ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Φλογέρες Αρωματικές με Κρέμα

Πώς θα φτιάξετε τις πιο αρωματικές φλογέρες με κρέμα.

ΑΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ

Υλικά

6 κροκάδια αυγών

1 φλ. τσ. ζάχαρη

1 φλ. τσ. σιμιγδάλι

6 φλ. τσ. γάλα ζεστό

ξύσμα λεμονιού ή βανίλια

1/2 κιλό φύλλο κρούστας

1 φλ. τσ. βούτυρο

Για το σιρόπι

2 φλ. τσ. νερό

4 φλ. τσ. ζάχαρη

χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ, τα κροκάδια με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.

Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και δουλεύουμε το μείγμα.

Προσθέτουμε το γάλα, το ξύσμα λεμονιού ή τη βανίλια. Βάζουμε την κρέμα στη φωτιά και την ανακατεύουμε για 5 λεπτά.

Κατεβάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει. Χωρίζουμε κάθε φύλλο σε δυο μέρη και αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο.

Διπλώνουμε κάθε κομμάτι φύλλου στη μέση και βάζουμε στην άκρη μια κουταλιά κρέμα. Διπλώνουμε τις δυο άκρες προς τα μέσα για να μην απλωθεί η κρέμα και ρολάρουμε σε σχήμα φλογέρας.

Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.

Βάζουμε τις φλογέρες σε ταψί, καλά βουτυρωμένο. Αλείφουμε την επιφάνεια με βούτυρο και ψήνουμε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βράζουμε το σιρόπι με τη ζάχαρη με το νερό και το χυμό λεμονιού για 5 λεπτά από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός. Ρίχνουμε το καυτό σιρόπι στις κρύες φλογέρες, αφού πρώτα τις τρυπήσουμε σε μερικά σημεία.

Αφήνουμε να τραβήξουν το σιρόπι και σερβίρουμε.

Επίσης...

Ναπολιτάνικα Struffoli

Πώς θα φτιάξεις τα αυθεντικά και πιο νόστιμα ναπολιτάνικα struffoli.

Αμυγδαλωτά

Ένα παλιό, σχεδόν αριστοκρατικό γλυκό των παλαιών νοικοκυρών. Το πιο αιθέριο, το πιο μαστιχωτό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σεκέρ Παρέ

Πώς θα φτιάξετε σεκέρ παρέ.

Ατσμάδες με Μαγιά

Η συνταγή για ατσμάδες με μαγιά.

Τσατάλια Μικρασιάτικα

Η συνταγή για τα παραδοσιακά μικρασιάτικα τσατάλια.

Χιονούλα

Φοντάν διαφορετικό, στρουμπουλό, χορταστικό, μαλακό και βελούδινο.

Ρυζογκοφρέτες με Χαλβά και Σοκολάτα

Ένα πακέτο ρυζογκοφρέτες υπάρχει σε κάθε σπίτι. Πολύτιμο υλικό για να φτιάξεις σε χρόνο ντε-τε ένα ζεστό, τραγανό γλυκάκι πρωινού ή ένα υγιεινό και γρήγορο σνακ.

Παξιμαδάκια με Γλυκάνισο και Ούζο

Γλυκά και με το απόλυτο άρωμα Ελλάδας, ταιριάζουν με τον καφέ, αλλά συνοδεύουν υπέροχα και κίτρινα γλυκά τυριά.

Παξιμαδάκια με Σταφίδες

Από τα πιο κλασικά κι αγαπημένα: Οι σταφίδες μελώνουν στο ψήσιμο και το αμύγδαλο τους δίνει φινετσάτο άρωμα και τραγανή υφή.

Παξιμαδάκια με Αμύγδαλα και Γιαούρτι

Τα φτιάχνουν στην Κρήτη, όπου άλλες νοικοκυρές τα πασπαλίζουν με σουσάμι και άλλες τα αφήνουν σκέτα. Το μυστικό είναι στο γιαούρτι.

Σαμιώτικα Παξιμαδάκια Πορτοκαλένια

Η συνταγή για παξιμαδάκια πορτοκαλένια από τη Σάμο.

Παξιμαδάκια με Ελαιόλαδο, Αμύγδαλα και Μπαχαρικά

Τραγανά και με πλούσιο άρωμα από πορτοκάλι και μπαχαρικά, τα φτιάχνεις για τον καφέ. Είναι εθιστικά και τρώγονται μετά μανίας.