ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπισκότα Γλυκάνισου

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα μπισκότα γλυκάνισου.

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΥ

Υλικά

250 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

2/3 κούπας ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη

2,5 κούπες αλεύρι

1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/4 κουτ. γλυκού αλάτι

1/2 ποτηράκι κρασιού κονιάκ

1 κρόκο αυγού

1 κουτ. σούπας γλυκάνισο τριμμένο μέσα στις παλάμες να σπάσουν οι σπόροι

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε λεκανίτσα και ζυμώνουμε να γίνει μια ομοιογενής ζύμη.

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί λίγο, 15-30 λεπτά, ανάλογα τον χρόνο που έχουμε στη διάθεσή μας.

Πλάθουμε τα μπισκότα και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στη μέση του φούρνου, 13-15 λεπτά την κάθε λαμαρίνα. Δεν πρέπει να σκουρύνουν πολύ, αλλά να μείνουν λευκά. Μην φοβηθείτε αν είναι μαλακά μόλις βγουν, κρυώνοντας σκληραίνουν.

Αν τα θέλουμε νηστίσιμα, αντικαθιστούμε το βούτυρο με σπορέλαιο, και παραλείπουμε τον κρόκο.

Επίσης μπορούμε να τα πασπαλίσουμε και με σουσάμι.

Επίσης...

Ναπολιτάνικα Struffoli

Πώς θα φτιάξεις τα αυθεντικά και πιο νόστιμα ναπολιτάνικα struffoli.

Αμυγδαλωτά

Ένα παλιό, σχεδόν αριστοκρατικό γλυκό των παλαιών νοικοκυρών. Το πιο αιθέριο, το πιο μαστιχωτό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σεκέρ Παρέ

Πώς θα φτιάξετε σεκέρ παρέ.

Ατσμάδες με Μαγιά

Η συνταγή για ατσμάδες με μαγιά.

Τσατάλια Μικρασιάτικα

Η συνταγή για τα παραδοσιακά μικρασιάτικα τσατάλια.

Χιονούλα

Φοντάν διαφορετικό, στρουμπουλό, χορταστικό, μαλακό και βελούδινο.

Ρυζογκοφρέτες με Χαλβά και Σοκολάτα

Ένα πακέτο ρυζογκοφρέτες υπάρχει σε κάθε σπίτι. Πολύτιμο υλικό για να φτιάξεις σε χρόνο ντε-τε ένα ζεστό, τραγανό γλυκάκι πρωινού ή ένα υγιεινό και γρήγορο σνακ.

Παξιμαδάκια με Γλυκάνισο και Ούζο

Γλυκά και με το απόλυτο άρωμα Ελλάδας, ταιριάζουν με τον καφέ, αλλά συνοδεύουν υπέροχα και κίτρινα γλυκά τυριά.

Παξιμαδάκια με Σταφίδες

Από τα πιο κλασικά κι αγαπημένα: Οι σταφίδες μελώνουν στο ψήσιμο και το αμύγδαλο τους δίνει φινετσάτο άρωμα και τραγανή υφή.

Παξιμαδάκια με Αμύγδαλα και Γιαούρτι

Τα φτιάχνουν στην Κρήτη, όπου άλλες νοικοκυρές τα πασπαλίζουν με σουσάμι και άλλες τα αφήνουν σκέτα. Το μυστικό είναι στο γιαούρτι.

Σαμιώτικα Παξιμαδάκια Πορτοκαλένια

Η συνταγή για παξιμαδάκια πορτοκαλένια από τη Σάμο.

Παξιμαδάκια με Ελαιόλαδο, Αμύγδαλα και Μπαχαρικά

Τραγανά και με πλούσιο άρωμα από πορτοκάλι και μπαχαρικά, τα φτιάχνεις για τον καφέ. Είναι εθιστικά και τρώγονται μετά μανίας.