ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Βελούδινη Κρέμα Λεμονιού

ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Υλικά

6 μεγάλα λεμόνια

1 λάιμ

250 γρ. βούτυρο αγελάδος (αυστηρά)

600 γρ. ζάχαρη

5 αυγά

Εκτέλεση

Τρίβουμε στον λεπτό τρίφτη τα λεμόνια και το λάιμ και παίρνουμε το ξύσμα τους. Στύβουμε τον χυμό τους.

Σε χαμηλή φωτιά σε αντικολλητικό κατσαρολάκι βάζουμε το ξύσμα, τον χυμό, τη ζάχαρη και το βούτυρο. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά μας.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το μίξερ χειρός. Προσθέτουμε τα αυγά στο μείγμα λεμονιού. Μεταφέρουμε το κατσαρολάκι σε μπεν μαρί και με το σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.

Την κατεβάζουμε από τη φωτιά, βάζουμε εφαπτόμενη στην επιφάνεια μια μεμβράνη, που θα τη βοηθήσει να μην πιάσει κρούστα, και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.

Tip

Τη συντηρούμε σε βαζάκι στο ψυγείο μέχρι και 3 μήνες. Θα σας συμβούλευα να κάνετε διπλή δόση. Τρώγεται μετά μανίας!

Επίσης...

Στρούντελ με Δαμάσκηνα

Ένα από τα γλυκά με ήπια γλύκα, ξινούτσικη γεύση του δαμάσκηνου και το άρωμα.

Cup Cakes Λεμόνι με Γλάσο

Όσα κέικ και να δοκιμάσεις, το φρέσκο άρωμα του λεμονιού θα μαγειρεύει πάντα το πιο αγαπημένο κέικ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Αιθέρια Κρέμα με Σοκολάτα και Μπανάνα

Μια κρέμα λεπτεπίλεπτη σαν δαντέλα, ελαφριά και με βελούδινη υφή.

Σιροπιαστά Μηλοπιτάκια

Από τα νοστιμότερα μηλοπιτάκια, που γίνονται πανεύκολα και γρήγορα χάρη στην έτοιμη σφολιάτα.

Μηλόπιτα-Κέικ με Μαρμελάδα Πορτοκάλι

Οι πιο αγαπημένες μηλόπιτες είναι οι εύκολες, αυτές που γίνονται με ένα ανακάτεμα. Σαν αυτή εδώ.

Μηλόπιτα με Χαλβά του Μπακάλη

Το πορτοκάλι και το μήλο ταιριάζουν εξαιρετικά με τον χαλβά.

Η Νηστίσιμη Μηλόπιτα

Η συνταγή για μία υπέροχη νηστίσιμη μηλόπιτα.

Μηλόπιτα σε Φύλλο Κρούστας

Το τραγανό φύλλο κρούστας φτιάχνει μία από τις πιο μελωμένες και υπέροχες μηλόπιτες.

Τσιζ Κέικ με Μήλα και Τυρί Κρέμα

Όταν θέλουμε να αποφύγουμε τη ζάχαρη, είναι δύσκολο να βρούμε ένα γλυκό γιορτινό, που να μοιάζει με τούρτα. Αυτό το τσιζ κέικ σού λύνει τα χέρια.

Η Μηλόπιτα της Γιαγιάς

Η συνταγή για μία απολαυστική μηλόπιτα.

Η Τάρτα Τατέν

Ή αλλιώς η βασίλισσα της μηλόπιτας.

Στρούντελ με Σοκολάτα και Μήλα

Η συνταγή για το θαυμάσιο αυστριακό γλυκό που ανακαλύφθηκε τον 18ο αιώνα, την εποχή των Αψβούργων.