ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σουφλέ Μήλου

ΣΟΥΦΛΕ ΜΗΛΟΥ

Υλικά

4 μήλα στάρκινγκ

2 κουτ. σούπας βούτυρο

125 γρ. ζάχαρη

2 σφηνάκια μπράντι ή λικέρ πορτοκαλιού

1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

4 ασπράδια

1 βανίλια σκόνη

σαντιγί για το σερβίρισμα

βούτυρο και ζάχαρη για τα σκεύη του σουφλέ

Εκτέλεση

Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα μήλα. Σοτάρετέ τα με το βούτυρο σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίξτε τη ζάχαρη, το μπράντι ή το λικέρ, τη βανίλια και το κορν φλάουρ. Ανακατέψτε και αφήστε τα να κρυώσουν.

Χτυπήστε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και ενώστε τη με το μείγμα των μήλων.

Βουτυρώστε εσωτερικά 6 πυρίμαχα σκεύη, πασπαλίστε τα με ζάχαρη και μοιράστε εκεί το μείγμα.

Βάλτε τα σκεύη σε βαθύ ταψί, ρίξτε λίγο νερό στο ταψί, να φτάσει σχεδόν στο ½ του ύψους των πυρίμαχων σκευών (η μέθοδος αυτή ονομάζεται ψήσιμο σε μπεν μαρί), και ψήστε τα σουφλέ στους 175°C για 35-40 λεπτά.

Σερβίρετε με σαντιγί.

Tip

Με το "ψήσιμο σε μπεν μαρί" ό,τι ψήνουμε δεν ξεραίνεται περιμετρικά και αποκτά βελούδινη υφή.

Επίσης...

Αμυγδαλωτό με Μαρμελάδα

Η συνταγή για αμυγδαλωτό με μαρμελάδα.

Τρούφες με Μανταρίνια

Η συνταγή για τρούφες με μανταρίνια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Γλυκό με Δαμάσκηνα και Σοκολάτα

Η συνταγή για γλυκό με δαμάσκηνο και σοκολάτα.

Αφράτα Μηλοπιτάκια

Η συνταγή για αφράτα μηλοπιτάκια.

Κάστανα με Σοκολάτα

Η συνταγή για ένα γλυκό με κάστανα και σοκολάτα.

Κερασόπιτα με Τάρτα Αμυγδάλου

Η συνταγή για κερασόπιτα με τάρτα αμυγδάλου.

Κέικ Περγαμόντο-Πορτοκάλι

Η συνταγή για ένα νόστιμο κέικ περγαμόντο-πορτοκάλι.

Τάρτα Πορτοκάλι

Πανεύκολη, γρήγορη και αρωματική, τρώγεται όλες τις ώρες. Ταιριάζει με τον καφέ, αλλά και στο τέλος ενός δείπνου, ιδιαίτερα ύστερα από ψάρι.

Πουτίγκα με Μήλα και Σταφίδες

Μια εύκολη πουτίγκα, που γίνεται με ψωμί του τοστ και με μια γρήγορη γέμιση από κρέμα και μήλα.

Μηλο-Κουραμπιεδάκια

Η συνταγή για μηλο-κουραμπιεδάκια.