Follow us

Κυδώνια Κομπόστα, Ψητά στο Φούρνο

Η συνταγή για τα ωραιότερα κυδώνια κομπόστα, ψητά στο φούρνο.

ΚΥΔΩΝΙΑ ΚΟΜΠΟΣΤΑ

Υλικά

κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα σε μεγάλα κομμάτια

ζάχαρη

2-3 μοσχοκάρφια

Εκτέλεση

Αφαιρούμε και κρατάμε τα κουκούτσια, αφού κόψουμε σε μεγάλα κομμάτια τα κυδώνια.

Σε ένα ταψί βάζουμε ένα ποτήρι νερό και ζάχαρη (σε ποσότητα ανάλογη με το πόσο γλυκά τα θέλουμε (τα κυδώνια δεν είναι γλυκά από τη φύση τους).

Τυλίγουμε σε μια γάζα τα κουκούτσια και τα μοσχοκάρφια και τα βάζουμε μέσα στο ταψί.

Στρώνουμε και τα κυδώνια και ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν.

Σερβίρουμε με το ζουμάκι που θα βγάλουν.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.