ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γεμιστό Ρολό με Μήλα

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γεμιστό ρολό με μήλα.

ΓΕΜΙΣΤΟ ΡΟΛΟ ΜΕ ΜΗΛΑ

Υλικά

Για τη ζύμη:

250 γρ. αλεύρι

2 κ.σ. λάδι

1 αυγό

1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση:

1 κιλό μήλα

φλούδα από ένα λεμόνι

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

3 κ.σ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα

70 γρ. ζάχαρη

½ κ.γ. κανέλα

100 γρ. σταφίδες (μουλιασμένες σε λίγο νερό)

2 κ.σ. φρυγανιά

βούτυρο (για να αλείψουμε τη ζύμη πριν μπει για ψήσιμο)

Εκτέλεση

Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, ανοίγουμε στη μέση μια τρύπα και ρίχνουμε το λάδι, το αυγό και το αλάτι.

Δουλεύουμε τη ζύμη από τα πλαϊνά της λεκάνης προς τα μέσα.

Ζυμώνουμε δυνατά και προσθέτουμε σιγά σιγά 100 ml χλιαρό νερό (η ζύμη θα πρέπει να είναι απαλή).

Πλάθουμε μία μπάλα, αλείφουμε λίγο με λάδι και σε ζεστό μέρος αφήνουμε τη ζύμη για μισή ώρα.

Για τη γέμιση: Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε φέτες (πάρα πολύ λεπτές).

Τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τη φλούδα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, τα αμύγδαλα, ζάχαρη και την κανέλα. Στραγγίζουμε τις σταφίδες και βάζουμε επίσης στη γέμιση.

Το άνοιγμα του φύλλου: Παίρνουμε μία πετσέτα κουζίνας και ρίχνουμε αλεύρι πάνω.

Παίρνουμε τη ζύμη την πατάμε λίγο με το χέρι και ύστερα ανοίγουμε το φύλλο πολύ λεπτό.

Αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο ή λάδι, ρίχνουμε την φρυγανιά και προσθέτουμε την γέμιση ομοιόμορφα. Αφήνουμε και στις δυο μικρότερες πλευρές και στην μία μεγάλη πλευρά 2-3 εκ. χωρίς γέμιση.

Τις μικρότερες πλευρές τις διπλώνουμε προς τα μέσα μέχρι την γέμιση και έπειτα με την βοήθεια της πετσέτας τυλίγουμε την ζύμη (ξεκινάμε το τύλιγμα όχι από την μεγάλη πλευρά που αφήσαμε τα 2-3 εκ.).

Βάζουμε το γλυκό στο ταψί με το χαρτί ψησίματος. Τώρα αλείφουμε τη ζύμη με λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου μία ώρα.

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Επίσης...

Γλυκό με Μασκαρπόνε και Ροδάκινα

Το μασκαρπόνε είναι η μαγική λέξη για τη νοστιμιά των γλυκών ψυγείου.

Ζελέ Λεμόνι με Γάλα και Μπισκότα

Ένα πανεύκολο γλυκό, που δροσίζει με λεμονάτο άρωμα τον ουρανίσκο σου.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σουφλέ Λεμόνι

Άλλο ένα κλασικό σουφλέ, που παλιότερα συνήθιζαν οι μαμάδες στα καλέσματα για τσάι ή καφέ.

Ζεστό Σουφλέ με Φρούτα

Ένα ανάλαφρο, σαν σύννεφο, καταπληκτικό σουφλέ, που φτιάχνεται με φράουλες, μίγμα από κατεψυγμένα φρούτα του δάσους, ροδάκινο ή βερίκοκο, αλλά και με πολλά ακόμα φρούτα.

Στρούντελ με Δαμάσκηνα

Ένα από τα γλυκά με ήπια γλύκα, ξινούτσικη γεύση του δαμάσκηνου και το άρωμα.

Cup Cakes Λεμόνι με Γλάσο

Όσα κέικ και να δοκιμάσεις, το φρέσκο άρωμα του λεμονιού θα μαγειρεύει πάντα το πιο αγαπημένο κέικ.

Αιθέρια Κρέμα με Σοκολάτα και Μπανάνα

Μια κρέμα λεπτεπίλεπτη σαν δαντέλα, ελαφριά και με βελούδινη υφή.

Σιροπιαστά Μηλοπιτάκια

Από τα νοστιμότερα μηλοπιτάκια, που γίνονται πανεύκολα και γρήγορα χάρη στην έτοιμη σφολιάτα.

Μηλόπιτα-Κέικ με Μαρμελάδα Πορτοκάλι

Οι πιο αγαπημένες μηλόπιτες είναι οι εύκολες, αυτές που γίνονται με ένα ανακάτεμα. Σαν αυτή εδώ.

Μηλόπιτα με Χαλβά του Μπακάλη

Το πορτοκάλι και το μήλο ταιριάζουν εξαιρετικά με τον χαλβά.

Η Νηστίσιμη Μηλόπιτα

Η συνταγή για μία υπέροχη νηστίσιμη μηλόπιτα.

Μηλόπιτα σε Φύλλο Κρούστας

Το τραγανό φύλλο κρούστας φτιάχνει μία από τις πιο μελωμένες και υπέροχες μηλόπιτες.