Follow us

Πίτα με Κίτρινη Κολοκύθα και Σουσάμι

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πίτα με κίτρινη κολοκύθα και σουσάμι.

ΠΙΤΑ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ

Υλικά

7 ποτήρια νερού κολοκύθα ψιλοκομμένη

250 γρ. μαργαρίνη

1 +1/2 φλιτζανάκι του καφέ σουσάμι

1 1/2 φλ. σταφίδες ξανθές

2 +1/2 ποτήρια ζάχαρη

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 πρέζα κανέλα

1 πακέτο φύλλο κρούστας

Εκτέλεση

Γιαχνίζουμε την κολοκύθα. Σε ένα σκεύος καβουρδίζουμε το σουσάμι με λίγο βούτυρο.

Το ρίχνουμε στην κολοκύθα, προσθέτουμε και τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει λίγο μέχρι να είναι μισοβρασμένο.

Ρίχνουμε τις σταφίδες, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα.

Βουτυρώνουμε το ταψί. Στρώνουμε κάτω-κάτω 4 φύλλα αφού βουτυρώσουμε ένα-ένα.

Μετά βάζουμε μια στρώση γέμιση, από πάνω ένα φύλλο βουτυρωμένο, μετά πάλι γέμιση, πάλι ένα φύλλο βουτυρωμένο και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Πρέπει πάνω-πάνω να τελειώσουμε με φύλλο.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.