ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπισκότα Λεμονιού

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα μπισκότα λεμονιού.

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Υλικά

100 γραμ. βούτυρο

100 γραμ. ζάχαρη και 2-3 κουτ. της σούπας επιπλέον

1 κρόκο αυγού

ξύσμα από ένα λεμόνι

ελάχιστο αλάτι

260 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου και το χτυπάμε καλά με ξύλινη κουτάλα.

Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα 100 γραμ. ζάχαρης. Κατόπιν προσθέτουμε το αυγό, το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι ανακατεύοντας πολύ καλά.

Βάζουμε το αλεύρι σε μία λεκανίτσα, κάνουμε μία λακούβα στη μέση και προσθέτουμε το μείγμα του βουτύρου. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε με τα χέρια.

Αφήνουνε τη ζύμη μας μία ώρα να ξεκουραστεί και κατόπιν την ανοίγουμε σε φύλλο ενός εκ.

Κόβουμε σε ό,τι σχήμα θέλουμε και τοποθετούμε σε ταψάκι που έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος.

Ψήνουμε για 20’ στους 200° C.

Όταν γίνουν τα τοποθετούμε σε σειρά σε πιατέλα και όπως είναι ζεστά τα αλείφουμε με πινελάκι με λίγο νερό και πασπαλίζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη.

Επίσης...

Ναπολιτάνικα Struffoli

Πώς θα φτιάξεις τα αυθεντικά και πιο νόστιμα ναπολιτάνικα struffoli.

Αμυγδαλωτά

Ένα παλιό, σχεδόν αριστοκρατικό γλυκό των παλαιών νοικοκυρών. Το πιο αιθέριο, το πιο μαστιχωτό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σεκέρ Παρέ

Πώς θα φτιάξετε σεκέρ παρέ.

Ατσμάδες με Μαγιά

Η συνταγή για ατσμάδες με μαγιά.

Τσατάλια Μικρασιάτικα

Η συνταγή για τα παραδοσιακά μικρασιάτικα τσατάλια.

Χιονούλα

Φοντάν διαφορετικό, στρουμπουλό, χορταστικό, μαλακό και βελούδινο.

Ρυζογκοφρέτες με Χαλβά και Σοκολάτα

Ένα πακέτο ρυζογκοφρέτες υπάρχει σε κάθε σπίτι. Πολύτιμο υλικό για να φτιάξεις σε χρόνο ντε-τε ένα ζεστό, τραγανό γλυκάκι πρωινού ή ένα υγιεινό και γρήγορο σνακ.

Παξιμαδάκια με Γλυκάνισο και Ούζο

Γλυκά και με το απόλυτο άρωμα Ελλάδας, ταιριάζουν με τον καφέ, αλλά συνοδεύουν υπέροχα και κίτρινα γλυκά τυριά.

Παξιμαδάκια με Σταφίδες

Από τα πιο κλασικά κι αγαπημένα: Οι σταφίδες μελώνουν στο ψήσιμο και το αμύγδαλο τους δίνει φινετσάτο άρωμα και τραγανή υφή.

Παξιμαδάκια με Αμύγδαλα και Γιαούρτι

Τα φτιάχνουν στην Κρήτη, όπου άλλες νοικοκυρές τα πασπαλίζουν με σουσάμι και άλλες τα αφήνουν σκέτα. Το μυστικό είναι στο γιαούρτι.

Σαμιώτικα Παξιμαδάκια Πορτοκαλένια

Η συνταγή για παξιμαδάκια πορτοκαλένια από τη Σάμο.

Παξιμαδάκια με Ελαιόλαδο, Αμύγδαλα και Μπαχαρικά

Τραγανά και με πλούσιο άρωμα από πορτοκάλι και μπαχαρικά, τα φτιάχνεις για τον καφέ. Είναι εθιστικά και τρώγονται μετά μανίας.