ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τάρτα με Κρέμα Γιαουρτιού και Γλυκό Κυδώνι

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ

Υλικά

Υλικά για μια τάρτα 24 εκ.

Για τη βάση

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 γρ. βούτυρο κρύο σε κύβους

1 κρόκο αυγού

30 γρ. ζάχαρη άχνη

¼ κουτ. γλυκού τριμμένο καρδάμωμο

½ κουτ. γλυκού σκόνη τζίντζερ

Για την κρέμα γιαουρτιού

500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

250 ml κρέμα γάλακτος

ξύσμα από 2 λεμόνια

100 γρ. μέλι

3 φύλλα ζελατίνας (των 2 γρ. το καθένα)

γλυκό του κουταλιού κυδώνι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Για τη βάση της τάρτας, ανακατέψτε το αλεύρι με την άχνη ζάχαρη. Προσθέστε το καρδάμωμο, το τζίντζερ, το βούτυρο και τρίψτε με τα δάχτυλά σας το μείγμα.

Όταν γίνει σαν ψίχουλα, ρίξτε τον κρόκο και ζυμώστε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια. Αν χρειαστεί, προσθέστε ελάχιστο παγωμένο νερό. Τυλίξτε τη ζύμη με μεμβράνη και αφήστε τη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για μισή ώρα.

Ανοίξτε τη μετά με τον πλάστη και απλώστε τη σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για τάρτες.

Σκεπάστε με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά. Ξεσκεπάστε την τάρτα και ψήστε τη για 10 λεπτά ακόμα.

Για την κρέμα γιαουρτιού, μουσκέψτε τα φύλλα της ζελατίνας σε κρύο νερό και όταν μαλακώσουν διαλύστε τα σε 4 κουταλιές ζεστό νερό και ανακατέψτε τα με το γιαούρτι. Προσθέστε το μέλι και το ξύσμα των λεμονιών και ανακατέψτε.

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε ελαφριά σαντιγί και ανακατέψτε με το μείγμα γιαουρτιού.

Απλώστε την κρέμα στην ψημένη βάση της τάρτας και αφήστε στο ψυγείο.

Απλώστε το γλυκό του κουταλιού κυδώνι λίγο πριν σερβίρετε.

Tip

Διατηρήστε την τάρτα στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη μέχρι να τη σερβίρετε.

Επίσης...

Αμυγδαλωτό με Μαρμελάδα

Η συνταγή για αμυγδαλωτό με μαρμελάδα.

Τρούφες με Μανταρίνια

Η συνταγή για τρούφες με μανταρίνια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Γλυκό με Δαμάσκηνα και Σοκολάτα

Η συνταγή για γλυκό με δαμάσκηνο και σοκολάτα.

Αφράτα Μηλοπιτάκια

Η συνταγή για αφράτα μηλοπιτάκια.

Κάστανα με Σοκολάτα

Η συνταγή για ένα γλυκό με κάστανα και σοκολάτα.

Εύκολη Πορτοκαλόπιτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο εύκολη και νόστιμη πορτοκαλόπιτα.

Κερασόπιτα με Τάρτα Αμυγδάλου

Η συνταγή για κερασόπιτα με τάρτα αμυγδάλου.

Κέικ Περγαμόντο-Πορτοκάλι

Η συνταγή για ένα νόστιμο κέικ περγαμόντο-πορτοκάλι.

Τάρτα Πορτοκάλι

Πανεύκολη, γρήγορη και αρωματική, τρώγεται όλες τις ώρες. Ταιριάζει με τον καφέ, αλλά και στο τέλος ενός δείπνου, ιδιαίτερα ύστερα από ψάρι.

Πουτίγκα με Μήλα και Σταφίδες

Μια εύκολη πουτίγκα, που γίνεται με ψωμί του τοστ και με μια γρήγορη γέμιση από κρέμα και μήλα.