ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γεμιστό Ρολό με Μήλα

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γεμιστό ρολό με μήλα.

ΓΕΜΙΣΤΟ ΡΟΛΟ ΜΕ ΜΗΛΑ

Υλικά

Για τη ζύμη:

250 γρ. αλεύρι

2 κ.σ. λάδι

1 αυγό

1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση:

1 κιλό μήλα

φλούδα από ένα λεμόνι

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

3 κ.σ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα

70 γρ. ζάχαρη

½ κ.γ. κανέλα

100 γρ. σταφίδες (μουλιασμένες σε λίγο νερό)

2 κ.σ. φρυγανιά

βούτυρο (για να αλείψουμε τη ζύμη πριν μπει για ψήσιμο)

Εκτέλεση

Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, ανοίγουμε στη μέση μια τρύπα και ρίχνουμε το λάδι, το αυγό και το αλάτι.

Δουλεύουμε τη ζύμη από τα πλαϊνά της λεκάνης προς τα μέσα.

Ζυμώνουμε δυνατά και προσθέτουμε σιγά σιγά 100 ml χλιαρό νερό (η ζύμη θα πρέπει να είναι απαλή).

Πλάθουμε μία μπάλα, αλείφουμε λίγο με λάδι και σε ζεστό μέρος αφήνουμε τη ζύμη για μισή ώρα.

Για τη γέμιση: Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε φέτες (πάρα πολύ λεπτές).

Τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τη φλούδα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, τα αμύγδαλα, ζάχαρη και την κανέλα. Στραγγίζουμε τις σταφίδες και βάζουμε επίσης στη γέμιση.

Το άνοιγμα του φύλλου: Παίρνουμε μία πετσέτα κουζίνας και ρίχνουμε αλεύρι πάνω.

Παίρνουμε τη ζύμη την πατάμε λίγο με το χέρι και ύστερα ανοίγουμε το φύλλο πολύ λεπτό.

Αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο ή λάδι, ρίχνουμε την φρυγανιά και προσθέτουμε την γέμιση ομοιόμορφα. Αφήνουμε και στις δυο μικρότερες πλευρές και στην μία μεγάλη πλευρά 2-3 εκ. χωρίς γέμιση.

Τις μικρότερες πλευρές τις διπλώνουμε προς τα μέσα μέχρι την γέμιση και έπειτα με την βοήθεια της πετσέτας τυλίγουμε την ζύμη (ξεκινάμε το τύλιγμα όχι από την μεγάλη πλευρά που αφήσαμε τα 2-3 εκ.).

Βάζουμε το γλυκό στο ταψί με το χαρτί ψησίματος. Τώρα αλείφουμε τη ζύμη με λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου μία ώρα.

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Επίσης...

Πουτίγκα με Μήλα και Σταφίδες

Μια εύκολη πουτίγκα, που γίνεται με ψωμί του τοστ και με μια γρήγορη γέμιση από κρέμα και μήλα.

Μαρμελάδα με Μήλα, Άρωμα Λεμόνι και Σταφίδες

Η μαρμελάδα μήλου είναι από τις πιο νόστιμες και φινετσάτες

Περισσότερα από

Γλυκά

Πανακότα με Σάλτσα Λωτού

Ακόμα και αυτοί που δεν αγαπούν τον λωτό ως φρέσκο φρούτο θα τον λατρέψουν στα γλυκά, για την πολύ λεπτή γεύση και την ανάλαφρη υφή του.

Σαρλότ με Ξερά Σύκα

Μια πρωτότυπη σαρλότ, που μοσχοβολά, ζουμερή και με υπέροχη εμφάνιση. Γίνεται εύκολα, με μπισκότα σαβαγιάρ. Σερβίρεται με τον καφέ, αλλά και σαν τούρτα.

Κέικ Γεμιστό με Κρέμα Λεμόνι και Σάλτσα Κίτρου

Ένα ιδιαίτερο κέικ, σκέτη μοσχοβολιά. Θα το λατρέψεις αν σου αρέσουν τα εσπεριδοειδή: γεμιστό με κρέμα λεμόνι, με σάλτσα κίτρου από πάνω.

Πουτίγκα Μανταρίνι με Σος Σοκολάτας

Το πορτοκάλι και το λεμόνι πρωταγωνιστούν στα περισσότερα γλυκά, όμως το μανταρίνι δίνει ακόμα πιο υπέροχο άρωμα.

Πίτα-Κέικ με Πορτοκάλι και Σαφράν

Ένα εύκολο κέικ, θρεπτικό και αρωματικό, γεμάτο αντιοξειδωτικά, στη λογική που η παράδοση έφτιαχνε μια αμυγδαλόπιτα ή μια καρυδόπιτα.

Κέικ με Σοκολατένια Δαμάσκηνα

Τα δαμάσκηνα ταιριάζουν πολύ με τη σοκολάτα. Αυτό το κέικ είναι λίγο διαφορετικό.

Εύκολη Πορτοκαλόπιτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο εύκολη και νόστιμη πορτοκαλόπιτα.

Αλλιώτικη Πάστα Φλώρα

Πώς θα φτιάξετε την πιο εναλλακτική πάστα φλώρα.

Πορτοκαλένια Γαλατόπιτα Ξεσκέπαστη

Πώς θα φτιάξετε μία πορτοκαλένια γαλατόπιτα ξεσκέπαστη.

Μηλόπιτα με Ρύζι και Μπαχαρικά

Η συνταγή για μηλόπιτα με ρύζι και μπαχαρικά.