ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπισκότα Μπανάνας

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα μπισκότα μπανάνας.

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΠΑΝΑΝΑΣ

Υλικά

2 κούπες αλεύρι ολικής άλεσης

3 μπανάνες λιωμένες

1/2 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα

3/4 κούπας ζάχαρη

1/2 κούπα μαργαρίνη

3 αυγά

3 βανίλιες

1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

1/4 κουταλάκι μαγειρική σόδα

1/2 κουταλάκι κανέλα

1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα, τη σόδα και το αλάτι.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ καλά τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και κατόπιν τις βανίλιες.

Ρίχνουμε και τον πουρέ μπανάνας και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε και το μείγμα του αλευριού ανακατεύοντας καλά με τη σπάτουλα και τέλος ρίχνουμε και τα καρύδια φροντίζοντας να πάνε σε όλο το μείγμα των μπανανομπισκότων μας.

Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και πάνω του ρίχνουμε κουταλιές μίγματος αφήνοντας απόσταση 2-3 πόντων μεταξύ τους.

Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 10 περίπου λεπτά προσέχοντας να μην παραψηθούν τα μπισκότα μπανάνας μας.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα και τα διατηρούμε σε κουτί για μπισκότα που να κλείνει ερμητικά.

Επίσης...

Ναπολιτάνικα Struffoli

Πώς θα φτιάξεις τα αυθεντικά και πιο νόστιμα ναπολιτάνικα struffoli.

Αμυγδαλωτά

Ένα παλιό, σχεδόν αριστοκρατικό γλυκό των παλαιών νοικοκυρών. Το πιο αιθέριο, το πιο μαστιχωτό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σεκέρ Παρέ

Πώς θα φτιάξετε σεκέρ παρέ.

Ατσμάδες με Μαγιά

Η συνταγή για ατσμάδες με μαγιά.

Τσατάλια Μικρασιάτικα

Η συνταγή για τα παραδοσιακά μικρασιάτικα τσατάλια.

Χιονούλα

Φοντάν διαφορετικό, στρουμπουλό, χορταστικό, μαλακό και βελούδινο.

Ρυζογκοφρέτες με Χαλβά και Σοκολάτα

Ένα πακέτο ρυζογκοφρέτες υπάρχει σε κάθε σπίτι. Πολύτιμο υλικό για να φτιάξεις σε χρόνο ντε-τε ένα ζεστό, τραγανό γλυκάκι πρωινού ή ένα υγιεινό και γρήγορο σνακ.

Παξιμαδάκια με Γλυκάνισο και Ούζο

Γλυκά και με το απόλυτο άρωμα Ελλάδας, ταιριάζουν με τον καφέ, αλλά συνοδεύουν υπέροχα και κίτρινα γλυκά τυριά.

Παξιμαδάκια με Σταφίδες

Από τα πιο κλασικά κι αγαπημένα: Οι σταφίδες μελώνουν στο ψήσιμο και το αμύγδαλο τους δίνει φινετσάτο άρωμα και τραγανή υφή.

Παξιμαδάκια με Αμύγδαλα και Γιαούρτι

Τα φτιάχνουν στην Κρήτη, όπου άλλες νοικοκυρές τα πασπαλίζουν με σουσάμι και άλλες τα αφήνουν σκέτα. Το μυστικό είναι στο γιαούρτι.

Σαμιώτικα Παξιμαδάκια Πορτοκαλένια

Η συνταγή για παξιμαδάκια πορτοκαλένια από τη Σάμο.

Παξιμαδάκια με Ελαιόλαδο, Αμύγδαλα και Μπαχαρικά

Τραγανά και με πλούσιο άρωμα από πορτοκάλι και μπαχαρικά, τα φτιάχνεις για τον καφέ. Είναι εθιστικά και τρώγονται μετά μανίας.