κιλό ζάχαρη

3 ποτήρια νερό

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τους κρόκους, να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.

Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα και τέλος τα αμύγδαλα χοντροαλεσμένα, συνεχίζοντας το χτύπημα και μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για μια ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και χαράζουμε σε κομμάτια.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι και περιχύνουμε όπως είναι καυτό το κρύο γλυκό.

Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το ταψί και το αφήνουμε να τραβήξει όλο το σιρόπι.

Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγα αμύγδαλα το γλυκό, πριν το ψήσουμε.

Επίσης...

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.

Μαλεμπί με Ξηρούς Καρπούς

Πώς θα φτιάξετε μαλεμπί με ξηρούς καρπούς.

Crema Catalana

Πώς θα φτιάξετε την απόλυτη εκδοχή της Crema Catalana.