ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αμυγδαλόπιτα από το Αϊβαλί

Η συνταγή για την παραδοσιακή αμυγδαλόπιτα από το Αϊβαλί.

ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΙΤΑ ΑΠΟ ΑΪΒΑΛΙ

Υλικά

1/2 κιλό βούτυρο

10 αυγά

700 γρ. ζάχαρη

400 γρ. αμύγδαλα

800 γρ. σιμιγδάλι

Για το σιρόπι

1 κιλό ζάχαρη

3 ποτήρια νερό

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τους κρόκους, να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.

Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα και τέλος τα αμύγδαλα χοντροαλεσμένα, συνεχίζοντας το χτύπημα και μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για μια ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και χαράζουμε σε κομμάτια.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι και περιχύνουμε όπως είναι καυτό το κρύο γλυκό.

Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το ταψί και το αφήνουμε να τραβήξει όλο το σιρόπι.

Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγα αμύγδαλα το γλυκό, πριν το ψήσουμε.

Επίσης...

Μπακλαβάς

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο μπακλαβά.

Γεμιστή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη γεμιστή καρυδόπιτα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Μυρμηγκάτο

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο μυρμηγκάτο.

Γλυκό Ταψιού με Καρύδια

Η συνταγή για ένα υπέροχο γλυκό ταψιού με καρύδια.

Σμιγδαλόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σιμιγδαλόπιτα.

Πολίτικο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο πολίτικο.

Σταφιδόπιτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη σταφιδόπιτα.

Σαλιγκαρο-γλυκό

Η συνταγή για το πιο νόστιμο σαλιγκαρο-γλυκό.

Χαλβάς Φούρνου σαν Ραβανί

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο και εναλλακτικό χαλβά φούρνου.

Βουτυρένια Μπουγάτσα

Η συνταγή για μία βουτυρένια μπουγάτσα στο πι και φι.

Αμυγδαλόπιτα Πανεύκολη με Σφολιάτα

Η συνταγή για μία πανεύκολη αμυγδαλόπιτα με σφολιάτα.

Ρυζογλυκό

Η συνταγή για ένα υπέροχο ρυζογλυκό.