ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Εύκολα Βουτυράτα Μπισκότα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα και εύκολα βουτυράτα μπισκότα.

ΕΥΚΟΛΑ ΒΟΥΤΥΡΑΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Υλικά

500 γρ. κορν φλάουρ

200 γρ. βούτυρο, μαλακό

1 ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση

Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε πολύ καλά.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να διαλυθεί εντελώς.

Όταν η ζύμη πάρει όλο το κορν φλάουρ ζυμώνουμε καλά με τα χέρια για λίγα λεπτά. Η ζύμη είναι εύπλαστη και δεν κολλάει στα χέρια.

Ανοίγουμε φύλλο, πάχους 3-4 χιλιοστών και κόβουμε με κουπ πατ (ή ένα κρασοπότηρο, ή τα χωρίζουμε σε τετράγωνα με το μαχαίρι) τα μπισκότα μας (αυτό που περισσεύει το ξανανοίγουμε σε φύλλο κτλ).

Με μια οδοντογλυφίδα τους κάνουμε μια τρυπούλα στο κέντρο.

Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά ή μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα από κάτω.

Επίσης...

Ναπολιτάνικα Struffoli

Πώς θα φτιάξεις τα αυθεντικά και πιο νόστιμα ναπολιτάνικα struffoli.

Αμυγδαλωτά

Ένα παλιό, σχεδόν αριστοκρατικό γλυκό των παλαιών νοικοκυρών. Το πιο αιθέριο, το πιο μαστιχωτό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σεκέρ Παρέ

Πώς θα φτιάξετε σεκέρ παρέ.

Ατσμάδες με Μαγιά

Η συνταγή για ατσμάδες με μαγιά.

Τσατάλια Μικρασιάτικα

Η συνταγή για τα παραδοσιακά μικρασιάτικα τσατάλια.

Χιονούλα

Φοντάν διαφορετικό, στρουμπουλό, χορταστικό, μαλακό και βελούδινο.

Ρυζογκοφρέτες με Χαλβά και Σοκολάτα

Ένα πακέτο ρυζογκοφρέτες υπάρχει σε κάθε σπίτι. Πολύτιμο υλικό για να φτιάξεις σε χρόνο ντε-τε ένα ζεστό, τραγανό γλυκάκι πρωινού ή ένα υγιεινό και γρήγορο σνακ.

Παξιμαδάκια με Γλυκάνισο και Ούζο

Γλυκά και με το απόλυτο άρωμα Ελλάδας, ταιριάζουν με τον καφέ, αλλά συνοδεύουν υπέροχα και κίτρινα γλυκά τυριά.

Παξιμαδάκια με Σταφίδες

Από τα πιο κλασικά κι αγαπημένα: Οι σταφίδες μελώνουν στο ψήσιμο και το αμύγδαλο τους δίνει φινετσάτο άρωμα και τραγανή υφή.

Παξιμαδάκια με Αμύγδαλα και Γιαούρτι

Τα φτιάχνουν στην Κρήτη, όπου άλλες νοικοκυρές τα πασπαλίζουν με σουσάμι και άλλες τα αφήνουν σκέτα. Το μυστικό είναι στο γιαούρτι.

Σαμιώτικα Παξιμαδάκια Πορτοκαλένια

Η συνταγή για παξιμαδάκια πορτοκαλένια από τη Σάμο.

Παξιμαδάκια με Ελαιόλαδο, Αμύγδαλα και Μπαχαρικά

Τραγανά και με πλούσιο άρωμα από πορτοκάλι και μπαχαρικά, τα φτιάχνεις για τον καφέ. Είναι εθιστικά και τρώγονται μετά μανίας.