Follow us

Πάβλοβα με Κρέμα Λεμονιού

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη πάβλοβα με κρέμα λεμονιού.

ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Υλικά

Για τη μαρέγκα

10 ασπράδια

600 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κ.σ. ξίδι

2 κ.σ. κορν φλάουρ

Για την κρέμα λεμονιού

10 κρόκους αβγού

400 γρ. ζάχαρη

150 γρ. βούτυρο

250 ml χυμό λεμονιού

Για το γαρνίρισμα

ποικιλία από φρούτα (ανανά, φράουλες, ακτινίδια)

Εκτέλεση

Χτυπήστε στο μίξερ τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν. Ρίξτε μετά σταδιακά τη ζάχαρη άχνη και συνεχίστε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα για 7'-8'.

Προσθέστε το κορν φλάουρ και το ξίδι και ανακατέψτε με απαλές κινήσεις.

Απλώστε τη μαρέγκα σε αντικολλητικό χαρτί σχηματίζοντας έναν δίσκο με διάμετρο 25 εκ. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100°C, χωρίς να ανοίξετε την πόρτα του, για μιάμιση ώρα.

Όταν ψηθεί η μαρέγκα, κλείστε τον θερμοστάτη, ανοίξτε την πόρτα του φούρνου και αφήστε τη μαρέγκα να κρυώσει τελείως πριν τη βγάλετε από τον φούρνο.

Για την κρέμα λεμονιού, ανακατέψτε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνουν μια ομοιογενής κρέμα. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού, ανακατέψτε και αδειάστε το μείγμα σε μια κατσαρόλα.

Προσθέστε το βούτυρο και αφήστε το σε μέτρια φωτιά για 5' περίπου, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι η κρέμα να αρχίσει να κοχλάζει. Κατεβάστε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και αφήστε την κρέμα να κρυώσει.

Βάλτε την κρέμα λεμονιού επάνω στη μαρέγκα και σερβίρετε με ψιλοκομμένα φρούτα.

Tip

Διατηρήστε την κρέμα λεμονιού για αρκετές ημέρες σε γυάλινο δοχείο στο ψυγείο ή σε αποστειρωμένο βάζο για περισσότερο χρόνο.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.