Follow us

Καρπούζι Φλούδα σε Γλυκό Κουταλιού

Μία διαφορετική όσο και νόστιμη συνταγή για γλυκό κουταλιού από φλούδα καρπουζιού.

ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΦΛΟΥΔΑ

Υλικά

φλούδα από ένα καρπούζι

700 ml χυμό από το καρπούζι

80 γρ. μαυροδάφνη, γλυκιά

300 γρ. Ζάχαρη

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το εξωτερικό της φλούδας και τα κόβουμε κύβους μεγάλους ή ό,τι σχήμα θέλουμε.

Τα βράζουμε σε νερό για 20 λεπτά, τα βγάζουμε, τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και μόλις κρυώσουν τα βάζουμε για μία μέρα στη συντήρηση μαζί με το σουρωτήρι και ένα σκεύος από κάτω (γιατί θα κατεβάσει και άλλα υγρά).

Την άλλη μέρα βάζουμε το χυμό από το καρπούζι και τους κύβους μας που έχουν στραγγίξει καλά να βράσουν και προσθέτουμε και 300 γρ. ζάχαρη. Ανακατεύουμε πού και πού σε μέτρια φωτιά.

Για 2 ώρες τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά και ενδέχεται να συμπληρώσουμε λίγο νερό. Το καρπούζι είναι έτοιμο, δεν είναι ανάγκη να γίνει πολύ μαλακό.

Όταν σβήσουμε τη φωτιά, τότε ρίχνουμε τη μαυροδάφνη και αφήνουμε να κρυώσει προτού το βάλουμε στο βάζο.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.