ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπισκότα με Μαρμελάδα Πορτοκάλι

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα μπισκότα με μαρμελάδα πορτοκάλι.

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικά

Υλικά για 30 μπισκότα περίπου

1/3 φλιτζάνι βούτυρο

2/3 φλιτζανιού ζάχαρη

1 αυγό

6 κουταλιές μαρμελάδα πορτοκάλι

1 1/2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190 βαθμούς και στρώνουμε σε μια λαμαρίνα αντικολλητικό χαρτί.

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε το αυγό και τη μαρμελάδα πορτοκάλι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά μας. Αν το μείγμα μας είναι στο ανακάτεμα αρκετά σκληρό, προσθέτουμε λίγη μαρμελάδα επιπλέον.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το μπέικιν και προσθέτουμε σιγά σιγά με το μίξερ το μείγμα της.

Παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη μας και τις απλώνουμε στη λαμαρίνα μας αραιά και χωρίς να τα απλώνουμε.

Ψήνουμε έως ότου τα μπισκότα απλώσουν και να ροδίσουν ελαφρά, για 8-10 λεπτά.

Επίσης...

Ναπολιτάνικα Struffoli

Πώς θα φτιάξεις τα αυθεντικά και πιο νόστιμα ναπολιτάνικα struffoli.

Αμυγδαλωτά

Ένα παλιό, σχεδόν αριστοκρατικό γλυκό των παλαιών νοικοκυρών. Το πιο αιθέριο, το πιο μαστιχωτό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σεκέρ Παρέ

Πώς θα φτιάξετε σεκέρ παρέ.

Ατσμάδες με Μαγιά

Η συνταγή για ατσμάδες με μαγιά.

Τσατάλια Μικρασιάτικα

Η συνταγή για τα παραδοσιακά μικρασιάτικα τσατάλια.

Χιονούλα

Φοντάν διαφορετικό, στρουμπουλό, χορταστικό, μαλακό και βελούδινο.

Ρυζογκοφρέτες με Χαλβά και Σοκολάτα

Ένα πακέτο ρυζογκοφρέτες υπάρχει σε κάθε σπίτι. Πολύτιμο υλικό για να φτιάξεις σε χρόνο ντε-τε ένα ζεστό, τραγανό γλυκάκι πρωινού ή ένα υγιεινό και γρήγορο σνακ.

Παξιμαδάκια με Γλυκάνισο και Ούζο

Γλυκά και με το απόλυτο άρωμα Ελλάδας, ταιριάζουν με τον καφέ, αλλά συνοδεύουν υπέροχα και κίτρινα γλυκά τυριά.

Παξιμαδάκια με Σταφίδες

Από τα πιο κλασικά κι αγαπημένα: Οι σταφίδες μελώνουν στο ψήσιμο και το αμύγδαλο τους δίνει φινετσάτο άρωμα και τραγανή υφή.

Παξιμαδάκια με Αμύγδαλα και Γιαούρτι

Τα φτιάχνουν στην Κρήτη, όπου άλλες νοικοκυρές τα πασπαλίζουν με σουσάμι και άλλες τα αφήνουν σκέτα. Το μυστικό είναι στο γιαούρτι.

Σαμιώτικα Παξιμαδάκια Πορτοκαλένια

Η συνταγή για παξιμαδάκια πορτοκαλένια από τη Σάμο.

Παξιμαδάκια με Ελαιόλαδο, Αμύγδαλα και Μπαχαρικά

Τραγανά και με πλούσιο άρωμα από πορτοκάλι και μπαχαρικά, τα φτιάχνεις για τον καφέ. Είναι εθιστικά και τρώγονται μετά μανίας.