ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τάρτα με Μαρμελάδα Πορτοκάλι

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικά

Υλικά για μια τάρτα 24 εκ.

200 γρ. τριμμένα αμύγδαλα

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

140 γρ. ζάχαρη

ξύσμα από 1 λεμόνι

200 γρ. κρύο βούτυρο σε μικρούς κύβους

½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

2 κρόκους αυγού

1 βανίλια σε σκόνη

400 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι

100 γρ. άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι και ανακατέψτε με τα τριμμένα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ.

Προσθέστε το βούτυρο και τρίψτε τα υλικά μέχρι το μείγμα να γίνει ψίχουλα.

Ρίξτε τους κρόκους και ελάχιστο κρύο νερό, ανακατέψτε και ζυμώστε μέχρι να σχηματιστεί μια βελούδινη ζύμη.

Τυλίξτε τη με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε τη να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Πάρτε τα ¾ της ποσότητας και ανοίξτε τη με τον πλάστη στη διάμετρο της φόρμας για τάρτες.

Απλώστε τη σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για τάρτες και καλύψτε το εσωτερικό της τάρτας με τη μαρμελάδα πορτοκάλι.

Πλάστε την υπόλοιπη ζύμη σε κορδόνια και βάλτε τα χιαστί στην επιφάνεια της τάρτας.

Ψήστε στους 180°C για 40 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει ελαφρά, πασπαλίστε με την άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.

Tip

Η μαρμελάδα πορτοκάλι δίνει ξεχωριστή, ελαφρώς πικρή γεύση στην τάρτα.

Επίσης...

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.

Περγαµόντο Γλυκό του Κουταλιού

Η συνταγή για γλυκό του κουταλιού περγαμόντο.