ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τούρτα Αμυγδάλου

ΤΟΥΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

Υλικά

Για το παντεσπάνι

300 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση

350 γρ. ζάχαρη

180 γρ. βούτυρο

6 αβγά

250 ml γάλα

3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1 βανίλια σκόνη

Για την κρέμα

500 γρ. μασκαρπόνε

250 ml κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής με 35% λιπαρά

150 γρ. ζάχαρη

Για το σιρόπι

250 γρ. ζάχαρη

250 ml νερό

4-5 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό

ξύσμα από 1 λεμόνι

Για το γαρνίρισμα

500 γρ. φράουλες

1,5 λίτρο κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής με 35% λιπαρά για τη σαντιγί

200 γρ. αμύγδαλα φιλέ ψημένα

Εκτέλεση

Ετοιμάστε το παντεσπάνι: Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και ρίξτε μετά τα αβγά, το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλεύρι.

Μοιράστε το μείγμα σε 2 στρογγυλές φόρμες με διάμετρο 24 εκατοστά και ψήστε στους 175°C για 25'. Αφήστε το παντεσπάνι να κρυώσει και κόψτε το καθένα οριζόντια σε 2 φέτες.

Ετοιμάστε το σιρόπι: Βράστε για 3 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη, τα κλωναράκια του βασιλικού και το ξύσμα του λεμονιού.

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και διατηρήστε τη στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε.

Χτυπήστε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος.

Σιροπιάστε τη μία φέτα παντεσπάνι και απλώστε το 1/3 της ποσότητας από το μείγμα του μασκαρπόνε.

Βάλτε ψιλοκομμένες φράουλες και σκεπάστε με μια φέτα παντεσπάνι.

Επαναλάβετε άλλες δύο φορές και σιροπιάστε την τελευταία φέτα από το παντεσπάνι.

Απλώστε με κορνέ τη σαντιγί σε όλη την επιφάνεια της τούρτας και γαρνίρετε με τα αμύγδαλα φιλέ και τις υπόλοιπες φράουλες.

Αφήστε την τούρτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν τη σερβίρετε.

Tip

Το μασκαρπόνε θέλει χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει, για να μην κόψει.

Επίσης...

Brownies με Μαύρη Μπίρα

Μία νόστιμη συνταγή για brownies με μαύρη μπίρα.

Αληθινό Τιραμισού

Το απόλυτο ιταλικό γλυκό, αυτό που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο σε κάθε κάλεσμα, σύμφωνα με τις οδηγίες μιας Ιταλίδας νοικοκυράς. Μην το σερβίρετε σε ταψί, σε στρώσεις, αλλά σε ένα βαθύ μπολ, με τα μπισκότα σπασμένα ανάκατα, να σερβίρεται με το κουτάλι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Cheesecake με Σοκολάτα και Γιαούρτι

Εδώ η σοκολάτα γίνεται ανάλαφρη σαν πούπουλο, με μία ξινούτσικη τσαχπινιά από γιαούρτι.

Εύκολη Μπισκοτένια Τάρτα με Κρέμα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη μπισκοτένια τάρτα με κρέμα γιαουρτιού.

Γρήγορη Τάρτα με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε μία γρήγορη τάρτα με μαρμελάδα.

Cheesecake με Γεύση Μπακλαβά

Ένα από τα πιο ξεχωριστά από όλα τα cheesecakes. Αρέσει στους μερακλήδες και δίνει όλη τη γεύση του μπακλαβά σε ένα δροσερό, ανάλαφρο αποτέλεσμα.

Γλυκό με Φρυγανιές

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γλυκό με φρυγανιές.

Λαχταριστή Κρέμα Καραμελέ

Πώς θα φτιάξετε την πιο λαχταριστή κρέμα καραμελέ.

Πανεύκολη Καλοκαιρινή Τούρτα

Η συνταγή για μία άκρως καλοκαιρινή και πανεύκολη τούρτα.

Τούρτα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη τούρτα πορτοκαλιού.

Τούρτα Βουτύρου

Πώς θα φτιάξετε μία υπέροχη τάρτα βουτύρου.