ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σύκα στο Σιρόπι

Η συνταγή για νόστιμα σύκα στο σιρόπι.

ΣΥΚΑ ΣΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Υλικά

1 κιλό φρέσκα σύκα, καθαρισμένα

600 γρ. ζάχαρη

χυμό ενός λεμονιού

1 βανίλια

1 ποτήρι κρασιού κονιάκ

Εκτέλεση

Ετοιμάζoυμε σιρόπι με 1 λίτρο νερού, το χυμό του λεμονιού, τη βανίλια και τη ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς για να λιώσει η ζάχαρη χωρίς να κολλήσει.

Όταν το σιρόπι αρχίσει να βράζει σχηματίζοντας φαρδιές φυσαλίδες, βουτάμε μέσα τα σύκα και τα αφήνουμε, σε χαμηλή φωτιά, για περίπου δέκα λεπτά.

Χρησιμοποιώντας μία τρυπητή κουτάλα, βγάζουμε τα σύκα και αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για άλλα δέκα λεπτά, πάντα σε χαμηλή φωτιά.

Ξαναβάζoυμε τα σύκα στο σιρόπι και τα αφήνoυμε να βράσουν άλλα πέντε λεπτά, οπότε τα βγάζoυμε εκ νέου, στραγγίζοντάς τα με την τρυπητή κουτάλα.

Συνεχίζoυμε να βράζoυμε το σιρόπι, πάντα σε χαμηλή φωτιά, για άλλη 1/2 ώρα.

Βγάζoυμε την κατσαρόλα από το μάτι και αφήνoυμε να κρυώσει το σιρόπι.

Τοποθετούμε τα σύκα σε φαρδιά γυάλινα βάζα, τα οποία έχoυμε πλύνει προηγουμένως πολύ καλά και τα σκεπάζoυμε με το σιρόπι τους που έχει πλέον κρυώσει, προσθέτοντας σαν τελευταίο μία-δύο κουταλιές κονιάκ.

Κλείνουμε αμέσως ερμητικά τα βάζα και τα τοποθετούμε σε μέρος στεγνό και σκοτεινό, μέχρι τη στιγμή που θα τα χρησιμοποιήσουμε.

Επίσης...

Πουτίγκα με Μήλα και Σταφίδες

Μια εύκολη πουτίγκα, που γίνεται με ψωμί του τοστ και με μια γρήγορη γέμιση από κρέμα και μήλα.

Μαρμελάδα με Μήλα, Άρωμα Λεμόνι και Σταφίδες

Η μαρμελάδα μήλου είναι από τις πιο νόστιμες και φινετσάτες

Περισσότερα από

Γλυκά

Πανακότα με Σάλτσα Λωτού

Ακόμα και αυτοί που δεν αγαπούν τον λωτό ως φρέσκο φρούτο θα τον λατρέψουν στα γλυκά, για την πολύ λεπτή γεύση και την ανάλαφρη υφή του.

Σαρλότ με Ξερά Σύκα

Μια πρωτότυπη σαρλότ, που μοσχοβολά, ζουμερή και με υπέροχη εμφάνιση. Γίνεται εύκολα, με μπισκότα σαβαγιάρ. Σερβίρεται με τον καφέ, αλλά και σαν τούρτα.

Κέικ Γεμιστό με Κρέμα Λεμόνι και Σάλτσα Κίτρου

Ένα ιδιαίτερο κέικ, σκέτη μοσχοβολιά. Θα το λατρέψεις αν σου αρέσουν τα εσπεριδοειδή: γεμιστό με κρέμα λεμόνι, με σάλτσα κίτρου από πάνω.

Πουτίγκα Μανταρίνι με Σος Σοκολάτας

Το πορτοκάλι και το λεμόνι πρωταγωνιστούν στα περισσότερα γλυκά, όμως το μανταρίνι δίνει ακόμα πιο υπέροχο άρωμα.

Πίτα-Κέικ με Πορτοκάλι και Σαφράν

Ένα εύκολο κέικ, θρεπτικό και αρωματικό, γεμάτο αντιοξειδωτικά, στη λογική που η παράδοση έφτιαχνε μια αμυγδαλόπιτα ή μια καρυδόπιτα.

Κέικ με Σοκολατένια Δαμάσκηνα

Τα δαμάσκηνα ταιριάζουν πολύ με τη σοκολάτα. Αυτό το κέικ είναι λίγο διαφορετικό.

Εύκολη Πορτοκαλόπιτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο εύκολη και νόστιμη πορτοκαλόπιτα.

Αλλιώτικη Πάστα Φλώρα

Πώς θα φτιάξετε την πιο εναλλακτική πάστα φλώρα.

Πορτοκαλένια Γαλατόπιτα Ξεσκέπαστη

Πώς θα φτιάξετε μία πορτοκαλένια γαλατόπιτα ξεσκέπαστη.

Μηλόπιτα με Ρύζι και Μπαχαρικά

Η συνταγή για μηλόπιτα με ρύζι και μπαχαρικά.