ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σιροπιαστή Μηλόπιτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη σιροπιαστή μηλόπιτα.

ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ

Υλικά

1/2 κιλό φύλλο κρούστας

100 ml ελαιόλαδο

7-8 μήλα

Για το σιρόπι:

600 γρ. ζάχαρη

350 ml. νερό

5 σταγόνες λεμόνι

Εκτέλεση

Καθαρίζoυμε τα μήλα και τα τρίβoυμε στο ρεντέ.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό, ανακατεύοντας αρχικά για να διαλυθεί η ζάχαρη, για 4 λεπτά.

Ρίχνουμε το λεμόνι και βράζουμε ακόμα 1 λεπτό μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί ή πυρέξ μακρόστενο.

Με τα φύλλα κρούστας που έχουμε βγαίνουν 3 ρολά. Κάθε ρολό από 4 φύλλα κρούστας.

Για να φτιάξουμε το κάθε ρολό, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο με ένα πινέλο τα φύλλα κρούστας ένα ένα και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο.

Δηλαδή ραντίζουμε με το πινέλο με σταγονίτσες που και στην άκρη του τέταρτου φύλλου στην μικρή πλευρά του βάζουμε κατά μήκος το 1/3 του τριμμένου μήλου.

Ξεκινάμε να τυλίγουμε το ρολό χαλαρά και ραντίζουμε με ελαιόλαδο το υπόλοιπο φύλλο κρούστας.

Βρέχουμε την άκρη του ρολού με νερό για να κλείσει.

Το βάζουμε στο ταψί με το κλείσιμο του ρολού από την κάτω πλευρά και το αλείφουμε από πάνω με ελαιόλαδο.

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε το ρολό σε 6 κομμάτια. Κάνουμε το ίδιο για όλα τα ρολά.

Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει καλά.

Το σιροπιάζουμε μόλις βγει από το φούρνο με το κρύο σιρόπι.

Επίσης...

Πουτίγκα με Μήλα και Σταφίδες

Μια εύκολη πουτίγκα, που γίνεται με ψωμί του τοστ και με μια γρήγορη γέμιση από κρέμα και μήλα.

Μαρμελάδα με Μήλα, Άρωμα Λεμόνι και Σταφίδες

Η μαρμελάδα μήλου είναι από τις πιο νόστιμες και φινετσάτες

Περισσότερα από

Γλυκά

Πανακότα με Σάλτσα Λωτού

Ακόμα και αυτοί που δεν αγαπούν τον λωτό ως φρέσκο φρούτο θα τον λατρέψουν στα γλυκά, για την πολύ λεπτή γεύση και την ανάλαφρη υφή του.

Σαρλότ με Ξερά Σύκα

Μια πρωτότυπη σαρλότ, που μοσχοβολά, ζουμερή και με υπέροχη εμφάνιση. Γίνεται εύκολα, με μπισκότα σαβαγιάρ. Σερβίρεται με τον καφέ, αλλά και σαν τούρτα.

Κέικ Γεμιστό με Κρέμα Λεμόνι και Σάλτσα Κίτρου

Ένα ιδιαίτερο κέικ, σκέτη μοσχοβολιά. Θα το λατρέψεις αν σου αρέσουν τα εσπεριδοειδή: γεμιστό με κρέμα λεμόνι, με σάλτσα κίτρου από πάνω.

Πουτίγκα Μανταρίνι με Σος Σοκολάτας

Το πορτοκάλι και το λεμόνι πρωταγωνιστούν στα περισσότερα γλυκά, όμως το μανταρίνι δίνει ακόμα πιο υπέροχο άρωμα.

Πίτα-Κέικ με Πορτοκάλι και Σαφράν

Ένα εύκολο κέικ, θρεπτικό και αρωματικό, γεμάτο αντιοξειδωτικά, στη λογική που η παράδοση έφτιαχνε μια αμυγδαλόπιτα ή μια καρυδόπιτα.

Κέικ με Σοκολατένια Δαμάσκηνα

Τα δαμάσκηνα ταιριάζουν πολύ με τη σοκολάτα. Αυτό το κέικ είναι λίγο διαφορετικό.

Εύκολη Πορτοκαλόπιτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο εύκολη και νόστιμη πορτοκαλόπιτα.

Αλλιώτικη Πάστα Φλώρα

Πώς θα φτιάξετε την πιο εναλλακτική πάστα φλώρα.

Πορτοκαλένια Γαλατόπιτα Ξεσκέπαστη

Πώς θα φτιάξετε μία πορτοκαλένια γαλατόπιτα ξεσκέπαστη.

Μηλόπιτα με Ρύζι και Μπαχαρικά

Η συνταγή για μηλόπιτα με ρύζι και μπαχαρικά.