Follow us

Τα Μουστοκούλουρα

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ

Υλικά

Υλικά για 35 περίπου κομμάτια

1½ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 φλιτζ. ζάχαρη

2 φλιτζ. μούστο

1½ φλιτζ. χυμό πορτοκαλιού

1 κ.γλ. σόδα μαγειρική

1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

½ κ.γλ. γαρίφαλο σκόνη

½ κ.γλ. κανέλα

½ κ.γλ. μαστίχα σε σκόνη

6-7 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και τον μούστο και ανακατεύουμε πολύ καλά (καλύτερα με το χέρι).

Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό του πορτοκαλιού και γρήγορα, γιατί φουσκώνει, την προσθέτουμε στο μπολ. Ρίχνουμε την κανέλα, το γαρίφαλο και τη μαστίχα και, με το χέρι πάντα, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, για 2' περίπου.

Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακιά απαλή ζύμη. Ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά, για καλύτερο αποτέλεσμα.

Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 10' να "ξεκουραστεί".
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου και το λαδώνουμε ελαφρά.

Πλάθουμε τη ζύμη σε κορδόνια και κατόπιν σε μεγάλα κουλουράκια, μακρόστενα ή στρογγυλά. Τα ψήνουμε στον φούρνο για 45'-50'.

Tip

Μην παραψήσετε τα μουστοκούλουρα. Στα 45', αν τα πιέσετε, δείχνουν μαλακά. Μόλις κρυώσουν όμως, θα στερεοποιηθούν. Πριν τα φουρνίσετε, βρέξτε τα ελαφρά και πασπαλίστε τα, αν θέλετε, με μπόλικο σουσάμι.

Επίσης...

Γλυκά Κεράσµατα Καρότου και Καρύδας

Η συνταγή για γλυκά κεράσµατα καρότου και καρύδας.

Νηστίσιµα Ζαχαροκουλουράκια στο Τηγάνι

Η συνταγή για νηστίσιµα ζαχαροκουλουράκια στο τηγάνι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ροξάκια

Πώς θα φτιάξεις ροξάκια.

Ροξάκια Θεσσαλονίκης

Η συνταγή για ροξάκια Θεσσαλονίκης.

Το Μπισκότο των 3 Υλικών

Το μπισκότο που φτιάχνεις ανά πάσα στιγμή, με σίγουρη επιτυχία και με γεύση που αγαπούν τα παιδιά, τα οποία συνήθως αντιπαθούν τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.

Μπισκοτάκια με Τζίντζερ

Η συνταγή για φανταστικά μπισκοτάκια με τζίντζερ.

Μπισκότα με Σοκολάτα Γάλακτος και Καρύδια

Μπισκότα προτιμώ με γλυκιά, βελούδινη γεύση της σοκολάτας γάλακτος.

Μπισκότα με Σταφίδες και Στραγάλια

Ο συνδυασμός σταφίδα-στραγάλι είναι αγαπημένος στους ξηρούς καρπούς.

Μπισκότα με 3 Σοκολάτες

Αν αγαπάς τη σοκολάτα, δεν έχω να σου προτείνω κάτι πιο σοκολατένιο.

Μπισκότα με Λεμόνι, Φιστίκι και Ινδική Καρύδα

Ένας από τους συνδυασμούς που θα λατρέψεις.

Μπισκότα Αμυγδάλου με Λευκό Γλάσο

Απλά και καταπληκτικά, χάρη στο πιο απλό γλάσο του κόσμου, που όμως δίνει ομορφιά αλλά και την πιο λαχταριστή γεύση.

Μπισκότα με Πετιμέζι και Μαύρες Σταφίδες

Με γεύση και άρωμα από παράδοση, η μπισκοτένια άποψη για το υγιεινό, γεμάτο θρεπτική αξία μουστοκούλουρο της γιαγιάς, που μοσχοβολά κανέλα και γαρίφαλο.