ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πάβλοβα με Κρέμα Λεμονιού

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη πάβλοβα με κρέμα λεμονιού.

ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Υλικά

Για τη μαρέγκα

10 ασπράδια

600 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κ.σ. ξίδι

2 κ.σ. κορν φλάουρ

Για την κρέμα λεμονιού

10 κρόκους αβγού

400 γρ. ζάχαρη

150 γρ. βούτυρο

250 ml χυμό λεμονιού

Για το γαρνίρισμα

ποικιλία από φρούτα (ανανά, φράουλες, ακτινίδια)

Εκτέλεση

Χτυπήστε στο μίξερ τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν. Ρίξτε μετά σταδιακά τη ζάχαρη άχνη και συνεχίστε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα για 7'-8'.

Προσθέστε το κορν φλάουρ και το ξίδι και ανακατέψτε με απαλές κινήσεις.

Απλώστε τη μαρέγκα σε αντικολλητικό χαρτί σχηματίζοντας έναν δίσκο με διάμετρο 25 εκ. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100°C, χωρίς να ανοίξετε την πόρτα του, για μιάμιση ώρα.

Όταν ψηθεί η μαρέγκα, κλείστε τον θερμοστάτη, ανοίξτε την πόρτα του φούρνου και αφήστε τη μαρέγκα να κρυώσει τελείως πριν τη βγάλετε από τον φούρνο.

Για την κρέμα λεμονιού, ανακατέψτε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνουν μια ομοιογενής κρέμα. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού, ανακατέψτε και αδειάστε το μείγμα σε μια κατσαρόλα.

Προσθέστε το βούτυρο και αφήστε το σε μέτρια φωτιά για 5' περίπου, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι η κρέμα να αρχίσει να κοχλάζει. Κατεβάστε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και αφήστε την κρέμα να κρυώσει.

Βάλτε την κρέμα λεμονιού επάνω στη μαρέγκα και σερβίρετε με ψιλοκομμένα φρούτα.

Tip

Διατηρήστε την κρέμα λεμονιού για αρκετές ημέρες σε γυάλινο δοχείο στο ψυγείο ή σε αποστειρωμένο βάζο για περισσότερο χρόνο.

Επίσης...

Πουτίγκα με Μήλα και Σταφίδες

Μια εύκολη πουτίγκα, που γίνεται με ψωμί του τοστ και με μια γρήγορη γέμιση από κρέμα και μήλα.

Μαρμελάδα με Μήλα, Άρωμα Λεμόνι και Σταφίδες

Η μαρμελάδα μήλου είναι από τις πιο νόστιμες και φινετσάτες

Περισσότερα από

Γλυκά

Πανακότα με Σάλτσα Λωτού

Ακόμα και αυτοί που δεν αγαπούν τον λωτό ως φρέσκο φρούτο θα τον λατρέψουν στα γλυκά, για την πολύ λεπτή γεύση και την ανάλαφρη υφή του.

Σαρλότ με Ξερά Σύκα

Μια πρωτότυπη σαρλότ, που μοσχοβολά, ζουμερή και με υπέροχη εμφάνιση. Γίνεται εύκολα, με μπισκότα σαβαγιάρ. Σερβίρεται με τον καφέ, αλλά και σαν τούρτα.

Κέικ Γεμιστό με Κρέμα Λεμόνι και Σάλτσα Κίτρου

Ένα ιδιαίτερο κέικ, σκέτη μοσχοβολιά. Θα το λατρέψεις αν σου αρέσουν τα εσπεριδοειδή: γεμιστό με κρέμα λεμόνι, με σάλτσα κίτρου από πάνω.

Πουτίγκα Μανταρίνι με Σος Σοκολάτας

Το πορτοκάλι και το λεμόνι πρωταγωνιστούν στα περισσότερα γλυκά, όμως το μανταρίνι δίνει ακόμα πιο υπέροχο άρωμα.

Πίτα-Κέικ με Πορτοκάλι και Σαφράν

Ένα εύκολο κέικ, θρεπτικό και αρωματικό, γεμάτο αντιοξειδωτικά, στη λογική που η παράδοση έφτιαχνε μια αμυγδαλόπιτα ή μια καρυδόπιτα.

Κέικ με Σοκολατένια Δαμάσκηνα

Τα δαμάσκηνα ταιριάζουν πολύ με τη σοκολάτα. Αυτό το κέικ είναι λίγο διαφορετικό.

Εύκολη Πορτοκαλόπιτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο εύκολη και νόστιμη πορτοκαλόπιτα.

Αλλιώτικη Πάστα Φλώρα

Πώς θα φτιάξετε την πιο εναλλακτική πάστα φλώρα.

Πορτοκαλένια Γαλατόπιτα Ξεσκέπαστη

Πώς θα φτιάξετε μία πορτοκαλένια γαλατόπιτα ξεσκέπαστη.

Μηλόπιτα με Ρύζι και Μπαχαρικά

Η συνταγή για μηλόπιτα με ρύζι και μπαχαρικά.