ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Καρπούζι Φλούδα σε Γλυκό Κουταλιού

Μία διαφορετική όσο και νόστιμη συνταγή για γλυκό κουταλιού από φλούδα καρπουζιού.

ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΦΛΟΥΔΑ

Υλικά

φλούδα από ένα καρπούζι

700 ml χυμό από το καρπούζι

80 γρ. μαυροδάφνη, γλυκιά

300 γρ. Ζάχαρη

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το εξωτερικό της φλούδας και τα κόβουμε κύβους μεγάλους ή ό,τι σχήμα θέλουμε.

Τα βράζουμε σε νερό για 20 λεπτά, τα βγάζουμε, τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και μόλις κρυώσουν τα βάζουμε για μία μέρα στη συντήρηση μαζί με το σουρωτήρι και ένα σκεύος από κάτω (γιατί θα κατεβάσει και άλλα υγρά).

Την άλλη μέρα βάζουμε το χυμό από το καρπούζι και τους κύβους μας που έχουν στραγγίξει καλά να βράσουν και προσθέτουμε και 300 γρ. ζάχαρη. Ανακατεύουμε πού και πού σε μέτρια φωτιά.

Για 2 ώρες τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά και ενδέχεται να συμπληρώσουμε λίγο νερό. Το καρπούζι είναι έτοιμο, δεν είναι ανάγκη να γίνει πολύ μαλακό.

Όταν σβήσουμε τη φωτιά, τότε ρίχνουμε τη μαυροδάφνη και αφήνουμε να κρυώσει προτού το βάλουμε στο βάζο.

Επίσης...

Αμυγδαλωτό με Μαρμελάδα

Η συνταγή για αμυγδαλωτό με μαρμελάδα.

Τρούφες με Μανταρίνια

Η συνταγή για τρούφες με μανταρίνια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Γλυκό με Δαμάσκηνα και Σοκολάτα

Η συνταγή για γλυκό με δαμάσκηνο και σοκολάτα.

Αφράτα Μηλοπιτάκια

Η συνταγή για αφράτα μηλοπιτάκια.

Κάστανα με Σοκολάτα

Η συνταγή για ένα γλυκό με κάστανα και σοκολάτα.

Εύκολη Πορτοκαλόπιτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο εύκολη και νόστιμη πορτοκαλόπιτα.

Κερασόπιτα με Τάρτα Αμυγδάλου

Η συνταγή για κερασόπιτα με τάρτα αμυγδάλου.

Κέικ Περγαμόντο-Πορτοκάλι

Η συνταγή για ένα νόστιμο κέικ περγαμόντο-πορτοκάλι.

Τάρτα Πορτοκάλι

Πανεύκολη, γρήγορη και αρωματική, τρώγεται όλες τις ώρες. Ταιριάζει με τον καφέ, αλλά και στο τέλος ενός δείπνου, ιδιαίτερα ύστερα από ψάρι.

Πουτίγκα με Μήλα και Σταφίδες

Μια εύκολη πουτίγκα, που γίνεται με ψωμί του τοστ και με μια γρήγορη γέμιση από κρέμα και μήλα.