ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σύκα στο Σιρόπι

Η συνταγή για νόστιμα σύκα στο σιρόπι.

ΣΥΚΑ ΣΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Υλικά

1 κιλό φρέσκα σύκα, καθαρισμένα

600 γρ. ζάχαρη

χυμό ενός λεμονιού

1 βανίλια

1 ποτήρι κρασιού κονιάκ

Εκτέλεση

Ετοιμάζoυμε σιρόπι με 1 λίτρο νερού, το χυμό του λεμονιού, τη βανίλια και τη ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς για να λιώσει η ζάχαρη χωρίς να κολλήσει.

Όταν το σιρόπι αρχίσει να βράζει σχηματίζοντας φαρδιές φυσαλίδες, βουτάμε μέσα τα σύκα και τα αφήνουμε, σε χαμηλή φωτιά, για περίπου δέκα λεπτά.

Χρησιμοποιώντας μία τρυπητή κουτάλα, βγάζουμε τα σύκα και αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για άλλα δέκα λεπτά, πάντα σε χαμηλή φωτιά.

Ξαναβάζoυμε τα σύκα στο σιρόπι και τα αφήνoυμε να βράσουν άλλα πέντε λεπτά, οπότε τα βγάζoυμε εκ νέου, στραγγίζοντάς τα με την τρυπητή κουτάλα.

Συνεχίζoυμε να βράζoυμε το σιρόπι, πάντα σε χαμηλή φωτιά, για άλλη 1/2 ώρα.

Βγάζoυμε την κατσαρόλα από το μάτι και αφήνoυμε να κρυώσει το σιρόπι.

Τοποθετούμε τα σύκα σε φαρδιά γυάλινα βάζα, τα οποία έχoυμε πλύνει προηγουμένως πολύ καλά και τα σκεπάζoυμε με το σιρόπι τους που έχει πλέον κρυώσει, προσθέτοντας σαν τελευταίο μία-δύο κουταλιές κονιάκ.

Κλείνουμε αμέσως ερμητικά τα βάζα και τα τοποθετούμε σε μέρος στεγνό και σκοτεινό, μέχρι τη στιγμή που θα τα χρησιμοποιήσουμε.

Επίσης...

Γλυκό Κυδώνι

Η συνταγή για γλυκό κυδώνι.

Γλυκό Πορτοκάλι

Η συνταγή για γλυκό πορτοκάλι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γιαουρτόγλυκο με Δαμάσκηνα

Πώς θα φτιάξεις γιαουρτογλυκό με δαμάσκηνα.

Μηλόπιτα

Η συνταγή για μία φανταστική μηλόπιτα.

Σουφλέ με Γλυκό Κεράσι

Η συνταγή για σουφλέ με γλυκό κεράσι.

Γλυκό Κιτρολέμονο Πλούσιο σε Αρώματα

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κιτρολέμονο πλούσιο σε αρώματα.

Γλυκό του Κουταλιού Βύσσινο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό του κουταλιού βύσσινο.

Καραμελωμένα Μήλα και Ανθότυρο

Η συνταγή για καραμελωμένα μήλα με ανθότυρο.

Γλυκό με Δαμάσκηνα και Σοκολάτα

Η συνταγή για γλυκό με δαμάσκηνο και σοκολάτα.

Σορμπέ Πορτοκάλι με Campari

Φτιάχνεται όλο τον χρόνο. Δροσιστικό και ευωδιαστό, δεν τρώγεται μόνο σαν επιδόρπιο, αλλά ταιριάζει και πάνω σε μια πράσινη σαλάτα, ιδιαίτερα με σπανάκι.

Σορμπέ Πεπόνι με Τζίντζερ

To ώριμο καλοκαιρινό πεπόνι αποκτά την πιο εξωτική του εκδοχή με το πικάντικο και αρωματικό φρέσκο τζίντζερ.

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.