ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σαρούν

Πως θα φτιάξετε το πιο νόστιμο σαρούν.

ΣΑΡΟΥΝ

Υλικά

1/2 κιλό κανταΐφι

1 κούπα βούτυρο γάλακτος

Για την κρέμα:

1 κούπα χονδρό σιμιγδάλι

1/2 πακέτο βιτάμ

1 1/2 κούπα ζάχαρη

1 λίτρο γάλα φρέσκο

3 αυγά

1 βανίλια

Για το σιρόπι

3 κούπες ζάχαρη

νερό

Εκτέλεση

Ξαίνουμε το ένα τέταρτο από το κανταΐφι, τρίβοντας το με το λιωμένο βούτυρο.

Στη συνέχεια, αφού έχουμε φτιάξει την κρέμα μας, όπως ακριβώς γίνεται η κρέμα για το γαλακτομπούρεκο, και όπως είναι ζεστή, τη στρώνουμε πάνω στο κανταΐφι.

Συνεχίζουμε βάζοντας από πάνω το υπόλοιπο "ξασμένο" κανταΐφι και περιλούζοντας το με ένα κουτάλι με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς με αέρα μέχρι να ροδίσει καλά καλά-για να είναι τραγανό.

Όταν το βγάλουμε το χαράζουμε και το σιροπιάζουμε όπως είναι ζεστό.

Tip

Πρόκειται ουσιαστικά για κανταΐφι με κρέμα γαλακτομπούρεκου, σιροπιαστό.

Επίσης...

Εύκολοι Κουραμπιέδες

Πώς θα φτιάξεις εύκολους κουραμπιέδες.

Ρυζόγαλο με Ξύσμα Πορτοκαλιού

Η συνταγή για ρυζόγαλο με ξύσμα πορτοκαλιού.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σβίγκοι με Αμύγδαλα

Η συνταγή για σβίγκους με αμύγδαλα, την ελληνική εκδοχή των σου.

Τηγανίτες με Πετιμέζι

Πώς θα φτιάξεις τηγανίτες με πετιμέζι.

Σιμιγδαλένιος Χαλβάς

Πώς θα φτιάξεις σιμιγδαλένιο χαλβά.

Γρήγορο Σουφλέ

Η συνταγή για ένα θαυμάσια και γρήγορο σουφλέ.

Οι Απόλυτες Τηγανίτες

Πώς θα φτιάξεις τις απόλυτες τηγανίτες.

Η πιο Απλή Γαλατόπιτα

Η συνταγή για την πιο απλή γαλατόπιτα.

Γλυκό Κιτρολέμονο Πλούσιο σε Αρώματα

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κιτρολέμονο πλούσιο σε αρώματα.

Γλυκό του Κουταλιού Βύσσινο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό του κουταλιού βύσσινο.

Γαλατόπιτα

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη γαλατόπιτα.

Λουκουμάδες με Αυγά και Βανίλια

Πώς θα φτιάξετε τους πιο νόστιμους λουκουμάδες με αυγά και βανίλια.