ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπουγάτσα με Κίτρινη Κολοκύθα

Μία νόστιμη συνταγή για μπουγάτσα με κίτρινη κολοκύθα.

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας

750 γρ. κίτρινο κολοκύθι βρασμένο και στραγγισμένο

1/3 φλ. σιμιγδάλι χοντρό

1/2 φλ. ζάχαρη

3 αυγά ελαφρά χτυπημένα

2 βανίλιες

ελαιόλαδο για το άλειμμα ή βιτάμ

ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Λιώνουμε το κολοκύθι, πατώντας το με το πιρούνι και το ανακατεύουμε με το σιμιγδάλι.

Αφήνουμε να σταθούν 1 ώρα, να φουσκώσει το σιμιγδάλι.

Ρίχνουμε και ανακατεύουμε και τα υπόλοιπα υλικά.

Ανοίγουμε λίγο το ένα φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας με τον πλάστη να πλατύνει, ώστε να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα ενός λαδωμένου ταψιού 40x35 εκ.

Βουτυρώνουμε την επιφάνεια της ζύμης κι απλώνουμε επάνω τη γέμιση.

Βάζουμε το δεύτερο φύλλο επάνω από τη γέμιση να την καλύψει.

Γυρίζουμε τις άκρες σε κόθρο και μ’ ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράζουμε την επιφάνεια σε λωρίδες 6 εκ. περίπου.

Ψήνουμε τη μπουγάτσα μας στους 180 βαθμούς για 45’ ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.

Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.

Επίσης...

Crème Brûlée

Η συνταγή για την απόλυτη κρεμ μπρουλέ.

Γαλακτομπούρεκο χωρίς Αυγά

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γαλακτομπούρεκο χωρίς αυγά.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ραβανί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ραβανί.

Πεντανόστιμα Τσουρέκια

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμα τσουρέκια.

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.