ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σιροπιαστή Μηλόπιτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη σιροπιαστή μηλόπιτα.

ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ

Υλικά

1/2 κιλό φύλλο κρούστας

100 ml ελαιόλαδο

7-8 μήλα

Για το σιρόπι:

600 γρ. ζάχαρη

350 ml. νερό

5 σταγόνες λεμόνι

Εκτέλεση

Καθαρίζoυμε τα μήλα και τα τρίβoυμε στο ρεντέ.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό, ανακατεύοντας αρχικά για να διαλυθεί η ζάχαρη, για 4 λεπτά.

Ρίχνουμε το λεμόνι και βράζουμε ακόμα 1 λεπτό μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί ή πυρέξ μακρόστενο.

Με τα φύλλα κρούστας που έχουμε βγαίνουν 3 ρολά. Κάθε ρολό από 4 φύλλα κρούστας.

Για να φτιάξουμε το κάθε ρολό, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο με ένα πινέλο τα φύλλα κρούστας ένα ένα και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο.

Δηλαδή ραντίζουμε με το πινέλο με σταγονίτσες που και στην άκρη του τέταρτου φύλλου στην μικρή πλευρά του βάζουμε κατά μήκος το 1/3 του τριμμένου μήλου.

Ξεκινάμε να τυλίγουμε το ρολό χαλαρά και ραντίζουμε με ελαιόλαδο το υπόλοιπο φύλλο κρούστας.

Βρέχουμε την άκρη του ρολού με νερό για να κλείσει.

Το βάζουμε στο ταψί με το κλείσιμο του ρολού από την κάτω πλευρά και το αλείφουμε από πάνω με ελαιόλαδο.

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε το ρολό σε 6 κομμάτια. Κάνουμε το ίδιο για όλα τα ρολά.

Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει καλά.

Το σιροπιάζουμε μόλις βγει από το φούρνο με το κρύο σιρόπι.

Επίσης...

Γλυκό Κυδώνι

Η συνταγή για γλυκό κυδώνι.

Γλυκό Πορτοκάλι

Η συνταγή για γλυκό πορτοκάλι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γιαουρτόγλυκο με Δαμάσκηνα

Πώς θα φτιάξεις γιαουρτογλυκό με δαμάσκηνα.

Μηλόπιτα

Η συνταγή για μία φανταστική μηλόπιτα.

Σουφλέ με Γλυκό Κεράσι

Η συνταγή για σουφλέ με γλυκό κεράσι.

Γλυκό Κιτρολέμονο Πλούσιο σε Αρώματα

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κιτρολέμονο πλούσιο σε αρώματα.

Γλυκό του Κουταλιού Βύσσινο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό του κουταλιού βύσσινο.

Καραμελωμένα Μήλα και Ανθότυρο

Η συνταγή για καραμελωμένα μήλα με ανθότυρο.

Γλυκό με Δαμάσκηνα και Σοκολάτα

Η συνταγή για γλυκό με δαμάσκηνο και σοκολάτα.

Σορμπέ Πορτοκάλι με Campari

Φτιάχνεται όλο τον χρόνο. Δροσιστικό και ευωδιαστό, δεν τρώγεται μόνο σαν επιδόρπιο, αλλά ταιριάζει και πάνω σε μια πράσινη σαλάτα, ιδιαίτερα με σπανάκι.

Σορμπέ Πεπόνι με Τζίντζερ

To ώριμο καλοκαιρινό πεπόνι αποκτά την πιο εξωτική του εκδοχή με το πικάντικο και αρωματικό φρέσκο τζίντζερ.

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.