Follow us

Πίτα με Μήλα και Κυδώνια

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη πίτα με μήλα και κυδώνια.

ΠΙΤΑ ΜΕ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΚΥΔΩΝΙΑ

Υλικά

500 γρ. αλεύρι φαρίνα

2 κ.γ. μπέκιν πάουντερ

200 γρ. λάδι

4 αυγά

2 φλ. ζάχαρη (300-400 γρ.)

2 μήλα

2 κυδώνια

1 κρ/πότηρο κονιάκ

1 κ.γ. κανέλα, 1 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Πρώτα απ’ όλα καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τα μήλα και τα κυδώνια.

Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το κονιάκ, την κανέλα, τη 1 κ.σ. ζάχαρη και τα αφήνουμε 10’-15’ να μαριναριστούν μέχρι να ετοιμάσουμε τη ζύμη.

Χτυπάμε τη ζάχαρη με το λάδι σε μια λεκάνη με το μίξερ χειρός για 1’.

Προσθέτουμε τα αυγά και τα χτυπάμε άλλο 1’.

Ανακατεύουμε το μπέικιν με τη φαρίνα και το χτυπάμε κι αυτό 1’-2’ να πετύχουμε μια πηχτή και παχύρρευστη ζύμη.

Στραγγίζουμε τα μήλα και τα κυδώνια και τα ανακατεύουμε στη ζύμη με ένα κουτάλι.

Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί (στο οβάλ πυρέξ χωράνε ίσα-ίσα) και τα αδειάζουμε, τα στρώνουμε από πάνω με το κουτάλι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50’-60’ περίπου στους 200 βαθμούς.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.