ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ζελέ Καρπούζι

ΖΕΛΕΣ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

Υλικά

1 κιλό καρπούζι, μόνο τη σάρκα

3 κ.σ. ζάχαρη

6 φύλλα ζελατίνης

1 βανίλια

Εκτέλεση

Βάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης να μουσκέψουν σε λίγο νερό.

Κόβουμε το καρπούζι σε μεγάλους κύβους και αφαιρούμε τα κουκούτσια.

Κρατάμε τη φλούδα από το μισό καρπούζι, για να σερβίρουμε το ζελέ.

Πολτοποιούμε τη σάρκα του φρούτου στο μούλτι και περνάμε τον πολτό από το ψιλό σουρωτήρι του ρυζιού, πιέζοντας με το χέρι μας.

Σε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά ανακατεύουμε τον πολτό του φρούτου με τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Δεν θέλουμε με τίποτα να βράσει ή να ζεσταθεί πολύ.

Προσθέτουμε τη ζελατίνη και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.

Ντύνουμε με μεμβράνη κουζίνας μια φόρμα ή ένα ταψάκι και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα.

Το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 10 ώρες να πήξει. Ξεφορμάρουμε το ζελέ και το κόβουμε σε κυβάκια.

Το σερβίρουμε μέσα στη φλούδα του καρπουζιού. Εγώ μαζί με τα κυβάκια του ζελέ προσθέτω και κυβάκια από πεπόνι, φράουλες, κεράσια και φυλλαράκια βασιλικού.

Το αποτέλεσμα είναι πανέμορφο!

Tip

Για περισσότερη γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε χυμό από 1 πορτοκάλι και λίγο χυμό πεπόνι.

Επίσης...

Το πιο Γρήγορο Γλυκό σε Ποτήρι

Έχει γεύση από πραλίνα φουντουκιού και γίνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Γλυκό Ανθότυρο με Άρωμα Καφέ

Μια κρέμα με ταυτότητα ελληνική, με μια αδιόρατη ξινούτσικη νότα, που κάνει ακόμα πιο ανάλαφρο το αποτέλεσμα και παντρεύεται ιδανικά με τις σταφίδες, τον καφέ και τη σοκολάτα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκό Ψυγείου με Σύκα και Παστέλι

Νοστιμότερο από το παγωτό, ούτε παγωμένο ούτε ζεστό, αυτό το σεμιφρέντο είναι μαγικό όλες τις ώρες και κλείνει ιδανικά ένα δείπνο.

Πανακότα με Γιαούρτι και Πεπόνι

Ένα γλυκό με λίγες θερμίδες, για όσους κάνουν δίαιτα, αλλά και για όσους θέλουν να γλυκαθούν ανάλαφρα.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Ονειρεμένο Γιαουρτογλυκό με Ανανά

Τρώγεται σαν χάδι, με γεύση από τα παλιά γλυκά της παιδικής μας ηλικίας.

Φραουλένια Κρέμα Πάνω σε Αφράτη Βάση

Αιθέριο και ελαφρύ γλυκό, που γίνεται ακόμα πιο ανάλαφρο χάρη στη βάση από φρυγανιές, όπως την εφηύραν οι μαμάδες τη δεκαετία του '70.

Η Παγωμένη Μπόμπα της Γιαγιάς

Όταν το δοκίμαζες, ξεχνούσες κάθε λαχτάρα για έτοιμο παγωτό.

Γλυκό με Γεύση Λεμόνι και Σοκολάτα

Ζουμερό σιροπιαστό κέικ στη βάση, κρέμα λεμόνι και επικάλυψη σοκολάτας, ένα γλυκό για όλες τις ώρες.

Μoυς Καφέ με Σπιτική Πραλίνα Αμυγδάλου

Τίποτα δε συγκρίνεται με τη γεύση της πραλίνας που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα με σπιτική καραμέλα.

Γλυκό με Μασκαρπόνε και Ροδάκινα

Το μασκαρπόνε είναι η μαγική λέξη για τη νοστιμιά των γλυκών ψυγείου.

Ζελέ Λεμόνι με Γάλα και Μπισκότα

Ένα πανεύκολο γλυκό, που δροσίζει με λεμονάτο άρωμα τον ουρανίσκο σου.