ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γλυκές και Αφράτες Μπουκίτσες Γεμιστές

Πώς θα φτιάξετε τις πιο γλυκές και αφράτες γεμιστές μπουκίτσες.

ΑΦΡΑΤΕΣ ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ

Υλικά

1/2 κούπα νερό

2 αυγά

1 πρέζα αλάτι

1/2 και ½ κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του περίπου

30 γρ. βούτυρο αγελάδος μαλακό

άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση


Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό με το βούτυρο και το αλάτι.

Ρίχνουμε το αλεύρι (τη 1/2 κούπα) ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις όπως όταν κάνουμε μπεσαμέλ.

Μόλις χλιαρέψει το μείγμα ανακατεύουμε μέσα τα αυγά χτυπημένα.

Προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι τόσο όσο χρειάζεται για να πλάθεται το μείγμα σε μπαλάκια.

Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Όταν κρυώσουν τα γεμίζουμε, αν θέλουμε, με μαρμελάδα ή σοκολάτα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Ρίχνουμε το αλεύρι (τη 1/2 κούπα) ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις όπως όταν κάνουμε μπεσαμέλ.

Μόλις χλιαρέψει το μείγμα ανακατεύουμε μέσα τα αυγά χτυπημένα.

Προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι τόσο όσο χρειάζεται για να πλάθεται το μείγμα σε μπαλάκια.

Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Όταν κρυώσουν τα γεμίζουμε, αν θέλουμε, με μαρμελάδα ή σοκολάτα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Επίσης...

Ναπολιτάνικα Struffoli

Πώς θα φτιάξεις τα αυθεντικά και πιο νόστιμα ναπολιτάνικα struffoli.

Αμυγδαλωτά

Ένα παλιό, σχεδόν αριστοκρατικό γλυκό των παλαιών νοικοκυρών. Το πιο αιθέριο, το πιο μαστιχωτό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σεκέρ Παρέ

Πώς θα φτιάξετε σεκέρ παρέ.

Ατσμάδες με Μαγιά

Η συνταγή για ατσμάδες με μαγιά.

Τσατάλια Μικρασιάτικα

Η συνταγή για τα παραδοσιακά μικρασιάτικα τσατάλια.

Χιονούλα

Φοντάν διαφορετικό, στρουμπουλό, χορταστικό, μαλακό και βελούδινο.

Ρυζογκοφρέτες με Χαλβά και Σοκολάτα

Ένα πακέτο ρυζογκοφρέτες υπάρχει σε κάθε σπίτι. Πολύτιμο υλικό για να φτιάξεις σε χρόνο ντε-τε ένα ζεστό, τραγανό γλυκάκι πρωινού ή ένα υγιεινό και γρήγορο σνακ.

Παξιμαδάκια με Γλυκάνισο και Ούζο

Γλυκά και με το απόλυτο άρωμα Ελλάδας, ταιριάζουν με τον καφέ, αλλά συνοδεύουν υπέροχα και κίτρινα γλυκά τυριά.

Παξιμαδάκια με Σταφίδες

Από τα πιο κλασικά κι αγαπημένα: Οι σταφίδες μελώνουν στο ψήσιμο και το αμύγδαλο τους δίνει φινετσάτο άρωμα και τραγανή υφή.

Παξιμαδάκια με Αμύγδαλα και Γιαούρτι

Τα φτιάχνουν στην Κρήτη, όπου άλλες νοικοκυρές τα πασπαλίζουν με σουσάμι και άλλες τα αφήνουν σκέτα. Το μυστικό είναι στο γιαούρτι.

Σαμιώτικα Παξιμαδάκια Πορτοκαλένια

Η συνταγή για παξιμαδάκια πορτοκαλένια από τη Σάμο.

Παξιμαδάκια με Ελαιόλαδο, Αμύγδαλα και Μπαχαρικά

Τραγανά και με πλούσιο άρωμα από πορτοκάλι και μπαχαρικά, τα φτιάχνεις για τον καφέ. Είναι εθιστικά και τρώγονται μετά μανίας.