ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπουγάτσα με Κίτρινη Κολοκύθα

Μία νόστιμη συνταγή για μπουγάτσα με κίτρινη κολοκύθα.

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας

750 γρ. κίτρινο κολοκύθι βρασμένο και στραγγισμένο

1/3 φλ. σιμιγδάλι χοντρό

1/2 φλ. ζάχαρη

3 αυγά ελαφρά χτυπημένα

2 βανίλιες

ελαιόλαδο για το άλειμμα ή βιτάμ

ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Λιώνουμε το κολοκύθι, πατώντας το με το πιρούνι και το ανακατεύουμε με το σιμιγδάλι.

Αφήνουμε να σταθούν 1 ώρα, να φουσκώσει το σιμιγδάλι.

Ρίχνουμε και ανακατεύουμε και τα υπόλοιπα υλικά.

Ανοίγουμε λίγο το ένα φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας με τον πλάστη να πλατύνει, ώστε να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα ενός λαδωμένου ταψιού 40x35 εκ.

Βουτυρώνουμε την επιφάνεια της ζύμης κι απλώνουμε επάνω τη γέμιση.

Βάζουμε το δεύτερο φύλλο επάνω από τη γέμιση να την καλύψει.

Γυρίζουμε τις άκρες σε κόθρο και μ’ ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράζουμε την επιφάνεια σε λωρίδες 6 εκ. περίπου.

Ψήνουμε τη μπουγάτσα μας στους 180 βαθμούς για 45’ ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.

Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.

Επίσης...

Μπακλαβάς

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο μπακλαβά.

Γεμιστή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη γεμιστή καρυδόπιτα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Μυρμηγκάτο

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο μυρμηγκάτο.

Γλυκό Ταψιού με Καρύδια

Η συνταγή για ένα υπέροχο γλυκό ταψιού με καρύδια.

Σμιγδαλόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σιμιγδαλόπιτα.

Πολίτικο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο πολίτικο.

Σταφιδόπιτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη σταφιδόπιτα.

Σαλιγκαρο-γλυκό

Η συνταγή για το πιο νόστιμο σαλιγκαρο-γλυκό.

Χαλβάς Φούρνου σαν Ραβανί

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο και εναλλακτικό χαλβά φούρνου.

Βουτυρένια Μπουγάτσα

Η συνταγή για μία βουτυρένια μπουγάτσα στο πι και φι.

Αμυγδαλόπιτα Πανεύκολη με Σφολιάτα

Η συνταγή για μία πανεύκολη αμυγδαλόπιτα με σφολιάτα.

Ρυζογλυκό

Η συνταγή για ένα υπέροχο ρυζογλυκό.