ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τσουρεκάκια

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα τσουρεκάκια.

ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ

Υλικά

550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι ξερή μαγιά

200 ml γάλα χλιαρό(3/4 της κούπας περίπου)

3 κ.σ. γεμάτες βούτυρο λιωμένο

1/2 κούπα ζάχαρη

2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε όλα τα υλικά για τη ζύμη στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε με το γάντζο ζυμώματος για 6-7 λεπτά μέχρι να μαζευτεί η ζύμη σε μπάλα. Η ζύμη θα είναι λίγο υγρή.

Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και βουτάμε και τα χέρια μας στο αλεύρι.

Ζυμώνουμε τη ζύμη για 10 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει λεία, αφράτη και να μην κολλάει στα χέρια.

Βουτυρώνουμε ή αλευρώνουμε ένα μπολ και τοποθετούμε τη ζύμη μέσα σε αυτό.

Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για 1 με 1 1/1 ώρα περίπου.

Αφού φουσκώσει η ζύμη την αδειάζουμε σε αλευρωμένο πάγκο και με ένα χοντρό πλάστη την ανοίγουμε σε τετράγωνο φύλλο πάχους 2 εκ.

Τυλίγουμε σε ρολό.

Με ένα μεγάλο μαχαίρι κόβουμε σε φέτες 2-3 εκ περίπου σαν να κόβαμε ψωμί.

Στριμώχνουμε όλα τα ρολάκια στο ταψί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25- 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Επίσης...

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.

Μαλεμπί με Ξηρούς Καρπούς

Πώς θα φτιάξετε μαλεμπί με ξηρούς καρπούς.

Γλυκές Κανταϊφένιες Μπάλες

Πώς θα φτιάξετε γλυκές κανταϊφένιες μπάλες.

Απλά Μπακλαβαδάκια

Πώς θα φτιάξετε τα πιο απλά μπακλαβαδάκια.

Γεμιστό Τσουρέκι

Πώς θα φτιάξετε γεμιστό τσουρέκι.

Πανεύκολα Τσουρέκια με Φαρίνα

Η συνταγή για πανεύκολα τσουρέκια με φαρίνα.