ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πανακότα Κεράσι

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΚΕΡΑΣΙ

Υλικά

½ κιλό κεράσια

75 γρ. ζάχαρη

1 λίτρο κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

12 φύλλα ζελατίνης

175 γρ. ζάχαρη άχνη

½ φλιτζ. κρύο γάλα

φυλλαράκια δυόσμου για το ντεκόρ

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε τα κεράσια και τη ζάχαρη με 1 φλιτζ. νερό, μέχρι να μαλακώσουν.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πολτοποιούμε στο μούλτι μαζί με το νεράκι που θα έχει περισσέψει.

Σε ένα μπρίκι, μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε ½ φλιτζ. κρύο γάλα. Μεταφέρουμε το μπρίκι στη φωτιά και ανακατεύουμε λίγο, μέχρι να ζεσταθεί ελαφρώς και να λιώσει η ζελατίνη.

Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι τη μισή κρέμα και τη ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε τη ζελατίνη. Χτυπάμε με το σύρμα να ενωθούν τα υλικά.

Σε μπολ ανακατεύουμε την υπόλοιπη κρύα κρέμα με τον πολτό των κερασιών και το μείγμα της ζεστής κρέμας.

Μεταφέρουμε το μείγμα στη μακρόστενη φόρμα του κέικ ή στη στρογγυλή με την τρύπα και αφήνουμε την πανακότα για 12 ώρες να δέσει στο ψυγείο.

Ξεφορμάρουμε και στολίζουμε το γλυκό με δυόσμο και κερασάκια.

Tip

Γίνεται με όποιο φρούτο μας αρέσει: ροδάκινο, βερίκοκο, γερμάδες ή φράουλες. Θα ξεφορμαριστεί πανεύκολα αν ντύσουμε τη φόρμα με μεμβράνη κουζίνας.

Επίσης...

Σιροπιαστό Γιαουρτόγλυκο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο σιροπιαστό γιαουρτογλυκό.

Red Velvet Cake

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο red velvet cake.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τούρτα Cappuccino με Καραμελωμένα Φουντούκια

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη τούρτα με καπουτσίνο και καραμελωμένα φουντούκια.

Τούρτα Αμυγδάλου

Η συνταγή για την πιο εύκολη και νόστιμη τούρτα αμυγδάλου.

Τούρτα Εκμέκ Κανταΐφι

Η πιο εύκολη συνταγή για εκμέκ κανταΐφι σε τούρτα.

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Γρανίτα από Λεμόνι

Από τα ευκολότερα γλυκά, η γρανίτα σερβίρεται όλες τις ώρες, ταιριάζει στο κλείσιμο ενός γεύματος και προσφέρεται επίσης στα επίσημα δείπνα ανάμεσα σε ψάρι και κρέας για να δροσίσει και να καθαρίσει τη γεύση.

Δροσερή Σοκολατένια Κρέμα με Καρύδα

Όσοι αγαπούν την καρύδα, θα λατρέψουν αυτή την κρέμα. Ο συνδυασμός της με τη σοκολάτα είναι από τους πιο κλασικούς και επιτυχημένους.

Μους με Λευκή Σοκολάτα, Μαρεγκάκια και Ροδάκινο

Η σοκολάτα στα πιο εύκολά της. Η λευκή της εκδοχή μεταμορφώνεται εδώ σε αέρινη μους, με τραγανά μαρεγκάκια, ενώ το γιαούρτι κάνει τη διαφορά, δανείζοντας τη δροσιά του και μια ελαφρώς ξινούτσικη σπιρτάδα.

Σοκολατένιο Ζελέ με Λικέρ Πορτοκάλι

Όταν κάνει ζέστη, τη σοκολάτα τη λαχταράς ανάλαφρη. Σε ένα γλυκό φτιαγμένο με λίγα υλικά, δροσερό, εύκολο, που να αφήνει πρωταγωνιστή τη γεύση της στο στόμα. Το ζελέ τής ταιριάζει απόλυτα.

Trifle με Λευκή Σοκολάτα και Σταφύλια

Τα τράιφλ είναι τα πιο εύκολα γλυκά και τα πιο συναρπαστικά. Μέσα στο ίδιο ποτήρι ανακατεύονται σε στρώσεις χρώματα και γεύσεις. Ένα γλυκό που αγνοεί τις τεχνικές.

Σοκολατένια Πανακότα με Φράουλα

Η πανακότα είναι πανεύκολη, γίνεται γρήγορα και δεν υπάρχει περίπτωση να αποτύχει. Χρειάζεται μόνο καλό πάγωμα και μεμβράνη στα φορμάκια, για να ξεφορμαριστεί χωρίς κόπο.