ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ζελέ Καρπούζι

ΖΕΛΕΣ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

Υλικά

1 κιλό καρπούζι, μόνο τη σάρκα

3 κ.σ. ζάχαρη

6 φύλλα ζελατίνης

1 βανίλια

Εκτέλεση

Βάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης να μουσκέψουν σε λίγο νερό.

Κόβουμε το καρπούζι σε μεγάλους κύβους και αφαιρούμε τα κουκούτσια.

Κρατάμε τη φλούδα από το μισό καρπούζι, για να σερβίρουμε το ζελέ.

Πολτοποιούμε τη σάρκα του φρούτου στο μούλτι και περνάμε τον πολτό από το ψιλό σουρωτήρι του ρυζιού, πιέζοντας με το χέρι μας.

Σε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά ανακατεύουμε τον πολτό του φρούτου με τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Δεν θέλουμε με τίποτα να βράσει ή να ζεσταθεί πολύ.

Προσθέτουμε τη ζελατίνη και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.

Ντύνουμε με μεμβράνη κουζίνας μια φόρμα ή ένα ταψάκι και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα.

Το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 10 ώρες να πήξει. Ξεφορμάρουμε το ζελέ και το κόβουμε σε κυβάκια.

Το σερβίρουμε μέσα στη φλούδα του καρπουζιού. Εγώ μαζί με τα κυβάκια του ζελέ προσθέτω και κυβάκια από πεπόνι, φράουλες, κεράσια και φυλλαράκια βασιλικού.

Το αποτέλεσμα είναι πανέμορφο!

Tip

Για περισσότερη γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε χυμό από 1 πορτοκάλι και λίγο χυμό πεπόνι.

Επίσης...

Σιροπιαστό Γιαουρτόγλυκο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο σιροπιαστό γιαουρτογλυκό.

Red Velvet Cake

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο red velvet cake.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τούρτα Cappuccino με Καραμελωμένα Φουντούκια

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη τούρτα με καπουτσίνο και καραμελωμένα φουντούκια.

Τούρτα Αμυγδάλου

Η συνταγή για την πιο εύκολη και νόστιμη τούρτα αμυγδάλου.

Τούρτα Εκμέκ Κανταΐφι

Η πιο εύκολη συνταγή για εκμέκ κανταΐφι σε τούρτα.

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Γρανίτα από Λεμόνι

Από τα ευκολότερα γλυκά, η γρανίτα σερβίρεται όλες τις ώρες, ταιριάζει στο κλείσιμο ενός γεύματος και προσφέρεται επίσης στα επίσημα δείπνα ανάμεσα σε ψάρι και κρέας για να δροσίσει και να καθαρίσει τη γεύση.

Δροσερή Σοκολατένια Κρέμα με Καρύδα

Όσοι αγαπούν την καρύδα, θα λατρέψουν αυτή την κρέμα. Ο συνδυασμός της με τη σοκολάτα είναι από τους πιο κλασικούς και επιτυχημένους.

Μους με Λευκή Σοκολάτα, Μαρεγκάκια και Ροδάκινο

Η σοκολάτα στα πιο εύκολά της. Η λευκή της εκδοχή μεταμορφώνεται εδώ σε αέρινη μους, με τραγανά μαρεγκάκια, ενώ το γιαούρτι κάνει τη διαφορά, δανείζοντας τη δροσιά του και μια ελαφρώς ξινούτσικη σπιρτάδα.

Σοκολατένιο Ζελέ με Λικέρ Πορτοκάλι

Όταν κάνει ζέστη, τη σοκολάτα τη λαχταράς ανάλαφρη. Σε ένα γλυκό φτιαγμένο με λίγα υλικά, δροσερό, εύκολο, που να αφήνει πρωταγωνιστή τη γεύση της στο στόμα. Το ζελέ τής ταιριάζει απόλυτα.

Trifle με Λευκή Σοκολάτα και Σταφύλια

Τα τράιφλ είναι τα πιο εύκολα γλυκά και τα πιο συναρπαστικά. Μέσα στο ίδιο ποτήρι ανακατεύονται σε στρώσεις χρώματα και γεύσεις. Ένα γλυκό που αγνοεί τις τεχνικές.

Σοκολατένια Πανακότα με Φράουλα

Η πανακότα είναι πανεύκολη, γίνεται γρήγορα και δεν υπάρχει περίπτωση να αποτύχει. Χρειάζεται μόνο καλό πάγωμα και μεμβράνη στα φορμάκια, για να ξεφορμαριστεί χωρίς κόπο.