ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σουλτάνα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σουλτάνα (γλυκιά πατσαβουρόπιτα).

ΣΟΥΛΤΑΝΑ

Υλικά

1 πακέτο φύλλα κρούστας

1 γιαούρτι στραγγιστό

2 αυγά

1/2 ποτήρι ζάχαρη

1 ποτήρι σπορέλαιο

3 βανίλιες

1 μπέικιν

Για το σιρόπι:

2 ποτήρια ζάχαρη

3 ποτήρια νερό

χυμό από 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση

Αλείφουμε ένα μέτριο ταψί ή πυρέξ με λίγο σπορέλαιο, σουρώνουμε ένα ένα τα φύλλα και τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο μέσα στο ταψί.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την κρέμα μέχρι να ενωθούν και περιχύνουμε τα φύλλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.

Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Μόλις βγει το γλυκό από το φούρνο το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.

Επίσης...

Μπακλαβάς

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο μπακλαβά.

Γεμιστή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη γεμιστή καρυδόπιτα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Μυρμηγκάτο

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο μυρμηγκάτο.

Γλυκό Ταψιού με Καρύδια

Η συνταγή για ένα υπέροχο γλυκό ταψιού με καρύδια.

Σμιγδαλόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σιμιγδαλόπιτα.

Πολίτικο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο πολίτικο.

Σταφιδόπιτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη σταφιδόπιτα.

Σαλιγκαρο-γλυκό

Η συνταγή για το πιο νόστιμο σαλιγκαρο-γλυκό.

Χαλβάς Φούρνου σαν Ραβανί

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο και εναλλακτικό χαλβά φούρνου.

Βουτυρένια Μπουγάτσα

Η συνταγή για μία βουτυρένια μπουγάτσα στο πι και φι.

Αμυγδαλόπιτα Πανεύκολη με Σφολιάτα

Η συνταγή για μία πανεύκολη αμυγδαλόπιτα με σφολιάτα.

Ρυζογλυκό

Η συνταγή για ένα υπέροχο ρυζογλυκό.