ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πορτοκαλένια Κουλουράκια

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα πορτοκαλένια κουλουράκια.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΝΙΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

Υλικά

1 κιλό αλεύρι

450 γρ. Ζάχαρη

1 ποτήρι σόδα υγρή (200 ml)

1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού

ξύσμα από 2-3 πορτοκάλια

1 κουταλιά σόδα σκόνη

1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι γαρίφαλο σκόνη

1/3 ποτήρι νερού ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το γαρίφαλο.

Σε ένα άλλο μπολ, ρίχνουμε την υγρή σόδα, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα χτυπάμε καλά στο μίξερ.

Διαλύουμε τη σόδα σε σκόνη μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και έτσι όπως φουσκώνει, το ρίχνουμε μέσα.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε λίγο λίγο ανακατεύοντας συνεχώς το μείγμα του αλευριού μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη.

Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Επίσης...

Ναπολιτάνικα Struffoli

Πώς θα φτιάξεις τα αυθεντικά και πιο νόστιμα ναπολιτάνικα struffoli.

Αμυγδαλωτά

Ένα παλιό, σχεδόν αριστοκρατικό γλυκό των παλαιών νοικοκυρών. Το πιο αιθέριο, το πιο μαστιχωτό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σεκέρ Παρέ

Πώς θα φτιάξετε σεκέρ παρέ.

Ατσμάδες με Μαγιά

Η συνταγή για ατσμάδες με μαγιά.

Τσατάλια Μικρασιάτικα

Η συνταγή για τα παραδοσιακά μικρασιάτικα τσατάλια.

Χιονούλα

Φοντάν διαφορετικό, στρουμπουλό, χορταστικό, μαλακό και βελούδινο.

Ρυζογκοφρέτες με Χαλβά και Σοκολάτα

Ένα πακέτο ρυζογκοφρέτες υπάρχει σε κάθε σπίτι. Πολύτιμο υλικό για να φτιάξεις σε χρόνο ντε-τε ένα ζεστό, τραγανό γλυκάκι πρωινού ή ένα υγιεινό και γρήγορο σνακ.

Παξιμαδάκια με Γλυκάνισο και Ούζο

Γλυκά και με το απόλυτο άρωμα Ελλάδας, ταιριάζουν με τον καφέ, αλλά συνοδεύουν υπέροχα και κίτρινα γλυκά τυριά.

Παξιμαδάκια με Σταφίδες

Από τα πιο κλασικά κι αγαπημένα: Οι σταφίδες μελώνουν στο ψήσιμο και το αμύγδαλο τους δίνει φινετσάτο άρωμα και τραγανή υφή.

Παξιμαδάκια με Αμύγδαλα και Γιαούρτι

Τα φτιάχνουν στην Κρήτη, όπου άλλες νοικοκυρές τα πασπαλίζουν με σουσάμι και άλλες τα αφήνουν σκέτα. Το μυστικό είναι στο γιαούρτι.

Σαμιώτικα Παξιμαδάκια Πορτοκαλένια

Η συνταγή για παξιμαδάκια πορτοκαλένια από τη Σάμο.

Παξιμαδάκια με Ελαιόλαδο, Αμύγδαλα και Μπαχαρικά

Τραγανά και με πλούσιο άρωμα από πορτοκάλι και μπαχαρικά, τα φτιάχνεις για τον καφέ. Είναι εθιστικά και τρώγονται μετά μανίας.