Follow us

Σουφλέ Μήλου

ΣΟΥΦΛΕ ΜΗΛΟΥ

Υλικά

4 μήλα στάρκινγκ

2 κουτ. σούπας βούτυρο

125 γρ. ζάχαρη

2 σφηνάκια μπράντι ή λικέρ πορτοκαλιού

1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

4 ασπράδια

1 βανίλια σκόνη

σαντιγί για το σερβίρισμα

βούτυρο και ζάχαρη για τα σκεύη του σουφλέ

Εκτέλεση

Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα μήλα. Σοτάρετέ τα με το βούτυρο σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίξτε τη ζάχαρη, το μπράντι ή το λικέρ, τη βανίλια και το κορν φλάουρ. Ανακατέψτε και αφήστε τα να κρυώσουν.

Χτυπήστε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και ενώστε τη με το μείγμα των μήλων.

Βουτυρώστε εσωτερικά 6 πυρίμαχα σκεύη, πασπαλίστε τα με ζάχαρη και μοιράστε εκεί το μείγμα.

Βάλτε τα σκεύη σε βαθύ ταψί, ρίξτε λίγο νερό στο ταψί, να φτάσει σχεδόν στο ½ του ύψους των πυρίμαχων σκευών (η μέθοδος αυτή ονομάζεται ψήσιμο σε μπεν μαρί), και ψήστε τα σουφλέ στους 175°C για 35-40 λεπτά.

Σερβίρετε με σαντιγί.

Tip

Με το "ψήσιμο σε μπεν μαρί" ό,τι ψήνουμε δεν ξεραίνεται περιμετρικά και αποκτά βελούδινη υφή.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.