ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γαλατόπιτα της Γιαγιάς

Η συνταγή για την πιο νόστιμη παραδοσιακή γαλατόπιτα.

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

Υλικά

1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι

1 λίτρο γάλα

1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

4 αυγά

1 κ.σ. Βούτυρο

ξύσμα λεμονιού

2 βανίλιες

μαύρη ζάχαρη

ζάχαρη άχνη

κανέλα

Εκτέλεση

Σιγοβράζουμε το γάλα σε σιγανή φωτιά μαζί με το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού.

Ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα για να μην σβολιάσει.

Μετά από 2-3 λεπτά ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να πήζει.

Αμέσως μετά, κατεβάζουμε από τη φωτιά, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη.

Αλείφουμε με βούτυρο έναταψάκι διαμέτρου 25 εκ-28 εκ.

Πασπαλίζουμε παντού με σιμιγδάλι, ώστε να καλυφθεί όχι μόνο ο πάτος, αλλά και τα πλαινά του ταψιού.

Αδειάζουμε το μείγμα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και ψήνουμε στους 180 για 30 λεπτά περίπου (μέχρι να ροδοκοκκινίσει).

Βγάζουμε και πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη.

Επίσης...

Υπέροχα Σεκέρ Παρέ

Πώς θα φτιάξεις υπέροχα σεκέρ παρέ.

Λουκουμάδες με Μήλα

Πώς θα φτιάξεις λουκουμάδες με μήλα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σαραγλί με Σουσάμι

Η συνταγή για σαραγλί με σουσάμι.

Μελοπιτάκια

Πώς θα φτιάξεις μελοπιτάκια.

Γρήγορα Μελομακάρονα

Η συνταγή για γρήγορα και νόστιμα μελομακάρονα.

Εύκολοι Κουραμπιέδες

Πώς θα φτιάξεις εύκολους κουραμπιέδες.

Ρυζόγαλο με Ξύσμα Πορτοκαλιού

Η συνταγή για ρυζόγαλο με ξύσμα πορτοκαλιού.

Σβίγκοι με Αμύγδαλα

Η συνταγή για σβίγκους με αμύγδαλα, την ελληνική εκδοχή των σου.

Τηγανίτες με Πετιμέζι

Πώς θα φτιάξεις τηγανίτες με πετιμέζι.

Σιμιγδαλένιος Χαλβάς

Πώς θα φτιάξεις σιμιγδαλένιο χαλβά.

Γρήγορο Σουφλέ

Η συνταγή για ένα θαυμάσια και γρήγορο σουφλέ.

Οι Απόλυτες Τηγανίτες

Πώς θα φτιάξεις τις απόλυτες τηγανίτες.