ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Βελούδινη Κρέμα Λεμονιού

ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Υλικά

6 μεγάλα λεμόνια

1 λάιμ

250 γρ. βούτυρο αγελάδος (αυστηρά)

600 γρ. ζάχαρη

5 αυγά

Εκτέλεση

Τρίβουμε στον λεπτό τρίφτη τα λεμόνια και το λάιμ και παίρνουμε το ξύσμα τους. Στύβουμε τον χυμό τους.

Σε χαμηλή φωτιά σε αντικολλητικό κατσαρολάκι βάζουμε το ξύσμα, τον χυμό, τη ζάχαρη και το βούτυρο. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά μας.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το μίξερ χειρός. Προσθέτουμε τα αυγά στο μείγμα λεμονιού. Μεταφέρουμε το κατσαρολάκι σε μπεν μαρί και με το σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.

Την κατεβάζουμε από τη φωτιά, βάζουμε εφαπτόμενη στην επιφάνεια μια μεμβράνη, που θα τη βοηθήσει να μην πιάσει κρούστα, και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.

Tip

Τη συντηρούμε σε βαζάκι στο ψυγείο μέχρι και 3 μήνες. Θα σας συμβούλευα να κάνετε διπλή δόση. Τρώγεται μετά μανίας!

Επίσης...

Αμυγδαλωτό με Μαρμελάδα

Η συνταγή για αμυγδαλωτό με μαρμελάδα.

Τρούφες με Μανταρίνια

Η συνταγή για τρούφες με μανταρίνια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Γλυκό με Δαμάσκηνα και Σοκολάτα

Η συνταγή για γλυκό με δαμάσκηνο και σοκολάτα.

Αφράτα Μηλοπιτάκια

Η συνταγή για αφράτα μηλοπιτάκια.

Κάστανα με Σοκολάτα

Η συνταγή για ένα γλυκό με κάστανα και σοκολάτα.

Εύκολη Πορτοκαλόπιτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο εύκολη και νόστιμη πορτοκαλόπιτα.

Κερασόπιτα με Τάρτα Αμυγδάλου

Η συνταγή για κερασόπιτα με τάρτα αμυγδάλου.

Κέικ Περγαμόντο-Πορτοκάλι

Η συνταγή για ένα νόστιμο κέικ περγαμόντο-πορτοκάλι.

Τάρτα Πορτοκάλι

Πανεύκολη, γρήγορη και αρωματική, τρώγεται όλες τις ώρες. Ταιριάζει με τον καφέ, αλλά και στο τέλος ενός δείπνου, ιδιαίτερα ύστερα από ψάρι.

Πουτίγκα με Μήλα και Σταφίδες

Μια εύκολη πουτίγκα, που γίνεται με ψωμί του τοστ και με μια γρήγορη γέμιση από κρέμα και μήλα.