ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τραγανή Μηλόπιτα στο Λεπτό

ΕΥΚΟΛΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ

Υλικά

150 γρ. λιωμένο βούτυρο

10 φύλλα κρούστας

100 γρ. τριμμένα καρύδια

4 μήλα

125 γρ. καστανή ζάχαρη

1 κ.γλ. κανέλα

άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Τυλίξτε τα φύλλα κρούστας σε ρολό και κόψτε τα σε λωρίδες με πάχος περίπου 1 εκατοστό.

Βάλτε τα σε ένα μπολ, περιχύστε τα με τη μισή ποσότητα βουτύρου, τη μισή ποσότητα ζάχαρης και την κανέλα και προσθέστε τα καρύδια. Ανακατέψτε και απλώστε τα σε ένα ρηχό αντικολλητικό ταψί. Ψήστε τα στους 180°C για 15 λεπτά.

Αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρά και μετά σπάστε τα με τα χέρια σας ή κόψτε τα σε μικρότερα κομμάτια με το μαχαίρι.

Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε μικρούς κύβους. Βάλτε την υπόλοιπη ποσότητα βουτύρου και ζάχαρης σε ένα τηγάνι και προσθέστε τα μήλα. Αφήστε τα σε μέτρια ένταση μέχρι να μαγειρευτούν και να μαλακώσουν.

Μοιράστε τη μισή ποσότητα από τα τραγανά φύλλα σε 8 ποτήρια ή μπολ, μετά μοιράστε τα μήλα και τέλος την υπόλοιπη ποσότητα από τα τραγανά φύλλα.

Πασπαλίστε με την άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.

Επίσης...

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.

Περγαµόντο Γλυκό του Κουταλιού

Η συνταγή για γλυκό του κουταλιού περγαμόντο.