Follow us

Τούρτα Cappuccino με Καραμελωμένα Φουντούκια

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη τούρτα με καπουτσίνο και καραμελωμένα φουντούκια.

ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Υλικά

Υλικά για μια φόρμα με διάμετρο 24 εκ.

Για τη βάση

300 γρ. μπισκότα γεμιστά σοκολάτας τριμμένα

100 γρ. φουντούκια ψημένα και τριμμένα

120 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση

4 κρόκους αβγού

100 γρ. ζάχαρη

100 ml δυνατό εσπρέσο

6 φύλλα ζελατίνης των 2 γρ. το καθένα

750 γρ. κρέμα γάλακτος

600 γρ. τυρί κρέμα

Για το γαρνίρισμα

300 γρ. κρέμα γάλακτος

1 κ.σ. κακάο

50 γρ. ζάχαρη

Για τα καραμελωμένα φουντούκια

100 γρ. φουντούκια

100 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Για τη βάση, ανακατέψτε σε ένα μπολ τα μπισκότα με το βούτυρο και τα φουντούκια.

Απλώστε τα σε μια φόρμα για κέικ με έλασμα.

Για τη γέμιση, χτυπήστε σε μπεν μαρί τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και μετά ρίξτε τον καφέ, μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.

Μουσκέψτε τα φύλλα της ζελατίνης σε κρύο νερό για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Διαλύστε τα σε 4-5 κουταλιές βραστό νερό και ανακατέψτε τα με το μείγμα των κρόκων.

Χτυπήστε στο μίξερ το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος, ενώστε τα με το μείγμα των κρόκων και ανακατέψτε με απαλές κινήσεις. Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα όπου έχετε απλώσει τα μπισκότα και αφήστε την τούρτα στο ψυγείο για λίγες ώρες.

Για τα καραμελωμένα φουντούκια, βάλτε σε ένα τηγάνι τη ζάχαρη και όταν λιώσει και αποκτήσει χρώμα καραμέλας ρίξτε τα φουντούκια.

Αφήστε για λίγα λεπτά, αδειάστε το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί και αφήστε το να κρυώσει. Μετά θρυμματίστε τα καραμελωμένα φουντούκια.

Για το γαρνίρισμα, χτυπήστε την κρέμα με τη ζάχαρη και το κακάο, απλώστε τη στην επιφάνεια της τούρτας και πασπαλίστε με τα τριμμένα φουντούκια.

Tip

Για πετυχημένες κρέμες ή σαντιγί στα γλυκά, χρησιμοποιούμε πάντα κρέμα γάλακτος με τουλάχιστον 35% λιπαρά.

Επίσης...

Το πιο Γρήγορο Γλυκό σε Ποτήρι

Έχει γεύση από πραλίνα φουντουκιού και γίνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Γλυκό Ανθότυρο με Άρωμα Καφέ

Μια κρέμα με ταυτότητα ελληνική, με μια αδιόρατη ξινούτσικη νότα, που κάνει ακόμα πιο ανάλαφρο το αποτέλεσμα και παντρεύεται ιδανικά με τις σταφίδες, τον καφέ και τη σοκολάτα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκό Ψυγείου με Σύκα και Παστέλι

Νοστιμότερο από το παγωτό, ούτε παγωμένο ούτε ζεστό, αυτό το σεμιφρέντο είναι μαγικό όλες τις ώρες και κλείνει ιδανικά ένα δείπνο.

Πανακότα με Γιαούρτι και Πεπόνι

Ένα γλυκό με λίγες θερμίδες, για όσους κάνουν δίαιτα, αλλά και για όσους θέλουν να γλυκαθούν ανάλαφρα.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Ονειρεμένο Γιαουρτογλυκό με Ανανά

Τρώγεται σαν χάδι, με γεύση από τα παλιά γλυκά της παιδικής μας ηλικίας.

Φραουλένια Κρέμα Πάνω σε Αφράτη Βάση

Αιθέριο και ελαφρύ γλυκό, που γίνεται ακόμα πιο ανάλαφρο χάρη στη βάση από φρυγανιές, όπως την εφηύραν οι μαμάδες τη δεκαετία του '70.

Η Παγωμένη Μπόμπα της Γιαγιάς

Όταν το δοκίμαζες, ξεχνούσες κάθε λαχτάρα για έτοιμο παγωτό.

Γλυκό με Γεύση Λεμόνι και Σοκολάτα

Ζουμερό σιροπιαστό κέικ στη βάση, κρέμα λεμόνι και επικάλυψη σοκολάτας, ένα γλυκό για όλες τις ώρες.

Μoυς Καφέ με Σπιτική Πραλίνα Αμυγδάλου

Τίποτα δε συγκρίνεται με τη γεύση της πραλίνας που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα με σπιτική καραμέλα.

Γλυκό με Μασκαρπόνε και Ροδάκινα

Το μασκαρπόνε είναι η μαγική λέξη για τη νοστιμιά των γλυκών ψυγείου.

Ζελέ Λεμόνι με Γάλα και Μπισκότα

Ένα πανεύκολο γλυκό, που δροσίζει με λεμονάτο άρωμα τον ουρανίσκο σου.