ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σταφιδόψωμο με Πορτοκάλι

ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικά

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γλ. αλάτι

1 φακελάκι ξερή μαγιά

140 γρ. σταφίδες μαύρες

125 ml χλιαρό γάλα

περίπου 125 ml χλιαρό νερό

1 αυγό

2 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι

1 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά, τις σταφίδες, το γάλα, το νερό, το αυγό, τη ζάχαρη και τη μαρμελάδα πορτοκάλι.

Με τον γάντζο ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να σχηματιστεί γύρω του μια μπαλίτσα. Αν η ζύμη βγει νερουλή, προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι.

Σκεπάζουμε τη ζύμη με πετσέτα και την αφήνουμε για 1 ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.

Μετά την ξαναζυμώνουμε για 1' περίπου και τη βάζουμε σε μια λαδωμένη μικρή μακρόστενη φόρμα του κέικ. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το ψωμί να ξαναφουσκώσει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C και ψήνουμε για 50'-55' περίπου.

Ξεφορμάρουμε το ψωμί μόλις βγει από τον φούρνο.

Tip

Μπορούμε να το αλείψουμε με ένα απλό γλάσο, που θα το γυαλίσει και θα του δώσει επιπλέον γλύκα: σε ένα μπρίκι βράζουμε για 5' σε δυνατή φωτιά 3 κ.σ. νερό με 1½ κ.σ. ζάχαρη.

Επίσης...

Πίτσα με Μπακαλιάρο και Πιπεριές

Η συνταγή για μία εναλλακτική πίτσα με μπακαλιάρο και πιπεριές.

Σάντουιτς με Αυγό, Σπαράγγια και Παρμεζάνα

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σάντουιτς με αυγό, παρμεζάνα σε βούτυρο και σπαράγγια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τηγανητή Πίτσα

Η συνταγή για τη νοστιμότερη πίτσα στο τηγάνι.

Ψωμάκι Γεμιστό

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γεμιστό ψωμάκι.

Αυθεντική Panzanella

Πώς θα φτιάξεις την κλασική ιταλική σαλάτα με ντομάτες και ψωμί.

Τάρτα Αρωματισμένη με Φρέσκο Βασιλικό

Η συνταγή για μία θαυμάσια τάρτα αρωματισμένη με φρέσκο βασιλικό.

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Αλμυρά Κουλουράκια

Πώς θα φτιάξετε αλμυρά κουλουράκια.

Εύκολα Κριτσίνια με Τυρί

Η συνταγή για εύκολα και νόστιμα κριτσίνια με τυρί.

Εύκολο Τυρόψωμο

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο και εύκολο τυρόψωμο.

Παραδοσιακή Λαγάνα

Η συνταγή για παραδοσιακή λαγάνα.

Πίτσα Πεπερόνι

Η απόλυτη συνταγή για μία εκρηκτική πίτσα με πεπερόνι.