ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπισκότα με Μέλι και Σταφίδες

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα μπισκότα με μέλι και σταφίδες.

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

Υλικά

550 γρ. αλεύρι

70 γρ. ζάχαρη

150 γρ. νερό

120 γρ. ηλιέλαιο

140 γρ. μέλι

200 γρ. σταφίδες ξανθές

5 γρ. αμμωνία

3 γρ. σόδα

λίγο αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη

1/2 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο σκόνη

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το νερό, το ηλιέλαιο, το μέλι, χτυπώντας προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη σόδα, το αλάτι, την αμμωνία, την κανέλα και το γαρίφαλο.

Μετά προσθέτουμε το αλεύρι και τις σταφίδες.

Πλάθουμε στρογγυλά και λεπτά μπισκοτάκια και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα αραιά.

Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 10 λεπτά.

Επίσης...

Ναπολιτάνικα Struffoli

Πώς θα φτιάξεις τα αυθεντικά και πιο νόστιμα ναπολιτάνικα struffoli.

Αμυγδαλωτά

Ένα παλιό, σχεδόν αριστοκρατικό γλυκό των παλαιών νοικοκυρών. Το πιο αιθέριο, το πιο μαστιχωτό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σεκέρ Παρέ

Πώς θα φτιάξετε σεκέρ παρέ.

Ατσμάδες με Μαγιά

Η συνταγή για ατσμάδες με μαγιά.

Τσατάλια Μικρασιάτικα

Η συνταγή για τα παραδοσιακά μικρασιάτικα τσατάλια.

Χιονούλα

Φοντάν διαφορετικό, στρουμπουλό, χορταστικό, μαλακό και βελούδινο.

Ρυζογκοφρέτες με Χαλβά και Σοκολάτα

Ένα πακέτο ρυζογκοφρέτες υπάρχει σε κάθε σπίτι. Πολύτιμο υλικό για να φτιάξεις σε χρόνο ντε-τε ένα ζεστό, τραγανό γλυκάκι πρωινού ή ένα υγιεινό και γρήγορο σνακ.

Παξιμαδάκια με Γλυκάνισο και Ούζο

Γλυκά και με το απόλυτο άρωμα Ελλάδας, ταιριάζουν με τον καφέ, αλλά συνοδεύουν υπέροχα και κίτρινα γλυκά τυριά.

Παξιμαδάκια με Σταφίδες

Από τα πιο κλασικά κι αγαπημένα: Οι σταφίδες μελώνουν στο ψήσιμο και το αμύγδαλο τους δίνει φινετσάτο άρωμα και τραγανή υφή.

Παξιμαδάκια με Αμύγδαλα και Γιαούρτι

Τα φτιάχνουν στην Κρήτη, όπου άλλες νοικοκυρές τα πασπαλίζουν με σουσάμι και άλλες τα αφήνουν σκέτα. Το μυστικό είναι στο γιαούρτι.

Σαμιώτικα Παξιμαδάκια Πορτοκαλένια

Η συνταγή για παξιμαδάκια πορτοκαλένια από τη Σάμο.

Παξιμαδάκια με Ελαιόλαδο, Αμύγδαλα και Μπαχαρικά

Τραγανά και με πλούσιο άρωμα από πορτοκάλι και μπαχαρικά, τα φτιάχνεις για τον καφέ. Είναι εθιστικά και τρώγονται μετά μανίας.