ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σοκολατένιο Ζελέ με Λικέρ Πορτοκάλι

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΖΕΛΕ

Υλικά

1 κ.σ. ζελατίνη σε σκόνη

300 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια

150 γρ. λικέρ πορτοκάλι

450 γρ. γάλα φρέσκο

κρέμα γάλακτος για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολάκι βάζουμε 3 κ.σ. κρύο νερό και διαλύουμε τη ζελατίνη.

Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το λικέρ, ανακατεύοντας συνεχώς.

Βάζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι στη φωτιά και μόλις πάρει βράση το κατεβάζουμε, το ρίχνουμε στη σοκολάτα και με σπάτουλα ανακατεύουμε να ενσωματωθεί καλά στο μείγμα. Προσθέτουμε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά.

Στρώνουμε με μεμβράνη 6-7 φορμάκια της κρέμας καραμελέ και μοιράζουμε το ζελέ.

Το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια βάζουμε τα φορμάκια στο ψυγείο για 6 περίπου ώρες, μέχρι να στερεοποιηθεί το ζελέ.

Για το σερβίρισμα, μια σκέτη κρέμα γάλακτος είναι το ιδανικό. Στρώνουμε μια κουταλιά της σούπας σε κάθε πιατάκι και πάνω της ξεφορμάρουμε το ζελέ.

Tip

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε λικέρ. Το πικραμύγδαλο ταιριάζει πολύ, αλλά και το κονιάκ, το ρούμι ή το ουίσκι.

Επίσης...

Κορμός με Μπισκότα

Η συνταγή για κορμό με μπισκότα.

Γλυκό με Δαμάσκηνα και Σοκολάτα

Η συνταγή για γλυκό με δαμάσκηνο και σοκολάτα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Κάστανα με Σοκολάτα

Η συνταγή για ένα γλυκό με κάστανα και σοκολάτα.

Νηστίσιμο Κέικ Σοκολάτας

Πώς θα φτιάξετε νηστίσιμο κέικ σοκολάτας.

Brownies με Βανίλια

Πώς θα φτιάξεις τα μάλλον πιο επικά brownies που υπάρχουν.

Μπουγάτσα με Κρέμα Σοκολάτας

Η συνταγή για τέλεια μπουγάτσα με κρέμα σοκολάτας.

Κέικ με Δύο Σοκολάτες

Πώς θα φτιάξεις ένα ξεχωριστό κέικ με δύο είδη σοκολάτας.

Τρούφες με Σοκολάτα και Κάστανο

Η συνταγή για τρούφες με σοκολάτα και κάστανο.

Χαλβάς-Σοκολάτα, με Μανταρίνι και Αμύγδαλα

Η συνταγή για χαλβά-σοκολάτα, με μανταρίνι και αμύγδαλα.

Τρούφες Σοκολάτας

Η συνταγή για τρούφες σοκολάτας.

Κέικ Βlack Forest

Πώς να φτιάξετε το πιο φανταστικό κέικ black forest.

Τρουφάκια με Αποξηραμένα Φρούτα και Μαρμελάδα

Η συνταγή για τρουφάκια με αποξηραμένα φρούτα και μαρμελάδα.