ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πάβλοβα με Κρέμα Λεμονιού

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη πάβλοβα με κρέμα λεμονιού.

ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Υλικά

Για τη μαρέγκα

10 ασπράδια

600 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κ.σ. ξίδι

2 κ.σ. κορν φλάουρ

Για την κρέμα λεμονιού

10 κρόκους αβγού

400 γρ. ζάχαρη

150 γρ. βούτυρο

250 ml χυμό λεμονιού

Για το γαρνίρισμα

ποικιλία από φρούτα (ανανά, φράουλες, ακτινίδια)

Εκτέλεση

Χτυπήστε στο μίξερ τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν. Ρίξτε μετά σταδιακά τη ζάχαρη άχνη και συνεχίστε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα για 7'-8'.

Προσθέστε το κορν φλάουρ και το ξίδι και ανακατέψτε με απαλές κινήσεις.

Απλώστε τη μαρέγκα σε αντικολλητικό χαρτί σχηματίζοντας έναν δίσκο με διάμετρο 25 εκ. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100°C, χωρίς να ανοίξετε την πόρτα του, για μιάμιση ώρα.

Όταν ψηθεί η μαρέγκα, κλείστε τον θερμοστάτη, ανοίξτε την πόρτα του φούρνου και αφήστε τη μαρέγκα να κρυώσει τελείως πριν τη βγάλετε από τον φούρνο.

Για την κρέμα λεμονιού, ανακατέψτε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνουν μια ομοιογενής κρέμα. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού, ανακατέψτε και αδειάστε το μείγμα σε μια κατσαρόλα.

Προσθέστε το βούτυρο και αφήστε το σε μέτρια φωτιά για 5' περίπου, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι η κρέμα να αρχίσει να κοχλάζει. Κατεβάστε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και αφήστε την κρέμα να κρυώσει.

Βάλτε την κρέμα λεμονιού επάνω στη μαρέγκα και σερβίρετε με ψιλοκομμένα φρούτα.

Tip

Διατηρήστε την κρέμα λεμονιού για αρκετές ημέρες σε γυάλινο δοχείο στο ψυγείο ή σε αποστειρωμένο βάζο για περισσότερο χρόνο.

Επίσης...

Γλυκό με Μασκαρπόνε και Ροδάκινα

Το μασκαρπόνε είναι η μαγική λέξη για τη νοστιμιά των γλυκών ψυγείου.

Ζελέ Λεμόνι με Γάλα και Μπισκότα

Ένα πανεύκολο γλυκό, που δροσίζει με λεμονάτο άρωμα τον ουρανίσκο σου.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σουφλέ Λεμόνι

Άλλο ένα κλασικό σουφλέ, που παλιότερα συνήθιζαν οι μαμάδες στα καλέσματα για τσάι ή καφέ.

Ζεστό Σουφλέ με Φρούτα

Ένα ανάλαφρο, σαν σύννεφο, καταπληκτικό σουφλέ, που φτιάχνεται με φράουλες, μίγμα από κατεψυγμένα φρούτα του δάσους, ροδάκινο ή βερίκοκο, αλλά και με πολλά ακόμα φρούτα.

Στρούντελ με Δαμάσκηνα

Ένα από τα γλυκά με ήπια γλύκα, ξινούτσικη γεύση του δαμάσκηνου και το άρωμα.

Cup Cakes Λεμόνι με Γλάσο

Όσα κέικ και να δοκιμάσεις, το φρέσκο άρωμα του λεμονιού θα μαγειρεύει πάντα το πιο αγαπημένο κέικ.

Αιθέρια Κρέμα με Σοκολάτα και Μπανάνα

Μια κρέμα λεπτεπίλεπτη σαν δαντέλα, ελαφριά και με βελούδινη υφή.

Σιροπιαστά Μηλοπιτάκια

Από τα νοστιμότερα μηλοπιτάκια, που γίνονται πανεύκολα και γρήγορα χάρη στην έτοιμη σφολιάτα.

Μηλόπιτα-Κέικ με Μαρμελάδα Πορτοκάλι

Οι πιο αγαπημένες μηλόπιτες είναι οι εύκολες, αυτές που γίνονται με ένα ανακάτεμα. Σαν αυτή εδώ.

Μηλόπιτα με Χαλβά του Μπακάλη

Το πορτοκάλι και το μήλο ταιριάζουν εξαιρετικά με τον χαλβά.

Η Νηστίσιμη Μηλόπιτα

Η συνταγή για μία υπέροχη νηστίσιμη μηλόπιτα.

Μηλόπιτα σε Φύλλο Κρούστας

Το τραγανό φύλλο κρούστας φτιάχνει μία από τις πιο μελωμένες και υπέροχες μηλόπιτες.