ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Παστέλι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο παραδοσιακό παστέλι.

ΠΑΣΤΕΛΙ

Υλικά

1 κιλό σουσάμι

1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη

1/2 φλιτζ. τσαγιού μέλι

2 βανίλιες

λίγα χοντροκομμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση

Καβουρντίζουμε το σουσάμι σε μια κατσαρόλα μέχρι που να αρχίσουμε να τρίβουμε.

Ρίχνουμε το μέλι, τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα, τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.

Το ρίχνουμε σε ταψί και το απλώνουμε καλά με βρεγμένο ποτήρι κυλινδρικά.

Το κόβουμε αμέσως σε κομμάτια και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Για να ξεκολλήσουν τα κομμάτια εύκολα, βάζουμε το ταψί λίγο να ζεσταθεί.

Επίσης...

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.

Μαλεμπί με Ξηρούς Καρπούς

Πώς θα φτιάξετε μαλεμπί με ξηρούς καρπούς.

Crema Catalana

Πώς θα φτιάξετε την απόλυτη εκδοχή της Crema Catalana.