ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τάρτα Μελόπιτα

ΤΑΡΤΑ ΜΕΛΟΠΙΤΑ

Υλικά

Υλικά για μια στρογγυλή φόρμα 24 εκ.

1 φύλλο ζύμης κουρού

1 κιλό ρικότα ή ανθότυρο

150 γρ. μέλι

4 αυγά και 4 κρόκους

150 γρ. ζάχαρη άχνη

2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

ξύσμα από 1 λεμόνι

μέλι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Απλώστε το φύλλο κουρού σε αντικολλητική φόρμα για τάρτες. Κόψτε με το ψαλίδι τις άκρες που περισσεύουν.

Ανακατέψτε σε ένα μπολ τη ρικότα με το μέλι, την άχνη ζάχαρη, τα αυγά και τους κρόκους, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.

Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε στους 180°C για 50 λεπτά, στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου.

Αφήστε τη μελόπιτα να κρυώσει πριν τη σερβίρετε. Ραντίστε την επιφάνειά της με λίγο μέλι.

Tip

Παραλλαγή της κλασικής σιφναίικης μελόπιτας.

Επίσης...

Αμυγδαλωτό με Μαρμελάδα

Η συνταγή για αμυγδαλωτό με μαρμελάδα.

Τρούφες με Μανταρίνια

Η συνταγή για τρούφες με μανταρίνια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Γλυκό με Δαμάσκηνα και Σοκολάτα

Η συνταγή για γλυκό με δαμάσκηνο και σοκολάτα.

Αφράτα Μηλοπιτάκια

Η συνταγή για αφράτα μηλοπιτάκια.

Κάστανα με Σοκολάτα

Η συνταγή για ένα γλυκό με κάστανα και σοκολάτα.

Εύκολη Πορτοκαλόπιτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο εύκολη και νόστιμη πορτοκαλόπιτα.

Κερασόπιτα με Τάρτα Αμυγδάλου

Η συνταγή για κερασόπιτα με τάρτα αμυγδάλου.

Κέικ Περγαμόντο-Πορτοκάλι

Η συνταγή για ένα νόστιμο κέικ περγαμόντο-πορτοκάλι.

Τάρτα Πορτοκάλι

Πανεύκολη, γρήγορη και αρωματική, τρώγεται όλες τις ώρες. Ταιριάζει με τον καφέ, αλλά και στο τέλος ενός δείπνου, ιδιαίτερα ύστερα από ψάρι.

Πουτίγκα με Μήλα και Σταφίδες

Μια εύκολη πουτίγκα, που γίνεται με ψωμί του τοστ και με μια γρήγορη γέμιση από κρέμα και μήλα.