Follow us

Πανακότα Κεράσι

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΚΕΡΑΣΙ

Υλικά

½ κιλό κεράσια

75 γρ. ζάχαρη

1 λίτρο κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

12 φύλλα ζελατίνης

175 γρ. ζάχαρη άχνη

½ φλιτζ. κρύο γάλα

φυλλαράκια δυόσμου για το ντεκόρ

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε τα κεράσια και τη ζάχαρη με 1 φλιτζ. νερό, μέχρι να μαλακώσουν.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πολτοποιούμε στο μούλτι μαζί με το νεράκι που θα έχει περισσέψει.

Σε ένα μπρίκι, μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε ½ φλιτζ. κρύο γάλα. Μεταφέρουμε το μπρίκι στη φωτιά και ανακατεύουμε λίγο, μέχρι να ζεσταθεί ελαφρώς και να λιώσει η ζελατίνη.

Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι τη μισή κρέμα και τη ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε τη ζελατίνη. Χτυπάμε με το σύρμα να ενωθούν τα υλικά.

Σε μπολ ανακατεύουμε την υπόλοιπη κρύα κρέμα με τον πολτό των κερασιών και το μείγμα της ζεστής κρέμας.

Μεταφέρουμε το μείγμα στη μακρόστενη φόρμα του κέικ ή στη στρογγυλή με την τρύπα και αφήνουμε την πανακότα για 12 ώρες να δέσει στο ψυγείο.

Ξεφορμάρουμε και στολίζουμε το γλυκό με δυόσμο και κερασάκια.

Tip

Γίνεται με όποιο φρούτο μας αρέσει: ροδάκινο, βερίκοκο, γερμάδες ή φράουλες. Θα ξεφορμαριστεί πανεύκολα αν ντύσουμε τη φόρμα με μεμβράνη κουζίνας.

Επίσης...

Το πιο Γρήγορο Γλυκό σε Ποτήρι

Έχει γεύση από πραλίνα φουντουκιού και γίνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Γλυκό Ανθότυρο με Άρωμα Καφέ

Μια κρέμα με ταυτότητα ελληνική, με μια αδιόρατη ξινούτσικη νότα, που κάνει ακόμα πιο ανάλαφρο το αποτέλεσμα και παντρεύεται ιδανικά με τις σταφίδες, τον καφέ και τη σοκολάτα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκό Ψυγείου με Σύκα και Παστέλι

Νοστιμότερο από το παγωτό, ούτε παγωμένο ούτε ζεστό, αυτό το σεμιφρέντο είναι μαγικό όλες τις ώρες και κλείνει ιδανικά ένα δείπνο.

Πανακότα με Γιαούρτι και Πεπόνι

Ένα γλυκό με λίγες θερμίδες, για όσους κάνουν δίαιτα, αλλά και για όσους θέλουν να γλυκαθούν ανάλαφρα.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Ονειρεμένο Γιαουρτογλυκό με Ανανά

Τρώγεται σαν χάδι, με γεύση από τα παλιά γλυκά της παιδικής μας ηλικίας.

Φραουλένια Κρέμα Πάνω σε Αφράτη Βάση

Αιθέριο και ελαφρύ γλυκό, που γίνεται ακόμα πιο ανάλαφρο χάρη στη βάση από φρυγανιές, όπως την εφηύραν οι μαμάδες τη δεκαετία του '70.

Η Παγωμένη Μπόμπα της Γιαγιάς

Όταν το δοκίμαζες, ξεχνούσες κάθε λαχτάρα για έτοιμο παγωτό.

Γλυκό με Γεύση Λεμόνι και Σοκολάτα

Ζουμερό σιροπιαστό κέικ στη βάση, κρέμα λεμόνι και επικάλυψη σοκολάτας, ένα γλυκό για όλες τις ώρες.

Μoυς Καφέ με Σπιτική Πραλίνα Αμυγδάλου

Τίποτα δε συγκρίνεται με τη γεύση της πραλίνας που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα με σπιτική καραμέλα.

Γλυκό με Μασκαρπόνε και Ροδάκινα

Το μασκαρπόνε είναι η μαγική λέξη για τη νοστιμιά των γλυκών ψυγείου.

Ζελέ Λεμόνι με Γάλα και Μπισκότα

Ένα πανεύκολο γλυκό, που δροσίζει με λεμονάτο άρωμα τον ουρανίσκο σου.