ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπισκότα Λεμονιού

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα μπισκότα λεμονιού.

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Υλικά

100 γραμ. βούτυρο

100 γραμ. ζάχαρη και 2-3 κουτ. της σούπας επιπλέον

1 κρόκο αυγού

ξύσμα από ένα λεμόνι

ελάχιστο αλάτι

260 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου και το χτυπάμε καλά με ξύλινη κουτάλα.

Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα 100 γραμ. ζάχαρης. Κατόπιν προσθέτουμε το αυγό, το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι ανακατεύοντας πολύ καλά.

Βάζουμε το αλεύρι σε μία λεκανίτσα, κάνουμε μία λακούβα στη μέση και προσθέτουμε το μείγμα του βουτύρου. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε με τα χέρια.

Αφήνουνε τη ζύμη μας μία ώρα να ξεκουραστεί και κατόπιν την ανοίγουμε σε φύλλο ενός εκ.

Κόβουμε σε ό,τι σχήμα θέλουμε και τοποθετούμε σε ταψάκι που έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος.

Ψήνουμε για 20’ στους 200° C.

Όταν γίνουν τα τοποθετούμε σε σειρά σε πιατέλα και όπως είναι ζεστά τα αλείφουμε με πινελάκι με λίγο νερό και πασπαλίζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη.

Επίσης...

Ροξάκια Λαδερά

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα λαδερά ροξάκια.

Μπισκότα με Μέλι και Σταφίδες

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα μπισκότα με μέλι και σταφίδες.

Περισσότερα από

Γλυκά

Μπισκότα Σοκολάτας με Λάδι

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα μπισκότα σοκολάτας με λάδι.

Μπισκότα Γλυκάνισου

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα μπισκότα γλυκάνισου.

Μπισκότα Μελιού

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα μπισκότα μελιού.

Μπισκότα Γεμιστά με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα μπισκότα γεμιστά με μαρμελάδα.

Μπισκότα Σοκολατένια Αφράτα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα και αφράτα σοκολατένια μπισκότα.

Μπισκοτάκια με Αμύγδαλα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα μπισκοτάκια με αμύγδαλα.

Μπισκοτάκια Ούζου

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα μπισκότα ούζου.

Μπισκοτάκια με Κομμάτια Σοκολάτας

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα μπισκοτάκια με κομμάτια σοκολάτας.

Μπισκότα με Μαρμελάδα Πορτοκάλι

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα μπισκότα με μαρμελάδα πορτοκάλι.

Μπισκότα Μπανάνας

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα μπισκότα μπανάνας.